Eläköön elämä

torstai 14. huhtikuuta 2011

Lauantaille ruoka- ja viiniehdotuksia

Luin mukavista ruokaohjeista. Nehän pitää tuolloin laittaa jakoon kaikille hyvän ruuan ja viinin ystäville !!



Uuden viinilehden numerosta osui silmiini Salvia-ahvenet, hollandaiskastike ja kevään kasvikset.

4 annosta

100 g voita
1 ruukku salviaa
600 g ahvenfileitä
1 tl suolaa
ripaus jauhetua valkopippuria

Hollandaiskastike

150 g voita
1 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl vettä
4 munankeltuaista
1/2 tl suolaa
1/6 tl vastajauhettua valkopippuria
1/6 tl cayannepippuria
1 tl sitruunamehua

Höyrytetyt kevään kasvikset

300 g parsakaalia
250 g porkkanoita
250 g parsaa

Kirkasta voi: sulata 100 g voita kattilassa, nosta liedeltä ja anna heran, eli valkoisen osan laskeutua pohjalle. Poimi kauhalla käyttöön vain kirkas osa.
Paista salvianlehdet paistinpannulla molemmin puolin kirkastetussa voissa.
Nosta lehdet talouspaperin päälle valumaan
Mausta ahvenfileet suolalla ja valkoippurilla
Paista salviavoissa kypsäksi
Kirkasta kastikkeen voi 150 g
Mittaa valkoviinietikka ja vesi kattilaan, sekoita joukkoon keltuaiset.
Kypsennä seosta miedolla lämmöllä vesihauteessa koko ajan vatkaten. Kastikkeen tulee olla kuohkeaa ja paksua.
Nosta keltuaismassa vesihauteesta ja vatkaa sekaan kirkastettu voi, aluksi tipoittain, vähitellen ohuena norona. Kastike ei saa enää kiehua, muuten se juoksettuu.
Mausta suolalla, valko- ja cayannepippurilla sekä sitruunamehulla. Pidä kastike peitettynä lämpimässä tarjoilluun saakka.
Höyrytä kasvikset kypsiksi, mutta napakasti.
Tarjoa salvia-ahvenet hollandaiskastikkeet ja höyrytettyjen kasvisten kera.

Viiniksi suositellaan Te Mata Chardonnay Woodthorpe Vineyard 2008
Uusi Seelanti, Alko 525117, hinta 14,53 €


Nami, kun tuli vesikielelle. Meillä syödään viikonloppuna ahvenfileitä...

Jälkkäri löytyi toisaalta. Voit tehdä tämän Pääsiäiseksi tai nyt etukäteen ja Pääsiäisenä varsinaista Pashaa...



Pashakakku

8-10 annosta
Valmistusaika 1 1/2 tuntia+ 1-2 päivää jääkaapissa

100 g kaurakeksejä (gluteenittomia)
50 g voita
2 pkt (400 g) Philadelpia juustoa
500 g maitorahkaa
2 tl vaniljasokeria
1/2  dl sokeria
5 munaa
1 dl vaahterasiirappia
1 dl rusinoita
1 dl mantelirouhetta
1 rkl sitruunamehua

Murskaa keksit monitoimikoneessa. Sekoita huoneenlämpöinen voi joukkoon.
Painele keksiseos leivinpaperilla peitettyyn irtopohjauokaan (halkaisija 23-24 cm). Siirrä vuoka jääkaappiin puoleksi tunniksi. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Vatkaa juusto, rahka ja sokerit tasaiseksi seokseksi. Lisää munat yksitellen vatkaamista jatkaen. Lisää siirappi vatkaten. Kääntele rusinat, mantelirouhe ja sitruunamehu joukkoon. Kaada seos keksipohjien päälle ja siirrä kakku tunniksi uuniin paistumaan. Käännä sen jälkeen lämpö pois ja jätä kakku jäähtymään uuniin. Kun uuni on viilentynyt, siirrä kakku kylmään. Kakku on parhaimmillaan parin päivän kuluttua paistamisesta. Koristele kakku pääsisäiskarkeilla tai suklaapalloilla.

Namis...

Hyviä ruokahetkiä viikonloppuusi!! Jazz-funkin tahdittamana ; )) Lokoisaa oloa kaikille...



Kädet



29.4.2011 on suuri päivä englannissa, prinssi William ja Katherine "Kate" Middleton viettävät häitään, ja koko maailma näkee heidän onnensa ja läheltä kuvattu vihkisormus näyttelee tuolloin pääosaa. Hääpäivänään moni huolehtiikin kätensä kuntoon ja haluaa, että uusi sormus näyttää mahdollisemman kauniilta hyvinhoidetuissa sormissa.


Ajatukseni oli kirjoittaa käsistä ja, miten ne ovat pääosassa meillä jokapäivä. Etsiessäni kuvia käsiin ja sormiin liittyen. Huomasin suuremmaksi osaksi käsien hoidon liittyvän meihin naisiin... - yhtä tärkeää kuitenkin on miestenkin käsien hyvinvointi. Joutuuhan kätemme päivittäin, vaikka emme olisi meneossa naimisiin ; ), katseiden kohteeksi.

 Onhan käsien hoitaminen tärkeää, miettiessämme kehomme suurinta puolutusjärjestelmää, ihoamme. Pitäisi pitää paremmin huolta käsiemmekin kunnosta. Ihon kosteustasapainosta huolehtiminen kosteusvoiteilla, kynsinauhavoiteilla ja välttämällä haavoja. Saatamme auttaa yleisemminkin meidän terveyteemme. Tätä ei aina tule ajatelleeksi... Joten aloitetaan huolehtimaan ihomme kunnosta, pitämällä kätemme kosteustasapaino ja puhtaus kunnossa.


Käsihoitoja voi tehdä kotona tai käydä hoidattamassa käsiään hoitoloissa. Erikseen on myös, hyvin yleisesti käytössä olevat, yksin kynsiin ja käsiin keskittyviä hoitopaikkoja. Vähintä, mitä voimme itse tehdä on kosteuttaa kädet hyvillä käsivoiteilla ja kynsiennauhavoiteilla. Leikata kynnet kauniiksi, lyhyiksi ja lakata kauniilla lakalla. Väri jääköön kunkin oman päivän, mielihalun mukaan valittavaksi ; )




Kätemme ja kyntemme ollessa kunnossa, voimme huoletta nauttia elämään päiväämme ja päivän tekemisiä yhtä huolta vähemmällä ; )
Kaikille jotka ovat miettimässä kesäkihloja tai kesähäitä vinkiksi sormuksia ihanista malleista. Miehille oli hiukan haastavampaa löytää ainakin netistä vaihtoehtoja toivotaan, että liikeissä on valinvaraa tältä osin laajemmin...


Tämä on oma suosikkisormukseni tämän kevään mallistosta!!

Koko ei ole este, ainakaan sormusmuodin tarjonnassa.


















Sormukset voi aina myös teettää yksilöllisesti. Näitä "sormustaiteilijoita" löytyy luultavasti jokaisesta suuremmasta kaupungista. Fiskarssissa on korutaiteilijoita kattavasti töissä ja heidän tekemiään töitä on esillä ympäri vuoden.


Kesäistä korumuotia. Pitkät helmet, värikkäät, isot kivet ovat tänä keväänä näkyvästi esillä. Helmiä olisi hyvä olla runsaasti ja näyttävästi. Näin ainakin suurten muotitalojen sivustoja katsoessani huomasin. Tällöin pitää muistaa muuten tyylikäs, maltillinen asustaminen! Helmirykelmät sopivat mielestäni yksinkertaisen asun kanssa. Tyyliin yksinketainen housupuku tai kotelomekko.




Sormukset kannattaa säilyttää huolella ja muistaa myös huollattaa niitä säännöllisesti. Ainakin, jos sormukset sisältävät kiviä, niiden pitävyys on syytä tarkastuttaa niin ei tule yllättäviä katoamisia.


Lopuksi vielä itselleni niin kovin mieleisiä värejä tältä keväältä..



Ruusuisia tunnelmia torstaipäivällenne!! Pidetään käsistämme huolta tänäänkin....