Istuimme iltaa eilen Aurajoen rannalla Vaakahuoneella... Mennään tänäkin iltana ; ))
Oheisesta linkistä näet kesän muut tapahtumat ja esiintyjät Vaakahuoneella kesän 2011 aikana. Vaakahuoneella saat mahan täyteen A la Carte listalta tai bufe pöydän antimista. Nautimme eilen savulohisalaattia ja vettä autolla, kun olimme liikenteessä ; ))
http://www.vaakahuone.fi/fi/vaakahuone
Savulohisalaatin ohjeita näin "totuttuun" perjantaiseen ruokaostauksen tapaan ; ) laitan ensin tulemaan kokeiltavaksenne viikonloppuna. Nauti rose- tai valkoviinin kera kotosalla tai mökillä ; )
Ohje Ruokala.net-sivulta.
Ainekset
Riisi-savulohisalaatti
n. 5dlkeitettyä riisiä (esim. kaura+riisi)
300gsavulohta
1rooman salaatti
1rasia punaisia kirsikkatomaatteja
2-3kevätsipulia
3munaa
herneenversoja
Kastike
2dlkermaviiliä
2dlmajoneesia
1sitruunan kuori ja mehu
1rklDijon-sinappia
1dltilliä hienonnettuna
suolaa
mustapippuria
Valmistusohjeet
1
Riisi-savulohisalaatti Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja anna sen maustua jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti. Kokoa salaatti nostelemalla kulhoon riisiä, paloiteltua lohta, revittyä salaattia, halkaistuja tomaatteja, hienonnettua sipulia, munalohkoja ja herneenversoja. Valuta päälle kastiketta tai tarjoile se erikseen.
Jälkkäriksi voit tarjota mustikkauunipaistosta ja jäätelöä. Saat loput pakastemustikat pois "nurkista" ennen uutta satoa..
Laita mustikat uunin kestävään vuokaan, jonka olet voidellut. Päälle voit ripotella makean piirakkataikinan murusia, jonka olet hakenut kaupan pakastealtaasta tai valmistanut itse ; ) Laita uuniin n. 200 asteeseen n. 10 - 15 minuutiksi. Tarjoa lämpimänä, kaada vaniljavaahtokastike päälle tai vaniljajäätelöä todella runsaat keot! Nami ja nauttimaan ; ) Voit nauttia ja suositeltavaakin jälkkäriviiniä tämän herkun kanssa!
Oikein aurinkoista ja ihanan kesäistä viikonvaihdetta kaikille ihanille lukijoilleni ; )) Nautitaan hyvästä musiikista ja seurasta kera ruuan ja juoman ; ))