Eläköön elämä

lauantai 9. heinäkuuta 2011

Lauantaipäivän tunnelmaa


Leppoisaa lauantaipäivää kaikille!


Haastan sinut lukijani, näin kesäisen viikonlopun kunniaksi, leipomaan metsän antimista piirakan. Mustikat ovat aivan upean isohkoja ja makeita juuri nyt!



Olen jo useampana päivänä lenkilläni jäänyt metsän reunaan syömään marjoja, metsämansikoita ja mustikoita. Vaikka osittain se on ollut aika haasteellista, koska on yksi pahimpia hyttyskesiä meneillään ; ))

Seuraavan ohjeen kävin hakemassa Kinuskikissan ohjeista.


Pohja:
150 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl kardemummaa
Täyte:
¾ dl perunajauhoja
½ dl sokeria
4 dl kevytmaitoa
1 keltuainen
1 vaniljatanko tai 3 maustemittaa vaniljajauhetta
200 g vaniljarahkavalmistetta (Sunnuntai)
1 kananmuna
6 dl mustikoita
2 rkl perunajauhoja
2 rkl sokeria



Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita muutamassa erässä taikinaan. Levitä voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Sekoita kattilassa perunajauhot ja sokeri. Lisää joukkoon vähän kerrassaan maito. Lisää vispilällä sekoittaen keltuainen. Mikäli käytät vaniljatankoa, halkaise se pituussuunnassa ja laita puolikkaat kattilaan. Jos käytät vaniljajauhetta, lisää se kattilaan.
Kuumenna kiisseliä liedellä koko ajan sekoittaen, kunnes se pulpahtaa muutaman kerran. Nosta pois liedeltä. Poimi mahdolliset vaniljatangon puolikkaat kiisselistä. Sekoita joukkoon vaniljatuorejuusto ja kananmuna. Levitä pohjan päälle.
 
Sekoita mustikoihin perunajauhot ja sokeri. Levitä mustikat vaniljatäytteen päälle.
 
Paista 200 asteessa 45 minuuttia. Suojaa pinta foliolla, jos pohjan reunat tummuvat liikaa ennen ajan täyttymistä. Anna piirakan jäähtyä hetken aikaa ennen tarjoilemista.

Ennen mustikkapiirakan tekoa, kehotan suojautumaan metsään mennessä todella hyvin, ja varaamaan mukaan kesän uutuus hajuveden hyttyskarkotteen ; )

Sen jälkeen leipomispuuhiin ja keittämään kupilliset hyvää kahvia piirakan seuraksi ; ))


Nautinnollisiin kahvihetkiin Sinulle ystäväni ; ))