Eläköön elämä

maanantai 3. lokakuuta 2011

"Viikon tyylinkantaja"

Ninan morsiuspuku tältä kesältä, oli mielestäni yksi kaunneimpia,  ja sopi tyyliltään loistavasti Ninalle.

Nina Herala on tullut televisiosta tutuksi "suurelle" osalle suomalaisista. Nina on tehnyt pitkän uran mallina ja juontajana. Nina avioitui kesällä Lorenz Bacmanin kanssa heinäkuussa ja otti käyttöön uuden sukunimensä Nina Bacman. Ninalla on kolme lasta 7-, 3- ja 1-vuotiaat.

Ninaa näkee julkisuudessa harvoin "laittamattomana" tai pukeutuneena "arkisemmin"... Nina on todella muuntautumiskykyinen ja hänelle sopiikin monenlaiset erityylin edustamat vaatteet ja asusteet.

Katsotaan kuvia lähemmin ; ) Näistä voit poimia itsellesikin asuvinkkejä ; )

Kuvista näkyy upea "ammattimaisuus" kantaa vartaloaan ja vaatteita!

Nina on antanut itsestään reippaan ja luonnollisen kuvan.


"Halternec" puvut sopivat juhlaan... Sopiva asu vaikka tuleviin pikkujouluihin ; )

Tämä kuva on hyvä "esimerkki " Ninan muuntautumiskyvystä...

Ninalla on luonnostaan hyvät geenit, vartalosta näkyy myös hänen urheilullisuutensa. 

Ninaa hiukan rennommin farkuissa.

Nina on ottanut julkisuudessa käyttöön silmälasit. Laseilla saa muunneltua ulkonäköä pienellä vaivalla.

Farkkuhaalarit ja valkoinen paita, voiko olla kesäisempää asua ; ) ?

Nina kohtalokkaana. Hyvä asu vinkki tulevaan Halloweeniin... ; )

Eikö olekin niin, että näistä Ninan kuvista "huokuu" positiivisuutta ja iloa?  Otetaan siitä osamme itsellemme ja hymyillään kilpaa sadepisaroihin osuvien valonsäteiden kanssa! : )

Viikonvaihteen ruokatarjoilluja ; )


Tässä on lupaamani reseptit kokeiltavaksesi...

Kanaa kertoilin tarjoiltavan ;)

Ja ohje oli seuraavanlainen ; ))

Kanaa oliiveilla ja paprikalla

6-8 annosta
6 broilerin filettä
suolaa ja pippuria
2 rkl voita
0,5 dl vihreitä oliiveja
1 punainen paahdettu paprika
1 keltainen paahdettu paprika
Noin 10 parmankinkkuviipaletta

1. Puhdista fileet. Suolaa ja pippuroi.
2. Kuumenna rasva pannulla ja ruskista fileet kevyesti molemmin puolin, älä kypsennä kokonaan.




3. Puhdista paprikat. Leikkaa molemmat paprikat 4-6 paloiksi ja laita leivinpaperilla päällystetylle pellille. Paahda uunin keskitasossa 225 asteessa kunnes paprikoiden kuoret kuplivat ja tummuvat.


4. Ota uunista ja laita paprikat muovipussiin.


6. Anna levätä hetki. Vedä sen jälkeen kuoret irti ja leikkaa paprikat sopivan kokoisiksi paloiksi.


7. Pilko oliivit.
8. Leikkaa pitkittäinen, taskumainen viilto ruskistettuihin fileisiin. Täytä ne paprikoilla ja oliiveilla.
9. Kiedo fileiden ympärille parmankinkun viipaleet. 
10. Aseta fileet pellille tai uuninkestävään vuokaan. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa n. 22 min.


11. Nosta uunista ja leikkaa fileet 2-3 palaan.


Tarjoillaan Paahdettujen terttutomaattien kanssa...


6-8 annosta
6 isoa terttua kirsikkatomaatteja, vähintään 600 g
2 tl sormisuolaa
3 tl juoksevaa hunajaa
1. Laita tomaatit uunipellille. Sivele hunajalla ja ripottele päälle sormisuola.
2. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa vähintään 10-15 min.
3. Tarjoille lihan kanssa.


Tässä valmistin ohessa päivällisen meille arkiruokana perjantaina ; ))

Nuo fileet tein siis etukäteen perjantaina ja loppuruoka-asiat tein ennen vieraiden tuoloa ; ) Kätevää ; ))

Perjantain päivällisellä söimme kanapastaa. Helppo herkku arjeksi ; )

Tarvitset voileipä kanaleikkeleitä n. 300 g, jotka viipaloidaan 
1-2 sipulia
3-4 valkosipulinkynttä
Kuivattuja yrttejä
Currya
Nämä kaikki ainekset valmistuvat paistinpannulla
400-500 g pastaa, keität ohjeen mukaan
Valmiin pastan joukkoon laitat ainekset sekaisin lisäät
Alpro kevytruokakerman
Pilkotun persiljan ja sekoitat ainekset sekaisin...

Ai, kun oli hyvää ja helppo tehdä ; )



Vielä leivoin tässä ohella... Tein ruokaa, siis perjantaina lomittain ja "sivuttain" ; ))

Valmistin kahvin kanssa tarjoiltavan mustikkaunelman seuraavasti...

Muropohja



Pakastemustikoita todella reippaasti, joukkoon sekoitin sokerin, kuivatun mintun n. 1 tl ja perunajauhon. Levitin piiraspohjan päälle ja uuniin 225 asteeseen n. 15 min.




Valmistin tällä aikaa marengin 4 keltuaista ja sokeria n. 0,75 dl. 


Laitoin marenkikokkareet piirakan päälle ja uuniin... n. 8 min... ; )



Ja tuossa tuo valmiina nököttää... Kuvassa näkyy myös kanasysteemit uunista otettuinna ; )) Marenki näyttää kuvassa tummelmalta mitä oli luonnossa ; ) Seli, seli... ; ))

Tämän mustikkaunelman kanssa tarjoillin vispautuvaa vaniljakastiketta.



 Ja mitähän vielä... Niin porkkanat valmistelin tomaattien kanssa lauantaina ennen, kun vieraat saapuivat... nämä voi tehdä aikaisemminkin valmiiksi ; )) Ovat maukkaita myös viileinä... Tai uskoisin, että jopa kannattaa tarjoilla viileinä ; )


Ohje oli helppo ja nopea...

Sitruuna- manteliporkkanat

6 -8 annosta
8 porkkanaa
1 sitruunan raastettu kuori
0,75 dl rypsiöljyä
1 dl persiljasilppua
0,5 dl kaltattuja manteleita

1. Puhdista porkkanat ja nipsaise kannat pois.
2. Keitä kevyesti suolatussa vedessä n. 5 min. Nosta liedeltä ja huuhdo kylmällä vedellä.
3. Hankaa sormilla kuoret irti ja halkaise porkkanat pituussuunnassa.
4. Rouhi mantelit karkeiksi.
5. Sekoita keskenään öljy, persilja, sitruunankuoriraaste ja mantelit. Sekoita seos porkkanoihin ja tarjoa suurelta tarjoiluvadilta.


Keitä reilusti lisukseeksi riisiä... ; )

Tein sen verran reippaasti, että tein tuohon "jäännösriisiin" tänään sunnuntaina jauheliharisoton ; )

Todella kätsyä... ; ))



Kattaus oli tunnelmaa sadonkorjuusta, kuten oli menukin. Tarjoilin lisukesalaatteina fetasalaatin ja kikhernesalaatin.


Viininä toimi Hewitson Miss Harry...

Sitruunavesi...





Kiitos ihanille vieraille ja onnitteluja vielä synttärisankarille ; ))

"Käteväemäntä" toivottelee viikkoosi aurinkoa ja hymyä ; ))