Eläköön elämä

torstai 2. kesäkuuta 2011

Tuoksuja

Ei nyt ei ole kyseessä hajuvedet... Ehei, vaan oikeastaan voisi sanoa, että nyt mennään tuoksujen eli hajuvesien "alkulähteille"!

Oma äitini kertoili minulle ollessani lapsi, miten hän lapsukaisena oli tehnyt hajuvedet itse kotikonstein ; ) Muunmuassa kiellonkukintoja veteen liuottaen! Tämä muisto on tuolta luonnosta tullut jälleen mieleeni elävänä, kielot ovat todella huumaavia tuoksuineen, juuri nyt parasta aikaa!! Varsinkin näin aamuvirkkuna, lenkkeillessäni, ei voi olla tätä ihanaa tuoksua huomaamatta!! ; ))

Tulikin mieleeni "testailla" lukijoideni ihaninta tuoksumuistoa tai ihaninta tuoksua luonnosta?

Aloitetaan näistä alkukesän kukista joita nyt on parhaillaan luonto täynnä.

Tuomi on ainakin osittain kuumimmilla ja aurinkoisemmilla paikoilla kauniimmat kukintonsa kukkinut. Tuomi on kuitenkin melkein ensimmäisiä "luonnonliikkujaa" tuoksullaan herättelevä. Sen verran voimakas ja huumaava tuoksu siitä lähtee ilmoille ; ))


Omenapuu huumaa enemmän ulkoisella olomuodollaan ja alkaa olemaan juuri nyt kaunneimmillaan täällä Etelä-Suomessa... Tämä havainto on paikallaan, koska suomenmaamme on niin pitkä ja kapea, kukinnot tulevat rytmitellen maastoa eriaikaan ; ))


Kielo on niin herkkä, pieni ja kuitenkin tuoksullaan kovin suurieleinen!!


Sireeneistä lähtee myös huumaava tuoksu. Kestävät maljakossakin hiukan pidempään... Näitä tulee taitettua muutamia oksia kesällä, sisälle tuomaan kesäisiä tuoksuja ; )



Niin mieten on ne ihanat tuoksumuistosi? ; )

Toivottelen kaikille tämän päivän syntymäpäiväsankareille onnea! Etenkin lähipiiriini ; ))