Aloitellaan jälkiruokaohjeella ; ))
Omenaherkulla...
Valmistus:
Kuumenna uuni 200 °C:een. Lohko omenat ja poista siemenkota. Asettele lohkot voideltuun uunivuokaan. Vatkaa munat, sokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi. Lisää crème fraiche. Kaada seos omenoiden päälle. Paista uunin keskiosassa 25-30 minuuttia. Vaahdota vaniljakastike ja tarjoile omenapiiraan kanssa.
Kuumenna uuni 200 °C:een. Lohko omenat ja poista siemenkota. Asettele lohkot voideltuun uunivuokaan. Vatkaa munat, sokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi. Lisää crème fraiche. Kaada seos omenoiden päälle. Paista uunin keskiosassa 25-30 minuuttia. Vaahdota vaniljakastike ja tarjoile omenapiiraan kanssa.
- pohja:
- voita
- vehnäjauhoja
- tomusokeria
- kananmuna
- mantelijauhetta
- vaniljasokeria
- limen raastettu kuori
- täyte:
- mustikoita
- sokeria
- perunajauhoja
- vettä
- limen mehu
- marenki:
- valkuaista
- tomusokeria
Porkkanashotti grissinit
- 2 porkkana
- iso rosamunda peruna
- sipuli
- valkosipulin kynsi
- viinietikkaa
- vettä tai kasvislientä
- suolaa ja pippuria
- piparkakkumaustetta
- voita
- maitoa vaahdotettuna (voit maustaa maidon suolalla ja pippurilla sekä valkosipulilla)
- Grissinit:
- hiivaa
- suolaa
- sokeria
- vettä
- vehnäjauhoja
- hiivaleipäjauhoja
- valkosipulin kynttä
- voiteluun: 1 rkl voita ja 1 rkl oliiviöljyä
Sekoita sokeri, suola, sekä hiiva kädenlämpöiseen veteen. Purista sekaan valkosipulin kynnet. Lisää jauhot pienissä erissä, koko ajan sekoittaen kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista. Nosta taikina leivontapöydälle ja pyöräytä siitä yksi leipä. Anna taikinan levätä pöydällä liinan alla n.10 minuuttia. Jaa taikina 30 osaan ja leivo näistä ohuita, noin puolen sentin paksuisia pitkiä tikkuja. Nosta tikut öljytylle paistopellille. Peitä liinalla ja anna levätä n.10 minuuttia. Voitele tikut öljyn ja voin seoksella ja paista 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia kunnes tikut ovat kauniin värisiä.
Kanttarelli-parmakinkku pruschetta
- 1 valkosipulin kynsi
- oliiviöljyä
- tuoreita kantarelleja
- hienonnettu sipuli
- persiljaa
- suolaa
- mustapippuria
- ohueksi leikattua parmankinkkua
- maalaisleipää esim. Fazerin Kestileipää
Halkaise kantarellit pituussuunnassa ja paista pannulla hienonnetun sipulin kanssa, mausta suolalla ja pippurilla, sekä hienonnetulla persiljalla. Paahda maalaisleipä viipaleet ja hiero pintaan valkosipulia ja sivele ohuelti oliiviöljyä. Asettele leivän päälle parmankinkku viipaleet ja sienet. Tarjoile salaatin kanssa.
Basilikaöljyllä siveltyä naudanfiletta ja naurispyreetä
- 3 dl tuoreita basilikanlehtiä
- maissiöljyä
- ripaus suolaa
- pippuria myllystä
- Naurispyree:
- naurista
- voita
- valkopippuria myllystä
- suolaa
- naudan sisäfileetä henkeä kohden
Ruskista filee teflonpannulla joka puolelta ja mausta pippurilla. Paista 200 asteisessa uunissa 6-7 minuuttia, tärkeää kuitenkin on, että liha jää erittäin roseeksi sisältä. Anna lihan vetäytyä ainakin 5 minuuttia ennen leikkaamista. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi ja sivele lihat öljyseoksella. Ripottele pinnalle suolaa ja tarjoa pyreen kera.