Eläköön elämä

perjantai 19. elokuuta 2011

Sadonkorjuu...

Viikonlopun kunniaksi ja sadonkorjuun aikaan jokunen ruokaohje...





Aloitellaan jälkiruokaohjeella ; ))

Omenaherkulla...





Valmistus: 
Kuumenna uuni 200 °C:een. Lohko omenat ja poista siemenkota. Asettele lohkot voideltuun uunivuokaan. Vatkaa munat, sokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi. Lisää crème fraiche. Kaada seos omenoiden päälle. Paista uunin keskiosassa 25-30 minuuttia. Vaahdota vaniljakastike ja tarjoile omenapiiraan kanssa.




 
 

Ainekset:

5  omenaa
2  munaa
0.75 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
200 g Arla Keittiö Crème fraichea
2 dl Arla Keittiö Vaniljakastiketta













Mustikka marenkitorttu


  • pohja:
  • 50 gvoita
  • 1,5 dlvehnäjauhoja
  • 3/4 dltomusokeria
  • 1kananmuna
  • 2 rklmantelijauhetta
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1limen raastettu kuori
  • täyte:
  • 1/2 litraamustikoita
  • 1 dlsokeria
  • 1-2 rklperunajauhoja
  • 1 dlvettä
  • 1limen mehu
  • marenki:
  • 3valkuaista
  • 1 dltomusokeria

    Porkkanashotti grissinit




Valmistusohjeet

  • 2 porkkana
  • 1iso rosamunda peruna
  • 1/2sipuli
  • 1valkosipulin kynsi
  • 1 tlviinietikkaa
  • 3 dlvettä tai kasvislientä
  • suolaa ja pippuria
  • 1/2 tlpiparkakkumaustetta
  • 1 rklvoita
  • 2 dlmaitoa vaahdotettuna (voit maustaa maidon suolalla ja pippurilla sekä valkosipulilla)
  • Grissinit:
  • 15 ghiivaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlsokeria
  • 1 dlvettä
  • 100 gvehnäjauhoja
  • 100 ghiivaleipäjauhoja
  • 2valkosipulin kynttä
  • voiteluun: 1 rkl voita ja 1 rkl oliiviöljyä


Valmistusohjeet

1
Porkkanashotti:
Kuori ja pilko vihannekset. Keitä vedessä kypsiksi. Kaada osa keitinliemestä talteen ja soseuta keitto. Lisää lientä tarvittaessa. Mausta keitto, lisää voi ja kiehauta. Tarkista maku. Tällä reseptillä tulee 4 lasillista keittoa alkuruoaksi. Voit tuplata reseptin, jos haluat tehdä kunnon lautaselliset soppaa 4:lle hengelle. Jos haluat, voit lorauttaa lasin pohjalle 1-2 cl viinaa valintasi mukaan. Voit myös maustaa viinan itse esim. rosmariinilla tai rakuunalla.

Grissinit:
Sekoita sokeri, suola, sekä hiiva kädenlämpöiseen veteen. Purista sekaan valkosipulin kynnet. Lisää jauhot pienissä erissä, koko ajan sekoittaen kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista. Nosta taikina leivontapöydälle ja pyöräytä siitä yksi leipä. Anna taikinan levätä pöydällä liinan alla n.10 minuuttia. Jaa taikina 30 osaan ja leivo näistä ohuita, noin puolen sentin paksuisia pitkiä tikkuja. Nosta tikut öljytylle paistopellille. Peitä liinalla ja anna levätä n.10 minuuttia. Voitele tikut öljyn ja voin seoksella ja paista 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia kunnes tikut ovat kauniin värisiä.


Kanttarelli-parmakinkku pruschetta




  • 1 valkosipulin kynsi
  • 2 tloliiviöljyä
  • 300 gtuoreita kantarelleja
  • 0,5hienonnettu sipuli
  • persiljaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 80 gohueksi leikattua parmankinkkua
  • 4 viip.maalaisleipää esim. Fazerin Kestileipää

Valmistusohjeet

1
Halkaise kantarellit pituussuunnassa ja paista pannulla hienonnetun sipulin kanssa, mausta suolalla ja pippurilla, sekä hienonnetulla persiljalla. Paahda maalaisleipä viipaleet ja hiero pintaan valkosipulia ja sivele ohuelti oliiviöljyä. Asettele leivän päälle parmankinkku viipaleet ja sienet. Tarjoile salaatin kanssa.


Basilikaöljyllä siveltyä naudanfiletta ja naurispyreetä








  • 3 dl tuoreita basilikanlehtiä
  • 1,5 dlmaissiöljyä
  • ripaus suolaa
  • pippuria myllystä
  • Naurispyree:
  • 4-5naurista
  • 2-3 rklvoita
  • valkopippuria myllystä
  • suolaa
  • 150 gnaudan sisäfileetä henkeä kohden

Valmistusohjeet

1
Silppua basilika suolan kanssa tehosekoittimessa, lisää öljy juoksevana nauhana sekaan ja anna pyöriä tasaiseksi.

Kuori nauriit ja paloittele pieniksi. Kuullota kattilassa vähässä voissa, lisää vettä niin, että pinta peittyy ja anna kiehua miedolla lämmöllä kypsiksi. Nosta nauriit tehosekoittimeen ja pyöritä voin kanssa samettisen tasaiseksi. mausta pippurilla ja tarkista suola.
Ruskista filee teflonpannulla joka puolelta ja mausta pippurilla. Paista 200 asteisessa uunissa 6-7 minuuttia, tärkeää kuitenkin on, että liha jää erittäin roseeksi sisältä. Anna lihan vetäytyä ainakin 5 minuuttia ennen leikkaamista. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi ja sivele lihat öljyseoksella. Ripottele pinnalle suolaa ja tarjoa pyreen kera.
 ja sokeri. Lisää muna. Lisää myös vaniljasokeri, limen kuori ja jauhot. Sekoita tasaiseksi ja lisää lopuksi mantelijauhe. Painele taikina sormin irtopohjavuokaan. Pistele haarukalla ja esipaista 200 C 10-15 min. Jäähdytä. 

Mittaa mustikat, limen mehu, sokeri ja vesi kattilaan. Kiehauta niin että marjat alkavat rikkoontua, sekoittele välillä. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon pieneen vesitilkkaan liuotettu perunajauho. Lämmitä seosta kunnes se suurustuu. Kaada esipaistetun pohjan päälle. Paista 180 C uunissa 20 min. 

Valmista marenki: Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää siihen loppuvaiheessa sokeri. Levitä piirakan päälle ja käytä uunissa 225 C muutama minuutti niin että marenki saa väriä.

Ohjeet olen tälläkerralla "napannut" Ruokala netin sivulta... ; ))
Rinnalle hyvää viiniä ja Bon Apetit!
Ihanaa viikonloppua Sinulle! ; ))