Eläköön elämä

lauantai 16. huhtikuuta 2011

Puutarhassa lehden "uusiokäyttöä" ; )

Meillä on tänään "ehosteltu" talven jäljiltä puutarhakalustoa. Samalla aamunlehti sai "uusiokäytön" suojaamaan puupaneeleita terassilla. Nettilehdellä tätä ei olisi voinut tehdä ; ) Joutuisi kipittämään kauppaan ostamaan suojapapereita. Näin sai suojukset postilaatikkoon kannettuna ; ) Säästyy kilometrejä ; )

Kyllä tuo öljy saa aina näyttämään puutarhakaluston uudehkolta, pitäisi jaksaa tunnollisesti, se vain tehdä keväisin ja syksyisin. Ei suotta sanota, "että maali saa vanhankin näyttämään nuorelta" ; )) Siitä sitten päivittämään näitä maaliasioita...

Niin kerroin torstainna, että meillä syödään päivällisellä viikonvaihteessa niitä ahvenfileitä. Joten nyt öljypuuhista katsomaan, saanko yhtä hyvän näköisiä fileitä aikaiseksi - ainakin makoisia niistä tulee joka tapauksessa. Ja tässä ei onneksi ole sääntöjä ulkonäölle asetettu ; ))

Mukavaa lauantai-iltapäivän jatkoja, joko puutarhan kevättöiden merkeissä tai ahvenfileitä paistellen ; ))



Lemmikit ja muoti...


Kumpi ohjaa kumpaa? ; ) On jännä huomata, että lemmikit "puetaan" omistajien mieltymysten mukaisesti. Voisi melkein tunnistaa lemmikin ja omistajan, kun hipsivät vastaan... ; ) En tarkoita nyt ihan konkreettista lemmikkien pukemista vaatteisiin. Yleensä vain, että lemmikille hankitaan omistajaa mielyttävät "tavarat". Värimaailma tukee jollakin tapaa omistajan mielikuvaa, mikä sopisi lemmikille. "Tavaroiden" materiaalit, hintatasot ja hankintapaikat ratkaisee omistajien mieltymysten mukaiset valmistajat. Onhan monet vaatevalmistajat "rynnineet" kasvavien lemmikkimäärien myötä lemmikkieläin markkinoille. Kuosit ja materiaalit kertovat "omistajien ja lemmikkien kuulumisesta yhteen".
















Myöskin vaatevalmistajat tuovat "arkipukeutumiseen" sopivia vaateratkaisuja lemmikkiharrastusten parista. Yksi säännöllisin väliajoin, varsinkin syksyisin, esiin nousevan "ratsastusasujen" trendin valossa. Tämä on käytössä niin housu-, takki- ja saapasvalmistajien joukossa. Tietyt valmistajat mm. Burberry, Molberry, Gant ja Lexinghton edustavat muutenkin "Gountry-kulttuuria". Näiden valmistajien väriskaala ja mallit ovat ajattomia. Tunnelmaltaan sopivia "Gountry-kulttuuriin". Siltä nämä kuosit siirtyvät kätevästi näiden ko. vaatevalmistajien merkeistä lemmikkienkin "vaatemarkkinoille" ja toisinpäin. Näyttää, että Burberry on vienyt tämän kaikista pisimmälle.. Onhan nämä ihania ; ) ??



Koirille löytyy pantoja, "mantteleita" ja "patjoja" ihanissa kuoseissa. Koirien omistajat saavat pukea koiransa yhtäläisiin kuoseihin ulos mennessään. Jalkoihin ruutua sadesäällä, neuletta, huivia ja hansikkaita myöten värit kulkevat yhtäläisinä.








Ratsastushenkisten ja tähän tyyliin ihastuneet voivat ottaa pukeutumiseensa vinkkejä vaikka kouluratsastajilta ja pukeutua tyylikkäästi arkena. Kouluratsastuksesta voi hyvin "lainata" paitapusero, huivi ja tiukkaa jakku yhdistelmää. Alaosan voi valita suoraan housuun, tai nyt niin muodissa olevaan "safarityyliseen yli polven pituiseen hameeseen tai mikä estää laittamasta kokonaan kouluratsastustyylin ja pukeutua ratsastushousuihin!














Hiukan miehekkäämpiä kokonaisuuksia ja harrastuksia löytynee moottoripyöräiyn sunnalta... Sielä monasti jo käytännön syistä pukeudutaan nahkaisiin asuihin. Löytyy niittejä ja reiluja nahkasaappaita isoinne solkineen. Koiranomistaja motoristit voivat ostaa koirilleen kaulapantoja, jotka ovat nahkaisia ja suurin niitein koristeltuja. Sivuvaunuun voi laittaa koiran matkaamaan, kypärä päässä... ; ) Kuten mainoksissa on nähty... Voi olla, että koirat kulkevat mukana näin muutenkin?



Niin, jos ei nyt ihan kirjaimellisesti lemmikit ja muoti kulje käsikkäin... Niin näin ajatuksen tasolla voi leikitellä asialla. Pääasia on jälleen kuitenkin se, että kaikki viihtyvät ja ovat tyytyväisiä ; )




Voihan sitä mennä kuoseissa näinkin pitkälle, varoa toki pitää..., että erottuu itse kuosien seasta ; ))



 Tämä on omasta mielestäni ihana kokonaisuus... Näistä ruudullisista.


Piristystä voi hakea huomaamattomamminkin. Vyöt ovat aina ajankohtaisia ja antavat asuille ilmettä. Kumisaappaat nyt vain tulevat meidän leveyspiirillämme kyseeseen ,vuodenajoista riippumatta ; )





Tämä lemmikki näyttää hiukan siltä, että "onko pakko?" Kyllähän näillä lemmikkienkin asuilla on paikkansa, suojaa kuralta ja kylmältä.

Ratsastajien värimaailma musta, valkoinen ja beesi ovat muodissa tänäänkin. Onnekseni ja onneksemme, nämä värit pukevat useimpia koirista ihmisiin... ; )




 Loppuun vielä perjantaille historian havinaa ja pukuloistoa. Näistä päivistä ollaan onneksi tultu käytännöllisempiin asuihin ; ) Oikein mukavaa viikonlopun odottelua kaikille!! ; )