Eläköön elämä

torstai 7. helmikuuta 2013

Maistuvaa viikonvaihdetta!









Poimi ostoslistaan
 

Raaka-aineet

1
valkosipulinkynsi
 
1/2
chiliä, siemenet poistettuna
 
1
limetti
 
2
kypsää avokadoa
 
hienoa merisuolaa
 
mustapippuria myllystä
 
0,5 dl
oliiviöljyä
 
kourallinen
tuoretta basilikaa
 
kourallinen
tuoretta lehtipersiljaa
 
1 dl
pecorino juustoa raastettuna
 
1 dl
parmesaania raastettuna
 
400 g
spagettia
 

Suosikkiruokana + Kikkoman!

Soijakastiketta käyttämällä voit vähentää suolan käyttöä jopa puoleen. Kokeile itse, kuinka helppoa on tehdä maistuvampaa ja terveellisempää ruokaa!
Valmistusaika 15 min

Ohjeet

Pääruoat - 4 annosta
Reseptin alkuperä: Alexander ja Hanna Gullichsenin keittokirjasta Safkaa.
Tee kastike suoraan (lämmitettyyn) tarjoilukulhoon. Pilko valkosipuli ja chili, laita ne kulhoon. Purista limetin mehu mukaan. Halkaise avokadot ja poista niistä kivet. Kuutioi avokado ja kaiverra sisus pois kuoresta. Lisää kulhoon. Hienonna yrtit ja raasta juustot. Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, yrtit, sekä juustoraasteet. Sekoita ja maista, suolaa täytyy olla tarpeeksi, muuten lopputulos on mauton.
Keitä spagetti al dente- kypsyyteen suolatussa vedessä, ota keitinvettä talteen n. 1 dl. Valuta pasta lävikössä, mutta älä vain huuhdo. Lorauta keitinvettä kastikkeen sekaan ja pyörittele spagetti kastikkeeseen. Päälle vielä parmesaania, mustapippuria ja loraus öljyä. Tarjoa heti.


Vinkin hain tähän kovin suosittuun pastaan täältä..

Maistuvaista viikonvaihdetta!

- KRAM -