Eläköön elämä

perjantai 16. syyskuuta 2011

Viikonvaihteeksi ; )

Viikolla "kokeillin" syksyyn sopivaa ruokaa... Laatikkoruoka, joka valmistuu vähän kuin "itsellään" uunissa ; ) Hyvää oli ja voin lämpimästi suositella lauantain ulkoilun jälkeen nautittavaksi ; )




Kreikkalainen perunavuoka

8 annosta
Valmistusaika 20 min + 40 min. uunissa

2 sipulia
3 valkosipulinkynttä (itse laitoin kyllä 7 kynttä )
2 rkil öljyä
600g jauhelihaa (laitoin 300g)
2 tl sokeria
1/2 tl mustapippuria
2 tlk (laitoin yhden) (a 400 g) tomaattimurskaa
1 dl oliiveja (kivettömiä)
1 ruukku tilliä
1 (300 g) kesäkurpitsa
1 vihreä paprika
2 pussia (a 750 g) valkosipuliperunoita (pakaste) (laitoin yhden pussin)
4 dl ruokakermaa (laitoin 250 ml)
200 g fetaa
3-4 tomaattia (laitoin 6 tomaattia)

Ohje on todella iso, jollen olisi pienentänyt annosta olisi tullut kaksi vuoallista. Ohjeet ovat onneksi "ohjeellisia ja täten tarkoitettu rikottaviksi ; ))

Kuumenna uuni 225 astetta. Kuori ja hienonna sipulit javalkosipulit. Kuullota ne öljyssä. Lisää jauheliha ruskistumaan. Lisää sokeri, pippuri ja tomaattimurska. Anna kiehua 5 min. Leikkaa oliivit viipaleiksi ja lisää ne kastikkeeseen. Hienonna tilli joukoon. Laikaa kesäkurpita ja paprika n. puolen sentin viipaleiksi. Kaada perunat, jauhelihakastike, kesäkurpitsa- ja paprikapalat yhteen isoon tai kahteen pieneen uunivuokaan. Murusta joukkoon feta ja sekoita. (Itse laitoin nämä päällekkäin ja lisäsin muut jutut päälle). Kaada kerma vuokaan. Viipaloi tomaatit ja ladot ne päällimmäisiksi. Paista uunissa 45-50 min.

Jauhelihakastiketta on iso annos, jos teit alkuperäisen ohjeen mukaan. Joten, jos teet sen kattilassa voit joutua tekemään sen kahdessa kattilassa!

Viini voisi maistua tämän kanssa!

Itse tarjoilin vihreän salaatin ja veden kera näin viikolla ; ))

Kaunista viikonvaihdetta sinulle ; ))