Eläköön elämä

perjantai 1. huhtikuuta 2011

Vihdoinkin!!



Lupaamani kuvat monen hämmingin ja jopa sakon kanssa vihdoinkin jaettavakseni teille hyvät mukavat lukijani!

Ohessa siis kuvia uudestaan avatusta Pinellasta, Turun Aurajoen rannalta. Tästä on hyvä aloittaa tutustumiskierros Turun ravintoloihin Aurajoen rannalta. Sillä tähän miljööseen on noussut todella mukavia ruoka-, viini- ja kahvilapaikkoja. Joista tulen kertoilemaan täällä Blogissani myöhemmin. Ei siis pläjäytetä kaikkia samalla kerralla ; )  Jos aloittaa illan vieton Pinellasta, esim. heidän alakerrassa on ihanan "holvimainen" ruokaravintola. Josta on sisääntulokuvan jälkeen seuraava kuva kuvakavalkadissani. Ruokaillut jouduin eilen jättämään väliin, koska ravintola oli varattu täyteen! Suosittelenkin tekemään varauksen tähän ihanaan tunnelmaan, jos haluaa ruokailla!!

Yläkertaan pääsee ulkokautta puiston puolelta ainakin näin ilta-aikaan, jonka ravintola on tämän avajaisviikon avoinna kl. 18:00-23:00 ollut, sisääntulossa on todella ystävällinen porttieeri vastaanottamassa asiakkaitaan. Yläkertaan pääsee myös joenpuoleiselta sisääntulosta, josta on viehättävän tyylikkäät askelmat kiivetä kohti "lasitaivasta". Portaikon päällä on tyylikäs lasikate, joka antaa valoa mukavasti portaikkoon.

Huomioni kiinnitti todella positiivisesti korvaani kuuluva Englannin puheensorina ja yläkerrassa huomasin tekevän tietokoneellaan töitä mukavassa kotoisessa nurkkauksessa Ruotsalaisen liikemiehen. Mahtavaa, tätä olen ainakin itse kaivannut meille Turkuun. Tuntui hetken, kun olisi tullut Euroopan sydämeen. Toki sitähän me ollemmekin, se pääsee vain unohtumaan meiltä. Ollaan ylpeitä Suomesta ja siitä, että saamme tarjota jotakin mukavaa ja kotoista ulkomaalaisille vieraillemme keskellä Turkua!! Vaihdoin muutaman sanasen Ruotsalaisen liikemiehen kanssa ja hän kehui todella Pinellaa kauniiksi ja viihtyisäksi! HIENOA!
Tästä kotoisasta nurkkauksesta löytyy kuva kuvakavalkadini loppukuvien puolelta ja siihen kuvaan oli mielestäni hyvä lopettaa kuvaaminen, luomaan tunnelmaa Pinellan kotoisuudesta! Sanokoon muut, mitä sanoo, jokaisella on oikeus mielipiteisiinsä. Se on muuten tämän elämän yksi rikkaus. Minä pidin näkemästäni, kerron sitten, kun olen tilaillut heidän ruokiaan ja saanut maistaa erilaisia makuja..! Laitetaan niistä erikseen näkymiä teille hyvät lukijani.

Kuvia on yläkerran mukavasta Loungetyyppisestä baarista ja mukavista pikkutiloista, joissa voi näin alkukeväästä nauttia auringonsäteistä ja lämmittävistä tunnelmista.  Kuohuvaa on ainakin tarjolla kera pikkunaposteltavan. Mielestäni mukava Vapun alkuillan paikka lakituksen jälkeen kävellä nauttimaan Pinellan tunnelmasta.

Pinellasta minun tulikin "kiirus" seuraavaan kohteeseeni. Turussa on saatu nauttia alkuvuodesta jälleen kerran ihastuksekseni jo useampana iltana hyvää jazzia, blusia ja muita hyviä konsertteja unohtamatta. Itseäni lähellä ovat nämä jazz ja etenkin hyvät blus tapahtumat, joita on valitettavasti aivan liian vähän! Oli siis Harlem Jazz Glubin 50-vuotisjuhla jazzit legendaarisessa Hamburger Börssissä. Ihmisiä oli tullut mukavasti 400 henkeä keskellä arki-iltaa kuuntelemmaan jazzia ja nauttimaan musiikin jälkeen jazz-illallista. Musiikista vastasivat Heikki Joukion Yhtye & TSMO Big Band feat. johtajanaan Carlos Del Puerto. Upeaa oli kuultava ja varsinkin ihastukseni sai tämä viimeinen nuorten kokoonpano. MIllä anatumuksella ja ammattitaidolla he soittivat ja saivat yleisöä mukaansa. Ainakin jazz musiikki ja big band musiikki saa tulevaisuudessa jatkoa. Sen verran ammatillisesti he sen tekivät. Tämä on nyt sitten hyvin ei musiikista perehtyneesti kirjoittavan henkilön mielipide. Ja se annettakoon anteeksi, koska meille suurelle yleisölle nämä soittajat soittavat. Ja eikö, se olekin heidän tarkoitus saada tavalliset ihanat ihmiset mukaansa!!

Eli viimeiset kuvakavalkadini kuvat tulevat tuosta illan ihanasta musiikkielämyksestä. Tänään avataan muuten Naantalissa Merisali. Kyllä ja se on, jos mikä kesän tulemisen merkki!! Siellä esiintyy jo hyvinkin mielestäni Turkulainen käsite jazzille Ekblom Bänd, Janne Ekblom. Tulkaa ihmeessä kuuntelemaan ja nauttimaan taas toisenlaisesta musiikista mutta hyvästä sellaisesta. Ihan meren rantaan. Varatkaa paljon vaatteita ja vilttejä ; )

Laitan sitten huomenna kuvia tästä teille tulemaan. Jos en ole jäätynyt kameroitteni kanssa ; )

Nauttikaa tulevasta viikonlopusta ja ottakaa mukavia nautintoja vastaan. Alkuviikosta kirjoittelin teille, että kannattaa tehdä 7-päiväinen viikonloppu itselleen pienillä teoilla. Nämä on ainakin niitä mukavia asioita, joita voi mahduttaa viikon jokaiselle päivälle! Ja, kuten kuvistani näkyy ei se ole pois suljettu, että nauttii pienistä asioista sitä voi mahdollisuuksien mukaan mennä tekemään töitään viihtyisään ympäristöön. Näin voi saada uusia virikkeitäkin!

Nyt mukavaa Perjantai päivän jatkoa kaikille niin ihanille lukijoilleni!!