Eläköön elämä

perjantai 23. syyskuuta 2011

"Vesikielellä"

Viikonvaihde on ovella ja ihania ruokaohjeita tarjoiltavaksesi...

Bon Apetit ; ))


Porsaanliharullat japanilaisittain


Porsaanliharullatjapanilaisittain

Porsaanliharullat japanilaisittain
4 annosta
Valmistus: 20 min
Ainesosat:
  • 1 kg porsaankylkeä viipaloituna noin 1 cm paksuisiksi pihveiksi
  • 2 dl Kikkoman Teriyakia
  • 3-4 murskattua valkosipulinkynttä
  • 2 suikaloitua punaista chiliä
  • 1 inkiväärin varsi kuorittuna ja viipaloituna "hammastikuiksi"
  • 4 silputtua kevätsipulia
  • 2 porkkanaa viipaloitu "hammastikuiksi"
  • 50 g silputtua cashewpähkinää
  • 30 rkl Lanfranchi oliiviöljyä
Lisukkeeksi: riisiä tai salaattia
Nuiji porsaanliha noin 3 mm paksuisiksi pihveiksi. Laita pihvit Teriyaki marinadiin kahdeksi tunniksi. Poista pihvit marinadista ja kuivaa talouspaperilla. Asettele murskattu valkosipuli, chili, kevätsipuli ja porkkanat pihvin keskelle ja ripottele cashewpähkinät päällimmäiseksi. Kääri pihvit rullalle ja kiinnitä coctailtikuilla. Voitele rullat oliiviöljyllä. Laita rullat 200 asteiseen uuniin ja anna kypsyä noin 8 minuuttia. Tarjoile lämpimänä riisin tai salaatin kanssa.


Juhlava kaaligratiini

Juhlavakaaligratiini

Juhlava kaaligratiini
Ainekset (4 annosta):
  • 1 pieni kukkakaali
  • 1 parsakaali
  • 1 nauris
  • 400 g perunoita
  • 3 dl maitoa
  • 6 rkl Kikkoman-soijakastiketta
  • vastajauhettua pippuria
  • 1–2 ripausta muskottia
  • 1 ripaus murskattuja kuminansiemeniä
  • 200 g sinihomejuustoa
Kuorrutus:
  • 100 g saksanpähkinöitä
  • 50 g fariinisokeria
  • 1 vaniljatangon siemenet
Pese kukkakaali ja parsakaali ja poista kukinnot. Kuori nauris ja perunat, pese ne ja leikkaa nauris tikuiksi ja perunat viipaleiksi. Kuumenna maito, soijakastike, pippuri, muskotti ja kuminansiemenet kiehumispisteeseen, lisää vihannekset ja perunat ja keitä noin 10 minuuttia. Laita vihannes-peruna-sekoitus gratiinikulhoon (n. 21 x 32 cm). Murenna juusto, ripottele se gratiinin päälle ja paista 200 °C uunissa (kiertoilmauunissa 160 °C) noin 20–30 minuuttia.
Pilko pähkinät. Sulata sokeri pannulla, lisää pähkinät ja vaniljaydin, karamellisoi seos, aseta se leivinpaperille ja jätä jäähtymään. Kun kuorrutus on jäähtynyt levyksi, murra siitä paloja gratiinin päälle ja tarjoile.
Vinkki:
Gratiini maistuu loistavasti Kikkoman Teriyaki -kastikkeessa marinoidun porsaan kanssa. Voit myös maustaa gratiinia valuttamalla hieman tryffeliöljyä sen päälle ennen tarjoilua.
Valmistusaika: 55 min
Energiaa per annos: 1708 kJ / 408 kcal

Suklaa soijakohokas
Suklaa-soijakohokas ja chilibanaanit
Ainesosat (4 annosta)
Kohokas:
  • 100 g tummaa suklaata
  • 100 g voita
  • 1 kananmuna
  • 1 munankeltuainen
  • 3 rkl sokeria
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 rkl Kikkoman Makea -soijakastiketta
Banaanit:
  • 50 g sokeria
  • 1 appelsiinin mehu
  • 1 tuore punainen chilipaprika, josta on poistettu siemenet
  • 2 banaania
Koristeeksi:
  • ripaus tuoretta sitruunamelissaa
Sulata suklaa ja voi vesihauteessa jatkuvasti sekoittaen.
Sekoita munat, keltuaiset sekä sokeri varovasti vatkaimella. Sekoita joukkoon jauhot, Kikkoman Makea -soijakastike sekä suklaaseos. Annostele silikonisiin kohokasvuokiin. Jätä jäähtymään noin viideksi tunniksi. Kuumenna uuni 200 asteeseen ja paista kohokkaita 12 - 15 minuuttia, kunnes ne kohoavat hieman.
Sillä välin kun kohokkaat ovat uunissa, kuumenna sokeria pannulla. Kun sokeri on karamellisoitunut hieman, lisää joukkoon appelsiinimehu. Tämän jälkeen lisää hienonnettu chili sekä kuutioidut banaanit ja paista. Ennen tarjoilua anna kohokkaiden seistä 1 - 2 minuuttia. Kumoa kohokkaat varovasti lautasille, asettele viereen paistetut banaanit ja koristele sitruunamelissalla.
Luovassa ruoanvalmistuksessa chiliä ja suklaata käytetään usein yhdessä. Näin saadaan aikaan vetoava makujen kontrasti, josta jo atsteekit aikanaan olivat tietoisia.
Valmistusaika: 30 min
Energiaa per annos: 2310 kJ / 552 kcal

Ohjeet ovat alkuperäisinä Kikkomanin sivuilta.

Kipaise hakemaan hyviä viinejä ruokien kanssa tarjoiltavaksi ; ))

Nautinnollista viikonloppua Sinulle!