Bon Apetit ; ))
Porsaanliharullat japanilaisittain
Porsaanliharullatjapanilaisittain
4 annosta
Valmistus: 20 min
Ainesosat:
Lisukkeeksi: riisiä tai salaattia
Nuiji porsaanliha noin 3 mm paksuisiksi pihveiksi. Laita pihvit Teriyaki marinadiin kahdeksi tunniksi. Poista pihvit marinadista ja kuivaa talouspaperilla. Asettele murskattu valkosipuli, chili, kevätsipuli ja porkkanat pihvin keskelle ja ripottele cashewpähkinät päällimmäiseksi. Kääri pihvit rullalle ja kiinnitä coctailtikuilla. Voitele rullat oliiviöljyllä. Laita rullat 200 asteiseen uuniin ja anna kypsyä noin 8 minuuttia. Tarjoile lämpimänä riisin tai salaatin kanssa.
Juhlava kaaligratiini
Juhlavakaaligratiini
Ainekset (4 annosta):
Kuorrutus:
Pese kukkakaali ja parsakaali ja poista kukinnot. Kuori nauris ja perunat, pese ne ja leikkaa nauris tikuiksi ja perunat viipaleiksi. Kuumenna maito, soijakastike, pippuri, muskotti ja kuminansiemenet kiehumispisteeseen, lisää vihannekset ja perunat ja keitä noin 10 minuuttia. Laita vihannes-peruna-sekoitus gratiinikulhoon (n. 21 x 32 cm). Murenna juusto, ripottele se gratiinin päälle ja paista 200 °C uunissa (kiertoilmauunissa 160 °C) noin 20–30 minuuttia.
Pilko pähkinät. Sulata sokeri pannulla, lisää pähkinät ja vaniljaydin, karamellisoi seos, aseta se leivinpaperille ja jätä jäähtymään. Kun kuorrutus on jäähtynyt levyksi, murra siitä paloja gratiinin päälle ja tarjoile.
Vinkki:
Gratiini maistuu loistavasti Kikkoman Teriyaki -kastikkeessa marinoidun porsaan kanssa. Voit myös maustaa gratiinia valuttamalla hieman tryffeliöljyä sen päälle ennen tarjoilua.
Gratiini maistuu loistavasti Kikkoman Teriyaki -kastikkeessa marinoidun porsaan kanssa. Voit myös maustaa gratiinia valuttamalla hieman tryffeliöljyä sen päälle ennen tarjoilua.
Valmistusaika: 55 min
Energiaa per annos: 1708 kJ / 408 kcal
Energiaa per annos: 1708 kJ / 408 kcal
Suklaa soijakohokas
Ainesosat (4 annosta)
Kohokas:
Banaanit:
Koristeeksi:
Sulata suklaa ja voi vesihauteessa jatkuvasti sekoittaen.
Sekoita munat, keltuaiset sekä sokeri varovasti vatkaimella. Sekoita joukkoon jauhot, Kikkoman Makea -soijakastike sekä suklaaseos. Annostele silikonisiin kohokasvuokiin. Jätä jäähtymään noin viideksi tunniksi. Kuumenna uuni 200 asteeseen ja paista kohokkaita 12 - 15 minuuttia, kunnes ne kohoavat hieman.
Sillä välin kun kohokkaat ovat uunissa, kuumenna sokeria pannulla. Kun sokeri on karamellisoitunut hieman, lisää joukkoon appelsiinimehu. Tämän jälkeen lisää hienonnettu chili sekä kuutioidut banaanit ja paista. Ennen tarjoilua anna kohokkaiden seistä 1 - 2 minuuttia. Kumoa kohokkaat varovasti lautasille, asettele viereen paistetut banaanit ja koristele sitruunamelissalla.
Luovassa ruoanvalmistuksessa chiliä ja suklaata käytetään usein yhdessä. Näin saadaan aikaan vetoava makujen kontrasti, josta jo atsteekit aikanaan olivat tietoisia.
Valmistusaika: 30 min
Energiaa per annos: 2310 kJ / 552 kcal
Energiaa per annos: 2310 kJ / 552 kcal
Ohjeet ovat alkuperäisinä Kikkomanin sivuilta.
Kipaise hakemaan hyviä viinejä ruokien kanssa tarjoiltavaksi ; ))
Nautinnollista viikonloppua Sinulle!