Eläköön elämä

keskiviikko 20. heinäkuuta 2011

Horoskooppeja...

Sukuumme saatiin uusi "jäsen" 6.7.2011, Eino Leinon päivänä, joten syntymäpäivänä on lippu salossa! Aivan suloinen tyttövauva ; )



Tytölle osteltiin vaaleanpunaisia potkupukuja...


Vaaleanpunainen on jotenkin tyttövauvojen väri!


Rapulapsen horoskoopin "luonnekuvaus"...

Rapulapsi 22.6.-22.7. 
Rapulapsi imee tunne-elämän virtauksia itseensä jo tuttipullosta ja on eräs niistä, joiden kanssa tulisi olla erityisen huolellinen ja huomaavainen vanhempana. 
Turhaan ei Rapujen maine tunne-elämän kimuranttina peilinä ole kasvanut. Pieni Rapu-lapsi on rakkauden suhteen sieni imien ja silti koskaan kylläiseksi tulematta. Hän voi olla vaativainen, oikutteleva, ihmeen vaihtelevainen reaktioiltaan. Hän on niitä, jotka aiheuttavat vanhemmissa epätoivoisen tunteen, että lasta ei koskaan ymmärrä tuntemaan kunnolla. Pikku-Rapu on aluksi arvoitus vanhemmilleen ja voi kestää kauan ennen kuin oppii ymmärtämään millaisiin pieniinkin asioihin, elämän muutoksiin ja vanhempien tunnetilan muutoksiin Rapu-lapsi reagoi. Vanhempien olisi hyvä olla psykologisesti oivaltavia ihmisiä jotka osaavat tukea ja myötäillä lastaan sopivalla tavalla. Tasapainoisena rapu on myöhemmin huomaavainen, ihmisläheinen ja kiinnittyvä.  Poika voi kiinnittyä äitiinsä lujasti ja alitajuinen side kestää koko elämän. Tyttö voi samaistua Äiti-rooliin vahvasti ja hallitsee sen kautta lähiympäristöään huolehtien muista jo varhain. Tulla huolehdituksi ja huolehtia itse, ovat rapumaisia perustarpeita. Lapsuuden tunnepohjainen turvallisuus tai sen puute heijastuvat pitkälti tulevaan elämään. Jos kasvatus on hyvä ja Isä- ja Äiti-malli sellaisia, että niihin voi samastua, Rapu-lapsesta kasvaa jo varhain muista huolta pitävä, lämpimästi tunteva, joskin omaan itseensä ajoittain uppoutuva lapsi, joka voi jäädä odottamaan, että joku tekee hänen puolestaan tarpeelliset asiat. Vanhemmat ovat silloin avainasemassa takaamassa, että Rapu-lasta rohkaistaan ja tuetaan emotionaalisesti oikealla tavalla ylittämään rajojaan ja ottamaan vastaan suuri, pelottava ulkomaailmaa.Kouluaika Ravulle voi olla vaihtelevaa aikaa. Se on hyvää siinä mielessä, että kavereita tulee, löytyy myös samanhenkisiä, joiden kanssa voi syntyä pitkäaikainen ystävyys. Toisaalta Rapu-lapsi kaipaa myös koulussa henkilökohtaista otetta opettajilta ja jos sellaista ei synny, hän ei viihdy eikä pääse näyttämään parhaita ominaisuuksiaan. Hän voi peitota itsensä saamalla numeroita todistukseen selvästi alle oman tasonsa. Vahvoja alueita voivat olla historia, paneutuminen kuuluisien ihmisten elämäkertoihin ikään kuin esikuvien etsinnän merkkinä, luonnontieteistä osa voi vetää puoleensa. Hoitovietti on vahva ja opiskelusuunta voi olla sen mukainen. 


"Että sellaisiako me olemme?"... ; ))


Uskotko horoskooppeihin tai oikeastaan syntymäajan mukaan "määritettyihin" luonnekuvauksiin?

Syntymänihme on aina yhtä uskomaton! Miten luonto onkaan laittanut pienet palaset kohdilleen ja "palkinnoksi" me vanhemmat saamme ihanan ihmislapsen. Tästä alkaa elämän pituinen yhteinen matkamme lapsen kanssa, toinen toistaan kasvattaen ; )) Onnea kaikille vanhemmille ja onnea  vuorovaikutteiseen kasvatustyöhön ; )



Rapumerkin jälkeen on vuorossa leijonalapset... ; ))
Leijonalapsi 23.7.-22.8. 
Leijona-lapsi on vaativainen ja hallitseva perheenjäsen. Se on odotettavaa ja vanhempana sinun pitää varustautua pitämään puoliasi. Huomaamatta Leijona-lapsi konttaa kapaloista ulos noustakseen keskeiselle paikalle – olohuoneen sohvalle tai muualle – perheessä. Hän antaa kuulua itsestään varhain – ellei suorastaan omaamalla raikuvan äänen – niin tekemällä halunsa ja tahtonsa tiettäväksi muulla tavoin kuin huutamalla muita kovempaa. Leijona-lapsi tietää oman arvonsa, hänen egonsa kehittyy vahvasti ja varhain ja siksi hän ei koe olevansa erityisen lapsellinen lapsi vaan pieni aikuinen, jota pitää kohdella arvokkaasti. Jos tämä vaikuttaa joskus hullunkuriselta, se on vain vanhempien johtopäätös. Leijona-lapsi voi olla vaativa ja osaa tehostaa tarpeitaan sopivasti. Hän ei tyydy muruihin lattialta vaan syö koko täytekakun omilla synttäreillään. Leijona-lapsi on usein vanhempiensa ”tuote”. Hän on lujasti samanlainen kuin vanhemmat ja voi tuntea suurta perhe- ja sukuylpeyttä. Mitä paremmin perhe menestyy, sitä enemmän myös Leijona-lapsi kukoistaa perheensä jäsenenä. Loisto, menestys, keskipisteenä oleminen, kiitoksen saaminen, nämähän ovat Leijona-lapsen perustarpeita. Suositeltavaa olisi vanhempien pitää yllä jäntevästi omaa tarpeellista auktoriteettiaan lapseen nähden ja olematta liiaksi hänen häikäisevien luonteenpiirteiden lumoissa. Vanhemmat voivat sortua näkemään Leijona-lapsensa liian valoisin värein tai hyväksyvät hänet jonkinlaisena sukunsa ja perheensä mallikappaleena. Leijona-lapsen kouluaika on usein hyödyllistä aikaa. Hänen roolinsa johtajana tai omapäisenä ja rohkeana omien mielipiteiden esittäjänä nousee esiin. Leijona pärjää usein hallinnollisissa aineissa, opiskelu voi suuntautua myöhemmin hallinnollisiin, johtaviin, ”edustustehtäviin”,  kaupallisiin ammatteihin tai muualle, missä voi tuntea olevansa ”jotain”. Esiintymisvietti on vahva ja voi tuottaa viihdyttäjän tai lavaesiintyjän ammattiroolin.

Nämä horoskoopit tällä erää... Jokainen näiden tähtien alla syntynyt voi pohtia, onko tähdet pitäneet paikkansa ; ))

Ihanaa keskiviikkoa ihan kaikille "horoskooppimerkeistä" välittämättä ; ))