Eläköön elämä

tiistai 29. maaliskuuta 2011

Tomorrow it happened..

Mainitsin aikaisemmissa kirjoitteluissani, että Turussa avataan Keskiviikkona 30.3, siis huomenna. Kulttuurihistoriallisesti arvokkaassa rakennuksessa ravintola Pinella ruuan ystäville. Itse ainakin haluan käydä tutustumassa ravintolamiljööseen. Oikein odottelen innolla kesäpäiviä ja kesäiltoja, kun pääsee istuskelemaan tämän ravintolan terassille mannermaiseen tyyliin, ja nauttimaan ohikulkevista ihmisistä ravintolan antimien ohella!

Käväisin kuvaamassa ulkoa päin tätä Pinellan rakennuksia. Sielä oli vielä kuvauspäivänäni kovasti tohinaa sisätilojen kunnostamisen kanssa meneillään ja ulkotilat eivät vielä näyttäneet kovin kutsuvilta. Mutta kyllä näistä saa kuitenkin käsityksen siitä, mitä on luvassa. Ainakin ulospäin korjaustyöt ovat olleet kauniin rakennuksen muotoja imartelevia. Nämä itselleni rakennuksesta arvokkuutta lisäävät pylväiköt ovat, kuin "suoristaneet selkänsä" ja näyttävät kannattelevan rakennusta ylväästi "olkapäillään". Näin maalikon sanakääntein rakennusta arvioivan käsitteillä.

Mennään paikan päälle avajaisiin katsomaan ravintolan sisätiloja ja kerrotaan kokemuksistamme ystävillemme. Tehdään tämän ravintolan "uudelleen syntymisestä" yksi menestystarina lisää Turun suosituimmaksi ravintoloista! Olen todella ilokseni huomannut, miten upeasti uusia ravintoloita ja viinibaareja Turun katukuvaan on tullut. Tätä olemme kaivanneet! Saamme näiden uusien ja jo olemassaolevien hienojen ravintoloiden esiinmarssia jatkettua! PS: Vielä, kun saataisiin näihin ihaniin ravintola ympäristöihin sitä kauan kaivattua elävää musiikkia blusia, jazzia ym. Vinkkinä, voitaisiin käyttää enemmän yhteistyötä Turun alueen musiikkioppilaiden kanssa ja tarjota heille esiintymismahdollisuuksia näihin ravintoloihin soittamaan. Näin oppilaat saisivat kaipaamaansa harjoitusta yleisön edessä ja "yleisö" saisi ihania ja hyvää tekevää musiikkikuuntelun nautintoa. Onhan Turku tarjoamassa "kulttuurireseptejä", otetaan tästä jokaiselle ihmiselle tarjottava kulttuuriresepti käyttöön!

Musiikin ja kulttuurin Hyvää tekevää vaikutusta kaikille tähän päivään!