Eläköön elämä

torstai 14. huhtikuuta 2011

Lauantaille ruoka- ja viiniehdotuksia

Luin mukavista ruokaohjeista. Nehän pitää tuolloin laittaa jakoon kaikille hyvän ruuan ja viinin ystäville !!



Uuden viinilehden numerosta osui silmiini Salvia-ahvenet, hollandaiskastike ja kevään kasvikset.

4 annosta

100 g voita
1 ruukku salviaa
600 g ahvenfileitä
1 tl suolaa
ripaus jauhetua valkopippuria

Hollandaiskastike

150 g voita
1 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl vettä
4 munankeltuaista
1/2 tl suolaa
1/6 tl vastajauhettua valkopippuria
1/6 tl cayannepippuria
1 tl sitruunamehua

Höyrytetyt kevään kasvikset

300 g parsakaalia
250 g porkkanoita
250 g parsaa

Kirkasta voi: sulata 100 g voita kattilassa, nosta liedeltä ja anna heran, eli valkoisen osan laskeutua pohjalle. Poimi kauhalla käyttöön vain kirkas osa.
Paista salvianlehdet paistinpannulla molemmin puolin kirkastetussa voissa.
Nosta lehdet talouspaperin päälle valumaan
Mausta ahvenfileet suolalla ja valkoippurilla
Paista salviavoissa kypsäksi
Kirkasta kastikkeen voi 150 g
Mittaa valkoviinietikka ja vesi kattilaan, sekoita joukkoon keltuaiset.
Kypsennä seosta miedolla lämmöllä vesihauteessa koko ajan vatkaten. Kastikkeen tulee olla kuohkeaa ja paksua.
Nosta keltuaismassa vesihauteesta ja vatkaa sekaan kirkastettu voi, aluksi tipoittain, vähitellen ohuena norona. Kastike ei saa enää kiehua, muuten se juoksettuu.
Mausta suolalla, valko- ja cayannepippurilla sekä sitruunamehulla. Pidä kastike peitettynä lämpimässä tarjoilluun saakka.
Höyrytä kasvikset kypsiksi, mutta napakasti.
Tarjoa salvia-ahvenet hollandaiskastikkeet ja höyrytettyjen kasvisten kera.

Viiniksi suositellaan Te Mata Chardonnay Woodthorpe Vineyard 2008
Uusi Seelanti, Alko 525117, hinta 14,53 €


Nami, kun tuli vesikielelle. Meillä syödään viikonloppuna ahvenfileitä...

Jälkkäri löytyi toisaalta. Voit tehdä tämän Pääsiäiseksi tai nyt etukäteen ja Pääsiäisenä varsinaista Pashaa...



Pashakakku

8-10 annosta
Valmistusaika 1 1/2 tuntia+ 1-2 päivää jääkaapissa

100 g kaurakeksejä (gluteenittomia)
50 g voita
2 pkt (400 g) Philadelpia juustoa
500 g maitorahkaa
2 tl vaniljasokeria
1/2  dl sokeria
5 munaa
1 dl vaahterasiirappia
1 dl rusinoita
1 dl mantelirouhetta
1 rkl sitruunamehua

Murskaa keksit monitoimikoneessa. Sekoita huoneenlämpöinen voi joukkoon.
Painele keksiseos leivinpaperilla peitettyyn irtopohjauokaan (halkaisija 23-24 cm). Siirrä vuoka jääkaappiin puoleksi tunniksi. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Vatkaa juusto, rahka ja sokerit tasaiseksi seokseksi. Lisää munat yksitellen vatkaamista jatkaen. Lisää siirappi vatkaten. Kääntele rusinat, mantelirouhe ja sitruunamehu joukkoon. Kaada seos keksipohjien päälle ja siirrä kakku tunniksi uuniin paistumaan. Käännä sen jälkeen lämpö pois ja jätä kakku jäähtymään uuniin. Kun uuni on viilentynyt, siirrä kakku kylmään. Kakku on parhaimmillaan parin päivän kuluttua paistamisesta. Koristele kakku pääsisäiskarkeilla tai suklaapalloilla.

Namis...

Hyviä ruokahetkiä viikonloppuusi!! Jazz-funkin tahdittamana ; )) Lokoisaa oloa kaikille...



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti