Eläköön elämä

keskiviikko 11. toukokuuta 2011

Matkakohteita




Italia on tunnettu lomakohde, johon kesällä matkustaa suuri joukko matkailijoita. Keskikesällä voi suosituimmissa matkakohteissa olla jonkun verran tungosta, mutta jos haluaa vähän rauhallisempaa, niin kannattaa Italian reissuun lähteä jo kesäkuussa. Silloin ilmakaan ei ole vielä tukahduttavan kuuma. Italiassa on monia suosittuja lomakohteita, kuten Rooma, Toscana, Sisilia ja Sardinia, joista varmasti jokaiselle löytyy se omin vaihtoehto.

Rooma

Rooma on lomakohteiden ikuinen klassikko, jossa jokaisen kannattaa joskus käydä sen ainutlaatuisen kulttuurisen tarjonnan takia. Upeiden monumenttien lisäksi Roomassa on paljon muutakin. Siellä on upeita aukioita kauniine suihkulähteineen, viehättäviä pikkukujia, upeita barokkikirkkoja ja ihastuttavia katukahviloita. Rooma Italia source:http://www.flickr.com/photos/gmacorig/327526960/Rooma ei nuku koskaan ja siellä on valtavasti nähtävää ja tekemistä. Se on myös muodin mekka ja sieltä löytyy varmasti muodin viimeistä huippua muun muassa Armanin, Cuccin ja Louis Vuttonin liikkeistä. Tarjolla on myös edullisempia vaatteita muun muassa Via del Coursoun muotiliikkeissä, joissa tarjolla on tuntemattomampien suunnittelijoiden vaatteita.
Roomaan lentämällä ja siitä edelleen autolla tai matkatoimiston kuljetuksella pääsee seuraaviin suosittuihin Italian matkakohteisiin : Ladispoliin, Sorrentoon, Terracinaan ja Toscanaan. Roomasta pääsee myös laivalla Caprin tai Ischian saarille.
Kroatia


Kroatiaa sanotaan Euroopan kauneimmaksi maaksi – eikä syyttä. Varsinkin Adrian meren saaristo ja sen kirkkaan turkoosi vesi tekee vaikutuksen. Laiva risteilee Dalmatian alueen saarilla eteläisessä Kroatiassa. Patikointireittejä on mm. Visin, Hvarin, Bra?in sekä Kor?ulan saarilla.
Patikointipolut kulkevat kauniilla kalkkikivivuorilla oliivi- ja myökkipuiden syleilyssä. Osa poluista kulkee rantoja pitkin poiketen pieniin kyliin ja kaupunkeihin. Syksyllä hedelmäsato on parhaimmillaan ja moninaiset yrtit tuoksuvat patikkapolkujen varrella. Viikon matkalla majoitutaan ylellisesti omalle Tajna Mora -laivalle, jonka henkilökunta tekee parhaansa matkan onnistumiseksi. Aterioilla on tarjolla monipuolisesti dalmatialaisia ruokia – kalaa, lihaa ja vihanneksia välimerelliseen tyyliin. Saaristo on kuuluisa myös laadukkaista viineistään.

Patikointipäivän päätteeksi voi tutustua aina eri pikkukaupunkiin, sillä laiva seisoo yöt ankkurissa eri satamissa. Laivamatkan aikana poiketaan saarten poukamiin, lasketaan ankkurit ja pulahdetaan uimaan. Meno-paluu Blue1:n suoralla lennolla Splitiin, josta on lyhyt bussimatka Trogirin satamaan, n. 4 km. Tulopäivänä tehdään kävelykierrosTrogirin upeassa vanhassa kaupungissa. Kroatian saaristopatikka tarjoaa monenlaisia elämyksiä: patikointia, laivaristeilyn, kaupunkilomaa – ja kaikki samalla matkalla.


Nizza




Ranskan kuumin bilekaupunki ; )


Ranskan Rivieralla sijaitseva Nizzan kaupunki on aurinkoinen rantakohde turkoosin värisine vesineen. Nizza tarjoaa matkailijalle provencelaisen keittiön herkkuja, ostoskatuja ja kukkamarkkinoita. Kaupungin taidemuseoissa on mahdollisuus uppoutua Matissen tai Chagallin taiteeseen. Nizzan lähellä sijaitsevat oivat päiväretkikohteet Cannes, Grassen hajuvesikaupunki, Ezen pikkukaupunki ja Monacon ruhtinaskunta.

Viro

Eiveren kartano

Eiveren kartano kuului vuodesta 1552 lähtien useille eri suvuille, kunnes vuonna 1836 Stackelbergin suku tuli kartanon omistajaksi. Kartano on ollut nykyisten omistajien hallinnassa maaliskuusta 2003, tarkoituksena restauroida kartanon rakennukset alkuperäiseen ulkoasuunsa.
Kartanon vanhemmat osat ovat peräisin aina 1860-luvulta ja pääosa nykyisestä, uusgoottilaisesta julkisivusta on vuodelta 1912. Kartanossa on majoituskäytössä viisi tilavaa huonetta sekä upeasti restauroidut salit erilaisten tilaisuuksien järjestämiseen.
Kartanon keittiö tarjoaa ruokaa valmistettuna puhtaista paikallisista sekä luomu raaka-aineista, aina toivomuksianne kunnioittaen. http://www.livoniatravels.fi/eivere.php

Kuvia Eiveren kartanosta. Hyvin viehättävää kartanoromantiikkaa...





Ammende Villa

Ammende Villan on rakennuttanut varakas kauppias Hermann Leopold Ammende vuonna 1905 tyttärensä Ellenin häihin. Huvila avattiin kunnostettuna alkuperäiseen asuun vuonna 1999.
Ammende Villassa on yhteensä 19 huonetta, jotka on sisustettu jugend-kalusteilla. Huoneissa on kylpyamme tai suihku, puhelin, tallelokero ja minibaari, internet-yhteys sekä TV.
Sivurakennuksessa on neljä vuonna 2007 viimeisteltyä De Luxe -huonetta, joissa on suihku, LCD-televisio, minibaari sekä tallelokero. http://www.livoniatravels.fi/ammende.php

Kuvia  Ammende Villasta. Aivan ihkuihana!! ; ))





Visby




TOTT Hotel Visby 

S:t Göransgatan 31, Visby, Visby, Ruotsi

http://www.agoda.fi/europe/sweden/visby/tott_hotel_visby.html

Oma rauhallinen terassi aamiaiselle ja ennen illalliselle lähtöä voi nautiskella lasilliset iltaauringon helliessä...

Mielyttävän rauhallisia unia... ; )


En laita iltauintiakaan pahitteeksi.


Jollei sää salli aamuauringon paisteessa brunssia, brunssin voi nauttia omassa rauhassa huoneessaan...


Matkailussa on se hyvä puoli, että matkasta voi tehdä juuri oman näköisensä ja halunsa mukaisen... Fiiliksistä riippuen. Välillä patikointia luonnossa, välillä nautiskelua Villassa meren äärellä tai kaupunki matkailua historiallisia kohteita bongaten ; )

Onneksi ei ole vielä liian myöhäistä tehdä suunnitelmia kesälomalle ; )

Tai fiilistellä ihan muuten vain...