Eläköön elämä

sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

Hot summertime...

"Täällä on melkein, kun sisällä"... Kuului korvaani kaupungilla eilen kävellessäni. Ääni kuului selvästi pienelle ihmiselle ja täytyi yhtyä tämän "pienen herran" kommenttiin... - lisäsin mansikkamyyjälle tähän, että "sisällä on vain viileämpää tällä hetkellä". Ainakin kaupoissa - jotenkin tulee sellainen olo, että ihmiset hakeutuvatkin hakemaan viilennystä ilmastoiduista sisätiloista ; ))

Laitetaan tähän Pelle Miljoonaa ja kuumaa moottoritietä ; ))


Itse käyn salilla näin kesällä?? Nautin siellä nimenomaan tästä viileydestä, jaksaa tehdä liikesarjat hyvin ja ruuhkaa ei ole ... kovasti ; ))

Uutena "kokeiluna" innostuin vyöhyketarapiasta kesän alussa. Olen käynyt nyt kuusi kertaa ja täytyy sanoa, että kokemuksena aivan upea! Suosittelen käymään, jos et ole vielä tätä kokeillut? En tienytkään, että pernani, niskani, selkäni ym... olivat "pudonneet" jalkapohjiin. Ei ihme, että ei tuntunut enää hyvälle ; )) Korvistakin nämä pahukset löytyivät ; )) Kipu häviää hoito, hoidon jälkeen ja päälimmäiseksi hoidosta jää kokonaisvaltainen hyvä olotila!! Hmmm... Loistava hoitomuoto!!

Jalkapohjissa on "kartta" meidän kehostamme ja näitä kartan mukaisia pisteitä vyöhyketerapiassa käsitellään.


Näin rauhallisesti edeten. Hoitoa ennen tehdään haastattelu tai keskustellaan hoidettavan ravinnosta, vaivoista ym...


Pää ja korvat käsitellään myös...


Näin ihana on tunne hoidonjälkeen!! : ))


Ravinnolla on suuri yhteys hyvinvointiimme. Sen jokainen pystyy ainakin iän myötä tuntemaan, kun vain kuuntelee kehon tuntemuksia ; ) Helppoa - ei kai mutta en näin sanonutkaan ; )) Pitää oppia kuuntelemaan ; ))

Aivot pitävät erityisesti tryptofaanista ... Kopion tähän yhden artikkelin. 

 Ravinnon proteiinit koostuvat 20 erilaisesta aminohaposta. Eräistä näistä aminohapoista valmistetaan aivojen hermovälittäjäaineita, jotka siirtävät viestejä hermosolusta toiseen ja ovat näin aivojen toiminnan edellytys. Yksi paljon huomiota saanut ravinnon aminohappo on tryptofaani. Tryptofaanista valmistetaan aivojen hermovälittäjäaineena ja mielihyvähormonina toimivaa serotoniinia.
Serotoniinin on tutkimuksissa todettu vaikuttavan henkiseen hyvinvointiimme muun muassa säätelemällä mielialaa ja parantamalla stressinsietokykyä ja henkistä suorituskykyä, kuten muistamista. Nämä vaikutukset on osoitettu erityisesti stressiherkillä henkilöillä, masennuksesta kärsivillä ja naisilla kuukautisvaivojen aikaan.
Mistä serotoniinin valmistusainetta, tryptofaania saa? Ei niinkään runsasproteiinisesta ruoasta, vaan ruoasta, jossa on paljon hiilihydraatteja ja vähän proteiineja. Proteiinien aminohapot kilpailevat nimittäin keskenään samasta kuljetusmekanismista aivojen tarkkaan vartioiduilla porteilla.
Kun syö hiilihydraatteja, vapautuu insuliinia. Insuliinin avulla tryptofaanin kanssa kilpailevat muut ravinnon aminohapot puhdistetaan verenkierrosta ja käytetään energiantuotantoon. Insuliini ei kuitenkaan vaikuta tryptofaaniin, joten sillä on helppo pääsy aivoihin. Monissa proteiinin lähteissä, kuten lihassa, on runsaasti muita aminohappoja, jotka ohittavat kilpailussa harvalukuiset tryptofaanit ja vähentävät siten sen määrää aivoissa. Keskeistä on siis tryptofaanin ja muiden aminohappojen suhde veressä.

Ei ole sattumaa, että lounaspastan jälkeen on väsynyt ja rento olo tai että suklaa tuntuu lohduttavalta. Mieli, kroppa ja ruoka vaikuttavat toinen toisiinsa. Ruokavalioratkaisuin voi vaikuttaa omaan jaksamiseen niin fyysisesti kuin henkisestikin. 

Perna ottaa itseensä pitkäaikaisesta stressistä. "Käpertyy" itseensä ja sairastuttaa ennen pitkään muitakin sisäelin raukkoja ; (( Ruokavaliolla voi yrittää pernaa "lepyttää" ; )) Koittaa aina voi ; )) Tässä joitakin pernaa helliviä ruoka-aineita. Omena, vihreäjauhe, mansikka... Kuulostaa ainakin hyvältä.

Aloitetaan kesällä ravinnon tarkastaminen ja yritetään auttaa elimistöä voimaan hyvin ravinnon avulla ; ))

Mukavaa sunnuntaita "uuden ruokailutapojen" oppimisen myötä ; ))