Eläköön elämä

perjantai 15. heinäkuuta 2011

Kesärakkautta ; ))


Kesä, jos mikä on vuodenajoista oikea "rakkauden aika" ; ) Ympärillä on iloisia ihmisiä, aurinko hellii ja valoa riittää... Ihmiset kulkevat paljon ja kohtaavat "herkemmin", kun talviaikana. Olemme rohkeampia?

On mukavaa nähdä ympäristössään rakkautta ja, että rakkautta uskalletaan näyttää avoimesti! Tulee hyvälle mielelle - rakkauden kohde ja rakkauden antaja.

Muistakaa näyttää rakkaillenne tunteenne. Rakkaus kuuluu kesään ja joka päiväiseen päivään! ; ))

Rakkaille ja rakkaudelle sopivaa, viikonlopun ruokavinkkejä... ; ))

Aloitellaan Sikke Sumarin makealla jälkiruokaohjeella... Ruokaohjeet ovat myös Sike Sumarin ohjeita.


 Suloiset suklaa-päärynäkakkuset


6 kypsää pientä päärynää kuorittuina
50 g suklaata 6 osaan palastettuna
1/2 sitrunan mehu
125 g pehmeää voita
150 g vaaleaa muscovadosokeria
2 munaa vatkattuina
2 rkl kaakaota
1 tl leivinjauhetta
125 g jauhoja
1 rkl vahvaa espressoa jäähtyneenä
toffekastiketta (voi ostaa valmiina)
1. lämmitä uuni 180 asteeseen ja voitele 6 3 dl vetoista uunin kestävää astiaa ja aseta pohjalle leivinpaperi.
2. leikkaa pala pois päärynöiden pohjasta. Koverra pois siemenkota ja täytä syntynyt aukko suklaapalalla. Valele päärynät sitruunamehulla, etteivät ne tummu.
3. vatkaa voi ja 125 g sokeria kuohkeaksi ja lisää vähitellen vatkatut munat ja lopuksi sihdattu kaakojauhe ja jauhoihin sekoitettu leivinjauhe. Lisää varovasti käännellen espresso.
4. Kaada seos voideltuihin vuokiin ja istuta päärynä kuhunkin. Jätä pari senttiä kohoamisvaraa.
5. Ripota loput sokerit päärynöiden päälle ja paista uunissa noin 30 minuttia kunnes kypsiä.
6. Irrota reunat terävällä veitsellä tai tarjoa suoraan kypsennyskupeista toffeekastikkeen kera.




Alkukeitoksi... Tai pääruuaksi lounaalla...

 Vihreä tuorehernekeitto ja bruchetta



2 pussia pakasteherneitä
2 dl vettä
1/2 kasvisliemikuutio
1 rkl ranskankermaa
1 tl kuivattua salviaa
suolaa ja mustapippuria myllystä
1. Pane herneet kattilaan ja päälle sen verran vettä, että herneet peittyvät. Lisää liemikuutio ja keitä hiljaisella lämmöllä noin 20 minuuttia.
2. Soseuta keitto tehosekoittimessa.
3. Lisää ranskankerma ja salvia ja tarkista maku.
4. Leikkaa hiivaleipää viipaleiksi, sivele oliiviöljyllä ja halutessasi valkosipulilla ja paahda kuumalla pannulla muutama minuutti kunnes leipä on rapea. Tarjoa keiton kera.

Haukea pääruuaksi...


 Haukiquenellit viinikastikkeessa

12 quenelliä, 6 annosta
250 g haukifileetä (nahatonta ja luutonta) isoina paloina
1-2 tl suolaa
1 tl valkopippuria (tai caynnepippuria niille, jotka haluavat revittää!)
50 g sulatettua voita jäähdytettynä
2 valkuaista
1 rkl vehnäjauhoja
1,5-2 dl vispikermaa
raastettua sitruunankuorta tai katkarapuja, kylmäsavulohta tms.
Kastike:
50 g voita
2 rkl vehnäjauhoja
2 dl valkoviiniä
2 dl kermaa
1/2 kalaliemikuutiota
suolaa ja pippuria myllystä
1/2 dl kulutusmaitoa
50-100 g juustoraastetta
1. Kaikkien aineiden tulee olla mahdollisimman kylmiä. Pane kala tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi massaksi.
2. Syötä suola ja pippuri täyttöaukon kautta koneen pyöriessä.
3. Lisää sitten vuoronperään sulatettu, jäähtynyt voi, valkuaiset ja jauhot ja lopuksi kerma. 4. Anna koneen pyöriä niin, että syntyy melko kiinteä, mutta kuohkea massa.
5. Tarkista maku ja siirrä massa kylmään tekeytymään ainakin pariksi tunniksi mutta mieluiten yli yön.
6. Muotoile kahdella lusikalla quenellejä ja keitä ne kalaliemessä tai kevyesti suolatussa vedessä laakeassa kattilassa muutama kerrallaan noin 10 minuuttia.
1. Tee kastike kypsentämällä ensin vehnäjauhot pannulla sulatetussa voissa. Lisää viini ja kerma ja kalaliemikuutio.
2. Mausta suolalla ja pippurilla ja kevennä tarvittaessa maidolla tai lisäämällä viiniä. Lisää lopuksi juusto ja anna kastikkeen kiehahtaa.

Rakkauden täyteistä viikonvaihdetta Sinulle ; )