Eläköön elämä

perjantai 29. heinäkuuta 2011

Ruokavinkkejä viikonlopuksi

Näin viikonlopun kunniaksi, ja vielä hyvien grilli-ilmojen vallitessa, vinkki kesäiseen grillaamiseen.



Eilen olin Tammisaaressa käymässä ja päivällinen koostui näin kesään sopivasti varsin keveästi. Omalta lautaseltani löytyi broileria ja ystävättäreni valitsi jättirapuvartaan. Joka näyttikin todella hyvältä. Tämän innoittamana kävin netistä etsimässä rapuohjeita... ; ))

Stocmannin sivuilta olen seuraavan ohjeen poiminut...



Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä lime-kookoskastikkeessa

20 kpl jättikatkaravun pyrstöjä
1 tl inkivääriä
2 rkl vihreää currytahnaa
1 prk kookosmaitoa
1 rkl ruokosokeria
3 limen lehteä
1 rkl limemehua
1 rkl thaimaalaista kalakastiketta
1 tl Maldon-suolaa
Leikkaa kuorelliset ravunpyrstöt selkäpuolelta saksilla halki pyrstöön asti ja poista saksilla pohjapanssari. Huom! Voit halutessasi käyttää myös kuorittuja jättiravunpyrstöjä. Valmista kastike sekoittamalla kaikki mausteet kookosmaitoon. Keitä kastiketta hieman kokoon, tarkista maku ja lisää tarvittaessa hieman currytahnaa, limemehua ja suolaa. Hiero ravunpyrstöjen pintaan hieman öljyä ja mausta jättiravunpyrstöt suolalla ja pippurilla. Grillaa tai paista kuumassa lämmössä noin 2–3 minuuttia. Tarjoile kastikkeen kera. Lisäkkeenä voit tarjota riisiä tai nuudeleita kasviksilla höystettynä.


Toinen ohje on Finduksen sivustolta napattu..


Espanjalaisia vihanneksia ja jättiravunpyrstöjä

3-4 annosta


1 rkl oliiviöljyä
1 pss Findus Espanjalaisia vihanneksia (400 g)
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
¼ tl suolaa


1 rkl oliiviöljyä
12-16 jättiravunpyrstöä
sitruunapippuria
1 sitruuna
Kuumenna oliiviöljy grillin parila-/paistotasolla. Lisää Findus Espanjalaiset vihannekset ja hienonnetut valkosipulinkynnet. Paista muutaman minuutin ajan, kunnes vihannekset ovat kuumia. Mausta suolalla.
Kuumenna oliiviöljy grillin parila-/paistotasolla, paista jättiravunpyrstöt molemmin puolin, kunnes ravut muuttavat väriä. Mausta sitruunapippurilla.
Tarjoa lisäksi sitruunalohko, josta jokainen voi halutessaan puristaa mehua jättiravunpyrstöjen päälle.

Vihannekset ja salaatti on tarjoiltava, näiden lisukkeenna - ehdoton ; ))

Jälkiruoka pitää olla aina, eikö vain? Kotilieden sivustolta löytyi seuraavan piirakan ohje. Toimii todella hyvin nyt, kun puna- ja mustaherukat ovat maukkaimmillaan pensaissa ; ))


Pappilan marjapiirakka

Pappilan marjapiirakka


  • Valmistusaika:
    30-60 min
  • Annoksia: 10
  • Erikoisruokavaliot: Kasvis
  • Ateriatyyppi: Makeat leivonnaiset, Pullat, tortut ja piirakat


















1. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut jauhot ja sooda vaahtoon kevyesti sekoittaen. Painele seos halkaisijaltaan 27 cm:n piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla ja paista 200-asteessa noin 13 minuuttia ilman täytettä.
2. Valmista täyte sulattamalla valkosuklaa vesihauteessa. Sekoita jogurtti, muna, sokerit ja sula suklaa. Laita esipaistetun pohjan päälle ensin marjat ja sitten suklaajogurttiseos. Paista vielä noin 15 minuuttia, kunnes piirakka saa väriä.
3. Jäähdytä hyvin ja koristele sulalla suklaalla ja marjoilla. Sopii hyvin pakastettavaksi.

MääräAines
pohja:
150 gvoita tai margariinia
1 dltummaa sokeria
1muna
1,5 dlgrahamjauhoja
1,5 dlspeltti- tai vehnäjauhoja
0,5 tlsoodaa
täyte:
100 gvalkosuklaata
200 gturkkilaista jogurttia
1muna
1 dlsokeria
1 tlvaniljasokeria
4 dlsokeroituja punaviinimarjoja tai lakkoja
Koristelu:
valkosuklaata
marjoja




















Oikein maistuvaa viikonloppua!