Eläköön elämä

perjantai 20. toukokuuta 2011

Tintå!

Tuli piipahdettua iltana koleana, lämpimään tunnelmaan kutsuvaan, Tintåån turussa! Todella ihana paikka! Tavallisena arki-iltanakin "tupa" oli täynnä ja ihmiset "jonottivat" pöytiin baaritiskillä ; )) Hienoa! Tuntuu, että omaksumme kokoajan enemmän ja enemmän tätä Eurooppalaista kulttuuria oikein kunnolla meille Suomeenkin!!


Täältä löydät tietoa lisää...
http://www.tinta.fi/


Nautiskelin tällä kerralla Chileläistä viiniä lasillisen ja aivan taivaallisen hyvän makuisen salaatin kera, joka sisälsi tomaattia, basilikaa mozarellajuustolla höystettynä... Nami ; )) Valkoisessa nokallisessa kupissa oli valkoviinietikkasiirappia....



Tintå on sisustettu kivasti viinipulloilla ja tosi hauskat lamput... ; )




Paikalla olleet ihmiset näyttivät viihtyvän erinomaisen hyvin - taitaa olla vakipaikka useimmille... ; ))


Tintån henkilökunta oli aivan äärimmäisen ystävällisiä ja huomaavaisia!

Tintån lounaa viikko lounasaikaan vaihtuva pihviannos 13,50€

Joka päivä myös palapizzaa, piirakoita ja muita oman leipomon tuotteita.

Viinilista on kattava ja uskoisin, että makuja löytyy jokaisen makuun ; )) Taustalla soi mukavan svengaava musiikki... Blogaajan aika meni siivillä nautiskellessa tämän ravintolan tunnelmasta ; ))

Kohti svengaavaa viikonvaihdetta... Mukavaa perjantaita kaikille!!

Santanan tunnelmoidessa...


Viikonlopun menu ehdotus... ; )) Tämän kertainen vinkki on seuraavalta sivustolta napattu ; )) http://www.kodinkuvalehti.fi/ruoka/resepti/485/timjamimarinoidut_grillatut_kasvikset


Timjamimarinoidut grillatut kasvikset


8-10 hengelle

Marinadi
2 yksikyntistä kokonaista valkosipulia
1½ dl oliiviöljyä
5-6 timjamin oksaa
2 tl Maldon-suolaa

Lisäksi

1 iso paprika
2 kesäkurpitsaa
300 g isoja herkkusieniä
2 keskikokoista munakoisoa tai 4-5 aasialaista pientä

Päälle
maun mukaan sitruunan tai viikunan makuista vincottoa

---
1. Kuori ja pilko valkosipulit kookkaiksi paloiksi.

2. Lämmitä öljy isossa kattilassa. Lisää valkosipulipalat öljyyn ja kuullota hetki. Lisää timjami ja suola. Nosta kattila sivuun ja anna öljyn jäähtyä.

3. Esikäsittele tällä välin kasvikset. Pilko ne kookkaiksi paloiksi, paitsi sienet.

4. Lisää marinadiin ensin paprikapalat, parin minuutin päästä kesäkurpitsapalat, sitten herkkusienet ja viimeisenä munakoisopalat. Sekoita ja nosta peitettynä viileään maustumaan vähintään tunniksi.

5. Valuta ennen grillaamista ylimääräinen marinadi pois. Grillaa kasvispaloja molemmilta puolilta keskilämmöllä 3-5 minuuttia.

5. Nosta valmiit kasvikset lautaselle ja lisää päälle vincottoa.

Vinkki! Vincotot ovat rypälemehusta keittämällä valmistettuja maustekastikkeita. Keittämisen jälkeen ne laitetaan viinietikkajuuren kanssa tammitynnyreihin ja sen jälkeen ne maustetaan. Kastikkeita myydään pulloissa mm. supermarketeissa.



Ahvenrullat


1/2 l poimulehtiä
600 g ahvenfileitä
2 rkl sitruunamehua
suolaa
rouhittua valkopippuria
125 g pehmeää vuohenjuustoa
2 dl ruokakermaa

---
1. Kerää poimulehdet puhtaalta paikalta.

2. Levitä ahvenfileet työlaudalle ja purista sitruunamehua päälle.

3. Ripottele kevyesti suolaa ja rouhi valkopippuria pintaan.

4. Levitä poimulehdet ja viipale vuohenjuustoa fileille ja kääri rullalle.

5. Lado kalarullat uunivuokaan ja kaada ruokakerma joukkoon.

6. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.


Lakka-suklaamousse


noin 4 annosta
100 g taloussuklaata
1 keltuainen
3 dl kuohukermaa
1 dl lakkoja
1/2 dl tomusokeria
1 rkl lakkalikööriä

Koristeluun
1 dl kuohukermaa
raastettua taloussuklaata
kokonaisia lakkoja

---
1. Sulata suklaa miedolla lämmöllä mikrossa ja lisää jäähtyneeseen seokseen keltuainen.

2. Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi ja lisää sekaan survotut, sokerilla maustetut lakat ja likööri.

3. Yhdistä seokset, vatkaa vielä nopeasti ja jaa annosmaljoihin.

4. Pane peitettynä viileään ja tarjoa seuraavana päivänä kermavaahdolla, suklaarouheella ja lakoilla koristeltuna.

Nautinnollista ruokahalua ; ))