Eläköön elämä

maanantai 4. huhtikuuta 2011

Lunch time...

Kävin tänään lounaalla Turun Aurajokirannalla, Pinellassa. Piipahdin sisälle ennen lounasajan päättymistä, lounasaika on kl. 11:00-15:00. Mukavasti näytti ihmisten paikan löytäneen. Tarjolla oli kattavasti lounasta keitto-, salaatti, pari muuta ruokalajia ja päivittäin vaihtuva päivän jälkiruoka. Hintataso on mielestäni kaupungin lounashinnaston tasolla.

Kävin ensin naistenhuoneeseen "tutustumassa", kädet pesemässä tottakai, kun ruokailemaan ollaan tulossa ; ) Täällä on tunnelmallinen musiikki taustalla, kuten koko ravintolasalissa. Itse wc:n puolella kokee pienen kivan yksityiskohdan. Takaseinällä lasin alla on historiallinen Ruotsinkielinen teksti 1865 luvulta. En kysäissyt, mistä olivat saaneet tekstiin "idean" ja tekstiin mahdollisesti liittyvää yhteyttä tämänpäivän Pinellaan.. No jäähän jotakin seuraaville kerroille jutunjuureksi. Kädet sai pestä mukavan "vesiputous" hanan alla.

Tarjoillijat olivat valppaita ja ystävällisiä. Tilasin päivän salaatin Aasialaisen rapusalaatin, johon olikin saatu mukavasti aasialaista makua kastikkeella ; ) Pinellassa on todellakin Manner-Eurooppalaista henkeä, odotan niitä kauniita päiviä... ; ) Jälkiruuaksi kahvi kuuluu hintaan, joka tarjoiltiin hauskasesta kahvikupista. Kuppi on seisovinaan korkealla lautasella, jossa on jalka. Kupin käteen nostettaessa paljastuu, että kyseessä on tavanomaista kahvikuppia syvempi sisarus ja, että lautanen on tavallaan kupin "vyötärö".

Laskua tilatessa kokee mukavan yllätyksen, kun eteen tulee iso mustarasia. Salaisuus paljastuu... - hetken odotan löytäväni pienen makeisen - no, mukava tapa saada lasku. Sisältä paljastuu Pinellan yhteystietokortti, jonka nappaan mukaani. Ei vielä odottamani makeinen tai ruokailun päättävä happohyökkäyksen estäjä Xylitol makeinen/purukumi...

Kuvista pääsette tunnelmaan, lukemaan naistenhuoneen salaisuuksia, syömään salaattiannosta ("silmillä"), juomaan hauskasta kupista jälkiruokakahvit ja avaamaan Grande Finale "salaista mustaa laatikkoa" : ) Istahtaessaan ruokailemaan niin, että näkee eteisaulaan. Saa ihailtavakseen molemmin puolin oviaukkoa upeaa laseihin "hiottuja" kaiverruksia menneestä...

Tule mukaan "makumatkalle", joka täyttää visuaallisuudellaan ja audiovisuaallisuudellaan ; ))












Ajatuksia kohti Pääsiäistä




Alkuviikon ajatuksia voisi viedä lähestyvään Pääsiäiseen. Ostoslistalle kannattaa laittaa Palmusunnuntain pikkunoitia varten, hyvissä ajoin pikkunaposteltavat. Pääsiäisruohon siemenet, multa, tiput ruohoon ym.koristukset kannattaa hankkia myös ajoissa. Muuten voi käydä niin, että huomaa viikkoa ennen Pääsiäistä siemenien puuttuvan ja ruoho ei oikein ehdi kasvaa tarpeeksi näyttäväksi. Monet käyttävät mielellään rairuohonsiementen tilalla ohran tai muun viljakasvin siemeniä. Oli miten hyvänsä kannattaa varata tarvittavat "tilpehöörit" ajoissa.

Tärkeimpiä asioita jälleen kerran mielestäni on Pääsiäisen ympärillä ruoka. Jokaisella meistä on näistäkin hyvin vahvat mieliteot, mitä Pääsiäistarjottavaa minäkin päivänä tarjoillaan. Suosin itse lohta, lammasta, jotakin keltaista esim. sitruunapiirasta, pashaa ja kanamunat kuuluvat ehdottomasti Pääsiäisen aamiaispöytään!

Koristukset omaan makuuni on lähinnä kukissa eritoten tulppaaneissa, monivärinen näyttävä tulppaanikimppu pöydälle rairuohoasetelman kanssa. Virpomisvitsoja odottelen pikkunoitien tuovan maljakkoon. Ulko-oveen vaihdan yksinkertaisen "risuköynöksen" keltaisilla höyhenillä koristellen. Ulos olen laittanut jo joitakin viikkoja sitten narsissit ja helmililjat. Tänä vuonna sain idean laittaa helmilijan lasikuvun alle, meriheinää ympärille. On muuten todella mukavan näköinen.

Laitan oheen kuvia ideoista joita voi toteutella oman maun mukaan. Mukana lammasruokaideoita, jälkkäreitä ja kukkia unohtamatta. ; ))