Eläköön elämä

tiistai 26. heinäkuuta 2011

Tiistai on toivoa täynnä ; ))



Muistelin, että sanonta "tiistai on toivoa täynnä", on olemassa... Mutta Wikipediasta katsoessani ; ) Huomaan, että sanonta meneekin, että "torstai on toivoa täynnä" ; ))

Mielenkiintoni kasvoi sen verran, että piti katsoa, mitä sanotaan tiistaipäivästä...


Sanan 'tiistai' etymologia on ruotsin sanassa tisdag. Tämä, samoin kuin vastaavat saksan ja englannin sanat tarkoittavat Tyr-jumalan päivää: Dienstag tai Tuesday. Useissa muissa kielissä se on Mars-jumalan päivä, Dies Martis, espanjaksi martes, ranskaksi mardi ja italiaksi martedi. Japaniksi se on tulen päivä 火曜日 (kayōbi).
Venäjässä tiistai on вторник (toinen päivä), kuten myös kiinaksi ja portugaliksi kolmas.


Eli näin menee tiistai ...

Talossanomista löytyi artikkeli koskien tiistaipäivää lokakuulta 2010...


Onko tekemättömien asioiden lista päässyt venähtämään hermoja koettelevan pitkäksi? Tiistai tuo helpotuksen, sillä silloin olet todennäköisesti tehokkaimmillasi, kirjoittaa brittilehti The Sun.


The Sunin mukaan brittiläisille toimitusjohtajille tehty gallup paljasti, että johtajien mielestä tiistai on paras päivä saada asioita hoidettua.
Jopa 39 prosenttia sanoi maanantain olevan kaikkein vähiten tuottelias päivä.
Vastaavia johtopäätöksiä voi tehdä myös toisen tutkimuksen tuloksista. US Society for Industrial and Organizational Psychologyn tekemä tutkimus kertoo rationaalisen aivopuoliskomme olevan hallitsevimmillaan alkuviikosta. Siksi tiistai voi olla oiva päivä tehdä rutiinitöitä.

Mielenkiintoisia tietoja netistä löytyy... ; ))


Mukavaa tiistaipäivää sinulle ; ))