"Ruokavinkkejä" tarjolla ; ) Eilen lenkillä sateessa tuli mieleeni, että "pataruuat" voivat olla "poikaa" syksyn metsäretken päätteeksi ; )
Burgundinpata
Kotilieden ohjeella... ; ))
- Kuutioi liha. Kuori ja paloittele kasvikset.
- Leikkaa pekoni saksilla pataan ja ruskista. Lisää joukkoon tilkka öljyä. Ruskista liha pieninä erinä. Ruskista sipulit ja valkosipulinkynnet lihan joukossa.
- Lisää mausteet, tomaattimurska, nesteet sekä paloitellut juurekset ja yrttimauste. Anna padan muhia miedolla lämmöllä liedellä tai 150-asteisessa uunissa ainakin 2 tuntia.
- Tarkista maku ja suurusta pata. Lisää lopuksi kevyesti ruskistetut sienet. Tarjoa keitettyjen perunoiden tai riisin kanssa.
Määrä | Aines |
---|---|
1 kg | naudanpaistia |
hirvenpaistia | |
150 g | pekonia |
tilkka | öljyä |
2 kpl | sipuleita |
4 kpl | valkosipulinkynsiä |
2 tl | suolaa |
rouhittua mustapippuria | |
2 kpl | laakerinlehtiä |
2 dl | vettä |
2 dl | punaviiniä |
olutta | |
lihalientä | |
1 tölkki | tomaattimurskaa |
1 rkl | chiliketsuppia |
pala | juuriselleriä |
1 kpl | palsternakkaa |
2-3 | porkkanaa |
1 tl | timjamia |
rosmariinia | |
1 rkl | tummaa Maizena-kastikesuurusta |
vehnäjauhoja | |
200 g | siitakesieniä |
herkkusieniä |
"Oodi omenalle"...
Paratiisikakku, Me Naiset-lehden ohjeen mukaan ; ))
12 annosta
Valmistusaika 1 h
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
2 tl kardemummaa
2 dl jogurttia
2 dl jogurttia
2 munaa
1 1/2 dl rypsiöljyä
3 omenaa
3/4 dl fariinisokeria
2 rkl mantelirouhetta
Vuoraa kakkuvuoka leivinpaperilla. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita jauhot, sokeri, leivinjauhe, kaneli ja kardemumma yhteen. Yhdistä toisessa astiassa jogurtti, munat ja rypsiöljy. Kaada kosteat aineet jauhoseokseen ja sekoita. Älä vatkaa taikinaa, vaan sekoita vain sen verran, että ainekset sekoittuvat. Poista omenista siemenkota, leikkaa hedelmät noin sentin viipaleiksi. Ota puolet omenista ja sekoita fariinisokeri niihin. Kaada puolet taikinasta vuokaan. Levitä sokerissa pyöritellyt omenaviipaleet väliin ennen kuin kaadat loput taikinasta vuokaan. Asettele jäljelle jääneet omenat kakun päälle ja ripottele pinnalle mantelirouhe. Paista uunin alatasola 45-50 minuuttia. Tarjoa kakku vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.
Herkullista viikonvaihdetta Sinulle! ; ))