Eläköön elämä

keskiviikko 25. toukokuuta 2011

Vuorikiipeilijä ; )

Arvuuttelua, kumpi onkaan kiipeillyt vuorilla? ; ))



Eilen pääsin kuulemaan luentoa "Mission impossible". Seikkailija ja vuorikiipeilijä Patrick "Pata" Degerman kertoi runsain kuvin ja sanoin uskomattomasta vuoren valloituksestaan. Hänen kertomansa teemat retkikuntakokemuksistaan toimivat työelämän ja uuden oppimisen oppimisessakin... 

Hän kertoi "Tiimityön merkityksestä - 100% rehellisyydestä"
"Out of box-ajattelusta"
"Miten saada lisää rohkeutta"
Miten poistaa auktoriteettipelkoja"
"Miten uskallan mennä asettamieni rajojen ulkopuolelle"
"Toisen kunnioittamisesta ja arvostamisesta"
"Miten kykenen tekemään päätöksiä tietämättä, mikä on oikea suunta"
"Paskat hommat - joskus on tehtävä asioita, jotka..."

Luottamus korostuu vuorikiipeilyssä nimenomaan, että luottaa toisen "jeesaavan" mahdollisen putoamisen kanssa. Rohkeutta kerätään päivän mittaan niin, että kootaan koko päivän energia esim. yhteen tuntiin ja tehdään mahdollisemman tehokkaasti se mitä pitää. "Joka ei uskalla kysyä ei mitään saa"... Yhden ei-sanan kuuleminen ei tarkoita, että ei-sana toistuisi uudelleen kysyessä! 

Muistele elämän aikana nähtyjä ihmisiä ja yhteyksiä ihmisten ja asioiden välillä. Älä unohda käyttää näitä tuttavuuksia niitä tarvittaessa. Tietoa saa, kun muistaa yhteyksiä ja uskaltaa kysyä. Kukaan meistä ei osaa kaikkia asioita. Yhdessä asiassa täydellinen on jossakin muussa asiassa aloittelija. Yhdistä tietoa ja kokemuksia,yhdessä ollaan parhaita. Luota, jaa tietoa, se ei ole sinulta pois - vaan saatte kaikki menestystä. Pärjäätte ja osaatte!

Uskalla kokeilla ja vaihtaa suuntaa tarvittaessa. Älä tee "hakuammuntoja", valitse kohde lähde sitä tavoittamaan ja matkan aikana uskalla muuttaa suuntaa.

"Etelä-Mantereella on sääntö, että kaikki mitä viedään otetaan lähtiessä mukaan!" Myös ne jätökset... Eli P-hommat on vain tehtävä se kuuluu työn luonteeseen. Ilman näitä kokemuksia ei voi oppia ja tulla hyväksi!

Upeaa ja suuret kiitokset kutsujalle, saadessani olla mukana kuuntelemassa hyvää luentoa!!





Patrick "Pata" Degerman

Pata on yksi harvoista, jonka käyntikortissa lukee tutkimusmatkailija

Pata on monessa liemessä keitetty tutkimusmatkailija, joka on osallistunut ja suunnitellut retkikuntia napaseutujen arktisissa oloissa Grönlannista Etelämantereelle, ja subtrooppisissa sademetsissä Amazoniasta Borneoon. Näiden retkikuntien aikana Pata on tehnyt kolmetoista ensinousua ja liikkunut ihmisille ennen tuntemattomilla alueilla.

Pata on opiskellut Taideteollisessa Korkeakoulussa teollista muotoilua ja on toiminut jo yli vuosikymmenen ajan hyvin läheisessä yhteistyössä suunnittelijoiden kanssa. Pata testaa jatkuvasti Halti Outdoor varusteita. Retkikuntien lisäksi Pata luennoi n. 150 kertaa vuodessa Suomessa ja ulkomailla eri yrityksissä ja organisaatiossa. Hänet valittiin "Vuoden Puhujaksi" Suomessa 2006.
www.pata.fi