Eläköön elämä

perjantai 2. syyskuuta 2011

Lexington syysmarssi ; ))


Lexington on lanseeranut oman ihanan syysmallistonsa. Kannattaa käydä ihailemassa ja noutamassa omat suosikit mukaan. liikkeistä tai kätevästi netin kautta ; ))

Miehille paksuja neuleita, ruutuja ja rentoa tunnelmaa arkeen...


Naisten muoti noudattelee tätä samaa rentoa pukeutumista ; ))


Näin yhdistyy kauniisti pariskuntien vaatemaku, tyylikkäällä ja varmalla maulla ; ))


Ihania nämä palmikkoneuleet. Itse "metsästän" syksylle beigeä tai vaalean ruskeaa tyköistuvaa neuletta... Jos satut tietämään, mistä löydän kuvailemaani - niin kerrohan vinkki ; ))


Kaunista harmoniaa tämän kuvan myötä...


Viime aikoinna on ollut paljon näkyvillä eri valmistajilla, naisen yllä kuvattuna olevaa bleiserimallia... Golleagetyylinen rento bleiseri... Jotenkin kivan oloinen ; )) 


Lexington taitaa myös tämän "maalaisromanttisen" suuntauksen hyvin kutsuvalla tavalla ; ))


Ihanaa syystunnelmaa ; )) Ei muuta, kun etsimään kurpitsoja ja "kovertelemaan" lyhdyiksi... Ensin sisällön valmistaminen kurpitsahilloksi ; ))


Tekisi mieli tähän "pötköttelemään" - niin kutsuva tämä tunnelma ; ))


Aika vaihtaa syyslakanat sänkyyn ; ))


Keittiö tarvitsee oman syysilmeensä.


Mukavilla yksityiskohdilla saa muunneltua tunnelmaa syksyyn sopivammaksi.


"Rakastan" tomaattikeittoa, on tullut sitä tällä viikollakin syötyä ;))


Ja lopuksi pulahdetaan lämpöiseen kylpyyn...


Käy Lexingtonin sivujen kimppuun, sopivaa sadepäivän puuhailua ; ))

Mukavaa viikonloppua ; ))

Muodissa...

Postissa "tupsahti" Stocmannin syyskuun esite, sielä oli esiinmarssitettu syksyä berliinin hehkutuksena!

Olen jo pitkään miettinyt; "Miksi ei suomea tai omaa kotikaupunkia nosteta esille samalla tavalla?" En ole nähnyt tai ei ole tiedossani tehdäänkö jossakin päin maailmaa suomibrändiä tutuksi samalla tavalla, mitä Stocmann tekee? Upealla tavalla Stocmann, joka syksy ja kevät, kertoo omalla "erimaiden-teemallansa" viehättävästi ja kiinnostavasti kyseisistä "teemamaista". Teemana toimii aina joku kiehtova maa ja siihen liittyen on tapahtumia, muotia, ruokia ja eri ruokaan liittyviä asioita "esiinmarssitettu". Mielestäni Stocmannin markkinointi on upeasti onnistunut!

Joten "haastan" sinut bloginlukijani tuomaan "esille" oman maamme ja oman asuinkaupunkisi "esiinmarssia" samanlailla hehkuttaen, miten Stocmann sitä tekee muiden maiden ja kaupunkien osalta täällä kotosuomessa... ; ))

Kävin itse sateisena iltapäivänä katsomassa omaa kotikaupunkiani "silläsilmällä", mitä haluaisin tuoda lukijoideni tietoon. Toivon, että kävisitte tutustumassa näihin, ja moniin muihin ihaniin, uusiin ja vanhempiinkin turunalueen liikkeisiin... ; )

Aloitin näin syksyn kunniaksi puutarhaliikkeestä. Onhan nyt yksi parhaimmista ajoista tehdä puutarhaan istutuksia. Suunnitella syksyistä pihaa ruukkukasveineen... Siihen liittyvine ihanien istutuksien kanssa saat ideoita seuraavista kuvistani... ; ))

Tervetuloa Kauppilan syksyiseen maailmaan...

Heti sisäänkäynnin kohdalla silmiin pistää ihanat kukka-asetelmat...


Syksyn väreissä kylpien...


Itse olen kovin "viehättynyt" valkoisiin kukkiin ja vihreällä piristyksillä toteutettuihin luomuksiin... ; ))


Upeaa väriloistoa, eihän tässä ehdi sisätiloihin ollenkaan ihailemaan... ; ))


Sisätiloissa on erikokonaisuudet rakennettu aivan viehättävällä tavalla! Sisään tullessa on aina jotakin tähän hetkeen sopivaa kokonaisuutta esillä, ja kuten nyt sopii syksyn alkuun tämä keltainen ja oranssi värileikki!!


Kukat ovat aseteltu upeasti esille värimaailman mukaan! Olisin voinut ostaa nämä kaikki vaaleanpunaiset kukat mukaani! ; ))


Täällä silmä lepää... Kannattaa joskus antaa alan osaaviin käsiin suunnittelu ja toteutus ; ) Tämä paikka on mielestäni yksi turun alueen kauneimmin toteutettu puutarhamyymälä ; ) 


Valkoinen kukkamaailma ei ollut suostunut tulemaan kuvistani mukaan blogiini ; (( Se näkyy kuitenkin ensimmäisen kukkamaailman takaa hiukan...

Kauppilasta löytää mukaansa vaikka mitä kivaa kodin sisustukseen ja puutarhan somistamiseen...


Tavarat ovat esillä selkein kokonaisuuksin.


Tämä riippukukkien koristeltu bergola oli aivan viehättävä...


Puutarhalta olikin hyvä jatkaa matkaa, vähän aikaa sitten turkuun avattuun, luomu- ja lähiruuan ystäville sopivaan liikkeeseen ; ))


Täältä löytää lähituottajien omia tuotteita ja tuoreenna! Tule ihmeessä tutustumaan ja ostamaan koriisi tuoreita vihanneksia, hedelmiä, leipiä, mehuja, hilloja, lihoja, makkaroita, munia ja vaikka mitä herkkuja... Jauhoja löytyy "jauhopeukalolle" ; ))

Mennään peremmälle ; ))


Olin nyt käymässä myöhäisenä iltapäivän aikana, joten kaupan hyllyt eivät olleet ymmärrettävästi enää kovin täynnä ; ) Tämä on tietenkin hyvä asia ja kertoo, että olemme löytäneet tämän lähipuodin! Hienoa!!

Aikaisemmin olen täällä käynnyt aamupäivän aikaan ja silloin on ollut varsinkin vihannes ja yrttipuoli runsasta!


Täälläkin on kaikki niin ihanan selkeästi esillä! Näkee, että kauppias on halunnut panostaa visuaallisuuteen ja antaa asiakkaalle "tunteen" aidosta ruuasta! (Eikä se ole vain tunne, vaan ihan aidosta olotilasta on kyse, kun tämän liikkeen ovesta sisään astuu ; )) Tätä olen ainakin itse kaivannut! ; ))


Tulee mieleeni niin maalaiskauppa, jossa kävin pienenä tyttösenä mummin kanssa pyörällä hakemassa ruokatarvikkeita! ; ))


Mehut ja jauhot ovat rivissä kuten armeijassa ; ) "En ole kyllä armeijaa käynnyt" ; ) Se annettakoon anteeksi ; ) ?


Täällä on tätä aivan ihanaa kotijäätelöäkin myynnissä! Lurps!


Nämä mehut näyttävät ulkoasultaan niin "juhlavilta", että kelpaa viedä tuliaisiksi tai ottaa juhlavampaan pöytään alkumaljana ; )


Ja täältä matkani jatkui taas sopivasti paikkaan, josta saa ostaa valmiita tuotteita... Kahvila Celi on myös turkuun uudempi tulokas ; ) 

PSSS... Täällä saa sunnuntaisin brunssin kl.10:00-15:00, salaatteja, perinteisiä kahvileipiä, sämpylöitä, suolaisia- ja makeita piiraita. Mikä on ehdottomasti parasta, täällä on hyvin laaja valikoima gluteenittomia tuotteita, kahvihetkeen tai ostettavaksi mukaan erilliseltä myymäläpuolelta. Edustavat yksinoikeudella Bezgluten tuoteperhettä. Käyppä vieraisilla... ; ))

Tännekin saavuin myöhäisenä iltapäivänä... ; )


Kahvila Celi on toteuttanut aivan mainiolla tavalla kuvituksen pöytälaseihin ja lampun varjostimiin! Kyseessä on kuvia vanhasta korttelista, jossa kahvila Celi nyt sijaitsee. Tämä rakennus on uusi, mutta kyseisessä vanhassa rakennuksessa, tällä paikalla on ollut aikoinnaan kahvila. Joten tämä paikka, jos mikä on ansainnut kahvilan takaisin! ; )) Upeaa... ; ))


Eikö olekin viehättävä idea? Tule ihmeessä käymään ja ihailemaan näitä kuvataiteita!


Joka pöydässä on erikuva... Ihan jokaista pöytää en lähtenyt ymmärrettävästikään kuvailemaan ; )) Joten jäisi sinullekin ihailtavaa, omalle vierailullesi ; ))


Mutta mennään asiaan ja aloitankin näiden maukkaiden gluteenittomien tuotteiden esittelystä. Aikaisemmin maistoin täällä gluteenittoman (oman leipoman sämpylän) ja aivan ihanaa oma leipomaa kanttarelli-fetapiirasta. Täytyy kyllä sanoa, että veipi kielen mennessään tuo kanttarellipiiras ; )) Sitä toivotaan lisää...

Täällä todellakin saa sesongin mukaan vaihtuvaa tarjottavaa... Eipä tiedä koskaan, mitä seuraavalla kerralla tarjolla on ; )) Sen vuoksikin kannattaa käydä päivittäin ; ))


Tämä on edelleenkin gluteenitonta tarjoiltavaa...


Salaattia on tarjolla oman maun mukaan...


Kahvia ja erikoiskahvia löytyy runsaasti...


Tämä puoti on kahvilan ohessa ja täältä saa gluteenittomia tuotteita jauhoista ihan jokaiseen ruoka-asiaan liittyen. En lähde luettelemaan, vaan suosittelen, että menet käymään ja tutkimaan itse. Jos olet gluteenittomia tuotteita kaivannut enemmän tarjolle! Tämä saattaa olla vastaus siihen... ; ))


Mitä tarttui mukaani nyt tältä reissulta? Oli luomu basilika ja tumma gluteeniton sämpyläpussukka ; ))



Näin ihania asioita on meillä turussa! Vaatepuolelta koitan syksyn aikana tuoda esille turun erikoismyymälöiden valikoimia. Ja niitä ihanuuksia täältä kyllä löytyykin ; ))

Mielestäni näitä nyt "esittelemiäni" liikkeitä yhdistää kaikkia sama asia. Se on TARINA! 

Tarina jääköön sinun lukijan hahmotettavaksi ; ))

Perjantain kunniaksi ruokaohjeeni löytää lähiruuan äärelle ; ))

Tarjolla kaali- jauhelihapiirakka...



Raaka-aineet

1 dl
perunasosejauhetta
1 dl
ruisjauhoja
3 dl
vehnäjauhoja
1,5 tl
suolaa
2 tl
leivinjauhetta
200 g
sulatettua voita
1 dl
vettä
Täyte:
25 g
voita
400 g
jauhelihaa
1 kpl
pieni keräkaali (n. 700 g) raasteena
2 kpl
isoa sipulia silppuna
2-3 kpl
porkkanaa suikaleina
1 kpl
omena suikaleina
3/4 dl
Dansukker Tummaa Siirappia
2-3 kpl
valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 tl
suolaa tai maun mukaan
1/2-1 tl
kuivattua rakuunaa
mustapippuria myllystä
3 kpl
munaa
200 g
juustoraastetta
2 dl
kermaa
1 kpl
ruukku persiljaa

Ohjeet

Syksyn ruokaisaan piiraaseen käytetään uuden sadon kaalia. Valmista kerralla uunipellillinen ja pakasta ylimääräiset tarvittaessa. Mikäli haluat valmistaa pienemmän piiraan, valmista puolikas annos ja tee piiras pyöreään, halkaisijaltaan 24-26 cm piirasvuokaan.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää sulatettu voi ja vesi. Sekoita taikinaa vain sen verran, että ainekset sekoittuvat. Painele taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Valmista täyte. Sulata voi suuressa pannussa tai kattilassa. Paista jauheliha. Lisää joukkoon kaaliraaste, sipulisilppu, porkkanasuikaleet ja omenasuikaleet. Kääntele seosta, kunnes kaali pehmenee ja menee kasaan. Lisää joukkoon siirappi, hienonnetut valkosipulinkynnet, suola, rakuuna ja mustapippuri. Tarkista maku.

Sekoita muiden ainesten joukkoon vielä munat, juustoraaste, kerma ja silputtu persilja. Kaada täyteainekset piiraspohjan päälle. Paista 225 asteessa noin puoli tuntia.

Tarjoa piiras lämpimänä.


Ohje on Kotikokki.net sivulta lainattu ; ))

Ihanaa viikonvaihdetta sinulle ja käy tutustumassa oman alueesi paikkoihin. Tee niistä "esiinmarssi"! Tehdään yhdessä suomesta viehättävä ja kiehtova, tutustumisen arvoinen kohde, ulkomaalaisillekin...