Sangria ei ole nyt varsinainen hellejuoma tai janojuoma mutta aivan ihana viilentäjä illanistujaisiin ; ))
Sangria on peräisin Espanjasta, jossa sitä on tehty vuosisatoja. Se on tyypillinen kesäjuoma, joka tarjotaan aina hyvin kylmänä - siksi juomaan kannattaa lisätä runsaasti jäitä.
Sangria tulee espanjankielisestä sanasta sangre, joka tarkoittaa verta ja kuvaa juoman väriä.
Sangria tehdään yleensä punaviinistä ja sitrusvirvoitusjuomista, jolloin punaviinin tanniinisuus ja happamuus yhdistyvät sitrusjuomien makeuteen ja virkistävyyteen.
Sangria on helposti muunneltavissa. Punaviinin sijasta voit käyttää valkoviiniä tai siideriä. Virvoitusjuomista, miksereistä ja siideristä voit tehdä sangria-tyyppisiä raikkaita ja maistuvia kannujuomia, joissa siiderin pirteä happamuus täydentää virvoitusjuomien ja miksereiden makeutta.
Alkoholiton sangria on helppo tehdä esimerkiksi omenamehusta tai rypälemehusta. Makeutta voi säädellä alkoholittomilla pidentäjillä. Niitä kannattaakin varata aina hiukan enemmän ja lisätä juomaan vähitellen, välillä maistaen.
Sangriaan pannaan runsaasti hedelmiä. Juomaan sopivat viipaloidut appelsiinit, sitruunat ja omenat, mutta myös vesimeloni, marjat tai lime. Eksoottiset mausteet, kuten vaniljatanko tai kaneli, antavat juomalle lisää makua.
Voit tehdä jääpalat myös appelsiinimehusta, tai jäädyttää hedelmänpaloja koristeeksi. Helppo tapa on pakastaa appelsiininviipaleita ja käyttää niitä jäinä.
Sangria tulee espanjankielisestä sanasta sangre, joka tarkoittaa verta ja kuvaa juoman väriä.
Sangria tehdään yleensä punaviinistä ja sitrusvirvoitusjuomista, jolloin punaviinin tanniinisuus ja happamuus yhdistyvät sitrusjuomien makeuteen ja virkistävyyteen.
Sangria on helposti muunneltavissa. Punaviinin sijasta voit käyttää valkoviiniä tai siideriä. Virvoitusjuomista, miksereistä ja siideristä voit tehdä sangria-tyyppisiä raikkaita ja maistuvia kannujuomia, joissa siiderin pirteä happamuus täydentää virvoitusjuomien ja miksereiden makeutta.
Alkoholiton sangria on helppo tehdä esimerkiksi omenamehusta tai rypälemehusta. Makeutta voi säädellä alkoholittomilla pidentäjillä. Niitä kannattaakin varata aina hiukan enemmän ja lisätä juomaan vähitellen, välillä maistaen.
Sangriaan pannaan runsaasti hedelmiä. Juomaan sopivat viipaloidut appelsiinit, sitruunat ja omenat, mutta myös vesimeloni, marjat tai lime. Eksoottiset mausteet, kuten vaniljatanko tai kaneli, antavat juomalle lisää makua.
Voit tehdä jääpalat myös appelsiinimehusta, tai jäädyttää hedelmänpaloja koristeeksi. Helppo tapa on pakastaa appelsiininviipaleita ja käyttää niitä jäinä.
Mansikka-vaniljasangria
2 dl omenamehu
2 l Golden Cap Strawberry Light -siideri
1 vaniljatanko
5 dl Golden Cap Perry -siideri
1-1,5 l Sprite
koristeeksi omena- ja limelohkojaKaada alkoholijuomat boolikannuun jäiden kanssa. Lisää vaniljatanko. Säätele makeutta Spriten avulla, maista välillä. Koristele omena- ja limelohkoilla.
2 l Golden Cap Strawberry Light -siideri
1 vaniljatanko
5 dl Golden Cap Perry -siideri
1-1,5 l Sprite
koristeeksi omena- ja limelohkojaKaada alkoholijuomat boolikannuun jäiden kanssa. Lisää vaniljatanko. Säätele makeutta Spriten avulla, maista välillä. Koristele omena- ja limelohkoilla.
Persikkasangria
1 l Golden Cap Move Light -siideriä
2 dl persikka- tai omenamehua
jäitä
1 limen mehu
½ l Spritea
½ l Bonaqua Sitruuna-Lime -kivennäisvettä
koristeeksi persikka- ja limelohkoja sekä minttuaKaada siideri ja mehu kannuun jäiden kanssa. Purista limen mehu joukkoon. Säätele makeutta alkoholittomien pidentäjien avulla, maista välillä. Koristele persikka- ja limelohkoilla sekä mintulla.
Vinkki: Alkoholittoman version saat, kun korvaat siiderin Golden Cap Non-alcoholic Perry -siiderillä!
2 dl persikka- tai omenamehua
jäitä
1 limen mehu
½ l Spritea
½ l Bonaqua Sitruuna-Lime -kivennäisvettä
koristeeksi persikka- ja limelohkoja sekä minttuaKaada siideri ja mehu kannuun jäiden kanssa. Purista limen mehu joukkoon. Säätele makeutta alkoholittomien pidentäjien avulla, maista välillä. Koristele persikka- ja limelohkoilla sekä mintulla.
Vinkki: Alkoholittoman version saat, kun korvaat siiderin Golden Cap Non-alcoholic Perry -siiderillä!
- a light - dry - young - high acid - unoaked - inexpensive wine, usually red wine due to Sangria's connotation with the word blood. Other reds that work well include French styles such as Gamay or Beaujolais, and Italian styles such as Grignolino, Bardolino, Dolcetto, Freisa or Lambrusco.
- chopped or sliced fruit such as orange, lemon, lime, apple, peach, melon, berries, pineapple, grape and mango
- a sweetener such as honey, sugar, simple syrup, orange juice, and/or fruit nectar
- a small amount of added brandy and triple sec, or other spirits
Andrea Meyers kirjoitti Sangriareseptin nettisivuillaan seuraavasti, tämä kuulostaa hyvälle ; ))
- In some recipes (common inEquipmentlarge glass bowl or pitcher
plastic wrapIngredients1 orange, cut into 1/8-inch slices
1 lemon, cut into 1/8-inch slices
1 cup granulated sugar
1 (750 ml) bottle dry white wine
1 (750 ml) bottle dry red wine
Sliced peaches, grapes, strawberries, or other seasonal fruit
Gin, Grand Marnier, or brandy to taste (I did 4 shots of Grand Marnier.)Preparation2. Just before serving, add the optional fruits and spirits. Serve over ice or, just before serving, place some ice cubes in a punch bowl.the United States) Seltzer, Sprite or 7up and ice.