Olisi mukava, jos listani olisi tämän näköinen... Kaikki muistuisi mieleeni, kun "valssi"... |
Todellisuudessa listani ovat useissa eri osissa syystä, että kirjoittelen niitä silloin, kun mieleeni tulee muistettava asia ja en pääse sitä heti suorittamaan... |
Näin joulun alla muistettavaa on kuitenkin ihan mukavasti ja listoja löytyy jälleen, yllävistäkin paikoista.
Mitä nyt pitää muistaa ennen Joulua?
Jouluruokien valmistamiseen tarvittavat ainekset pitää hankkia ja aloittaa hyvissä ajoin joidenkin jouluruokien tekeminen... |
Lahjojen hankinta ja niiden paketointi... |
Korttien ostaminen tai niiden valmistaminen itse, jos haluaa muistaa omin käsin tehdyillä korteilla. Muistaa lähettää kortit ja etsiä korttien saajien osoitteet... |
Ulkovalojen asettelu, jos ei ole sitä vielä tehnyt? ; ) |
Jouluaterian kattausta varten sopivat astiat ja muut tarvittavat somisteet... |
Joulukuusen koristeet ja kuusi... |
Inkivääripannacotta ja chilillä maustettua eksoottista hedelmäsalaattia
Kotigourmet »Valmistusaika: Yli 60 min
(4:lle)
Raaka-aineet:
5 dl kermaa
1,5 dl maitoa
2-3 liivatetta
70 g sokeria
2 rkl tuoretta inkiväärin mehua (raasta kuorineen ja purista siivilän läpi)
1 kpl pieni punainen chili
eksoottisia hedelmiä maun ja saatavuuden mukaan: litsiluumu, mini banaani, passion-hedelmää, mangoa, papaija, pitahayia
Valmistusohje:
Valmista pannacotta 1 vrk tai yön yli ennen tarjoilua. Kiehauta kerma-maitoseos ja sokeri, lisää joukkoon inkiväärin mehu ja liotetut liivatteet. Maista ja tarkista inkiväärin ja sokerin maku. Laita haluamaasi muotoiseen lasiin tai astiaan hyytymään.
Pilko erikoishedelmät isohkoiksi paloiksi ja marinoi ne chilillä ja omalla hedelmän mehulla. Tarjoa hedelmäsalaatti joko erikseen pannacotan kanssa tai annostele pannacotan päälle.
Vinkki:
Loistava ja helppo jälkiruoka, lisää arvokkuutta saat tarjoamalla esim. passion- tai mangosorbettia sen kanssa. Pannacotan voit lisäksi maustaa esimerkiksi rommilla tai appelsiinilla (sama raaka-ainesuhde toimii).
5 dl kermaa
1,5 dl maitoa
2-3 liivatetta
70 g sokeria
2 rkl tuoretta inkiväärin mehua (raasta kuorineen ja purista siivilän läpi)
1 kpl pieni punainen chili
eksoottisia hedelmiä maun ja saatavuuden mukaan: litsiluumu, mini banaani, passion-hedelmää, mangoa, papaija, pitahayia
Valmistusohje:
Valmista pannacotta 1 vrk tai yön yli ennen tarjoilua. Kiehauta kerma-maitoseos ja sokeri, lisää joukkoon inkiväärin mehu ja liotetut liivatteet. Maista ja tarkista inkiväärin ja sokerin maku. Laita haluamaasi muotoiseen lasiin tai astiaan hyytymään.
Pilko erikoishedelmät isohkoiksi paloiksi ja marinoi ne chilillä ja omalla hedelmän mehulla. Tarjoa hedelmäsalaatti joko erikseen pannacotan kanssa tai annostele pannacotan päälle.
Vinkki:
Loistava ja helppo jälkiruoka, lisää arvokkuutta saat tarjoamalla esim. passion- tai mangosorbettia sen kanssa. Pannacotan voit lisäksi maustaa esimerkiksi rommilla tai appelsiinilla (sama raaka-ainesuhde toimii).
Näyttävät todella hyviltä... Pitää kokeilla, kun ehdin ; ))
Ihanaa ja virkistävää viikonloppua Sinulle(kin) ; ))
KRAM!!