Eläköön elämä

perjantai 2. joulukuuta 2011

2. Joulukuuta!

Oletko tehnyt jo "joulun ajan" "Pitää muistaa-listaa"..? ; )) Vai kuulutko niihin "onnellisiin", joiden ei tarvitse tätä listaa tehdä? Siitä onnitteluni sinulle, koska itselläni pitää olla tämä "Pitää muistaa-lista"... ; )

Olisi mukava, jos listani olisi tämän näköinen... Kaikki muistuisi mieleeni, kun "valssi"...

Todellisuudessa listani ovat useissa eri osissa syystä, että kirjoittelen niitä silloin, kun mieleeni tulee muistettava asia ja en pääse sitä heti suorittamaan...

Yritän kuitenkin muistaa tehtävät ilman listojani, jotta muisti ei kärsisi ja saisi muistia verryteltyä... Listat toimivat kuitenkin hyvinä asioiden jäsentelynä tai tukena siihen... Ja tulee tunne, että asiat ovat jo puoliksi tehty ; ))

Näin joulun alla muistettavaa on kuitenkin ihan mukavasti ja listoja löytyy jälleen, yllävistäkin paikoista.

Mitä nyt pitää muistaa ennen Joulua?

Jouluruokien valmistamiseen tarvittavat ainekset pitää hankkia ja aloittaa hyvissä ajoin joidenkin jouluruokien tekeminen...

Lahjojen hankinta ja niiden paketointi...

Korttien ostaminen tai niiden valmistaminen itse, jos haluaa muistaa omin käsin tehdyillä korteilla. Muistaa lähettää kortit ja etsiä korttien saajien osoitteet...
Mitähän vielä...?

Ulkovalojen asettelu, jos ei ole sitä vielä tehnyt? ; )

Jouluaterian kattausta varten sopivat astiat ja muut tarvittavat somisteet...

Joulukuusen koristeet ja kuusi...

Muistaa kuitenkin täytyy, - vaikka haluaisi luoda kuinka ihanaa tunnelmaa joulun viettoon. Ei kannata stressata joulun kanssa tarpeettomasti. Joulu tulee jollottaa ihan varmasti ja Joulunhengen luomiseen riittää lämmin tunnelma ja sen löytää hyvin läheltä... Jokaisen meidän sydämestä ; ))

Joka tapauksessa niitä listoja teen ja olen tehnyt! Näitä listoja löytyy ja tulee löytymään edelleenkin ihan joka paikasta...  ; ))

Yritän tässä vain todistella itselleni ja muistuttaa itseäni, että Joulu tulee jollottaa ihan var...  ; ))

Mukavaa perjantaita!

Ai niin perjantaipäivän kunniaksi ja viikonloppuun pitänee laittaa ruokaohjetta tulemaan ; )) Itse teen lauantaina jotakin espanjalaista,  italiaiseen sekoitettuna ; )) Nähtäväksi jää, mitä tuleman pitää... ; ))

Ohje on Mustapippuri-sivustolta napsittu ; )




Paahdettua kuhaa ja parmesan-linssejä



Valmistusaika: Alle 60 min

(4:lle)

Raaka-aineet:

200 g vihreitä puy-linssejä
voita paistamiseen
1 pieni shalottisipuli
½  valkosipulinkynsi
300-400 g vettä tai kanalientä
80 g voita
80 g parmesan reggiano -juustoa
150-160 g /hlö nahallista, suomustettua kuhafilettä
kirkastettua voita kuhan paistamiseen


Valmistusohje:

Huuhdo linssit juoksevan veden alla. Kuullota kattilassa voissa pieneksi pilkottu shalottisipuli ja valkosipulin kynsi siten, että ne eivät ota väriä. Lisää joukkoon puylinssit. Kypsennä kuten risotto eli lisää vähitellen kanalientä tai vettä joukkoon ja anna kiehua miedolla lämmöllä kunnes linssit ovat kypsiä (noin 20 minuttia). Viimeistele linssit voilla ja raastetulla parmesanilla.

Paahda kuha nahkapuoli alaspäin todella kuumalla pannulla, jossa pohjalla kirkastettua voita, noin 4 minuuttia. Kun kuhan pinta on kauniin paahtunut, käännä kuhafile, anna olla vielä minuutti pannulla ja kuha on valmis.

Vinkki:
Kirkastetun voin ohjeen löydät Mustapippurin reseptiarkistosta nimellä Kirkastettu voi.
Helpon ja nopean herkun voit viimeistellä tomaateilla, keväällä valkoinen parsa sopii myös mainiosti annokseen. Parmesanlinssit toimivat mainiosti lisukkeena myös vasikalle, viiriäiselle ja broilerille.
Jälkiruoka on samalta sivustolta...




Inkivääripannacotta ja chilillä maustettua eksoottista hedelmäsalaattia

Kotigourmet »

Valmistusaika: Yli 60 min

(4:lle)

Raaka-aineet:

5 dl kermaa
1,5 dl maitoa
2-3 liivatetta
70 g sokeria
2 rkl tuoretta inkiväärin mehua (raasta kuorineen ja purista siivilän läpi)
1 kpl pieni punainen chili
eksoottisia hedelmiä maun ja saatavuuden mukaan: litsiluumu, mini banaani, passion-hedelmää, mangoa, papaija, pitahayia


Valmistusohje:

Valmista pannacotta 1 vrk tai yön yli ennen tarjoilua. Kiehauta kerma-maitoseos ja sokeri, lisää joukkoon  inkiväärin mehu ja liotetut liivatteet. Maista ja tarkista inkiväärin ja sokerin maku. Laita haluamaasi muotoiseen lasiin tai astiaan hyytymään.

Pilko erikoishedelmät isohkoiksi paloiksi ja marinoi ne chilillä ja omalla hedelmän mehulla. Tarjoa hedelmäsalaatti joko erikseen pannacotan kanssa tai annostele pannacotan päälle.

Vinkki: 
Loistava ja helppo jälkiruoka, lisää arvokkuutta saat tarjoamalla esim. passion- tai mangosorbettia sen kanssa. Pannacotan voit lisäksi maustaa esimerkiksi rommilla tai appelsiinilla (sama raaka-ainesuhde toimii).

Näyttävät todella hyviltä... Pitää kokeilla, kun ehdin ; ))

Ihanaa ja virkistävää viikonloppua Sinulle(kin) ; ))

KRAM!!