Eläköön elämä

sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Leppoisaa Sunnuntaita!!

Lupailin eilisessä bostauksessani kuvia täältä Turun Ruissalon kahvilapaikoista. Ensin mielestäni sopii autoilukohteeksi ottaa todellakin tänään tämä Turun "olohuone" Ruissalo. Sää ei nyt näytä sallivan, jos pitää poutasäästä. Se ei kuitenkaan ole este lähteä tutustumaan ympäristöönsä ja ottaa vaikka mukava menopeli mukaan ja pakata sinne kaikki itselleen rakkaat mukaan. Autoilessa voi rupatella mukavia ja muistella aikaisempia käyntejä Ruissaloon ; ) Ajellessa Ruissalon saarta melkein päähän asti, ei saa ohitaa suosittua kylpylää, koska silloin on ajon ja rupattelun ohessa ohittanut Mummon mökin eli Ruissalon kahvilan. Saarelta ei löydy vastaavaa kokemusta aidosta pienen torpan tunnelmasta ja erinomaisen iloisesta ja palvelualttiista omistajapariskunnasta!! Leipovat heidän suosikit, siis varmaankin ainakin Turun suuremmat rinkulamunkit, isännän salaisella reseptillä ja isännän "salaisessa paistokammiossa" ; ) Siitä lähtee suurempikin makeannälkä. Voi syödä kimpassakin, mutta suositellaan syötäväksi yksin, jotta muut voivat katsella nautintojasi ja mennä hakemaan omansa.. (kirjoittajan kommenti).

Kuvista näetkin munkit. Sain mahdutettua kuvaan, kun pienensin kuvaa tooodella paljon ; )) Aivan ihania huoneita erilaisella sisustuksella varustettuna. Löytyy halutessa päivän lehdet, Ruissalon historiaa kirjana ja naisten-, sisustus- ja terveyttä käsitteleviä lehtiä. Etsit vain itsellesi mieluisemman "sopen" ja keskityt nauttimaan hyvää kahvia, seuraamaan lehtiä tai rupattelemaan ihanien ihmisten kanssa. Taivaallisia ovat myös itsetehdyt suolaiset piiraat, makeat tortut/piiraat ja gluteenittomiakin tuotteita löytyy, kun kysäisee..












Kahvion WC:n puolella on ainutlaatuinen kokemus, eli tarpeillaan voi lukaista vanhoja sanomalehden artikkeleita seinäkollaasista. Saa välillä nauruaan pidätellä, jutut ovat sen verran hauskoja ja vanhanajan mieleen tuovia, niille jotka muistavat nämä asiat.. Kahvi ja teepöytä ovat erikseen, kaakaon juojiakaan unohtamatta. Käy paikanpäällä ja tunne itse tämä tunnelma. Suosittelen lämpimästi turisteille ja Turussa asuville vinkiksi tuoda vieraat tänne kahville, säästyy tiskaukseltakin ; )

Kahvila on jälleen avoinna myös arkisin viikonlopun lisäksi ti-to ja la-su klo 11:00-16:00

.

Toinen ihana erilainen kahvila/ravintolamiljöö löytyy aikaisemmin, kun tulee Ruissaloon. Kyseessä on vanha "kivilinna" Ruissalon Aurinkokahvilana tutuksi tulleena.Täällä voi nauttia ainakin toistaiseksi viikonloppuisin la-su keitto, salaattipöydän lisäksi munkkeja, pullia, piiraita makeita ja suolaisia. Gluteenittomia sämpylöitä löytyy ainakin, kannattaa kysäistä mahdollisia muitakin gluteenittomia tuotteita. Paikka on monelle tuttu myös juhlien pitopaikkana. Ristiäisistä, konfirmaatio, ylioppilas- merkkipäivistä, hääjuhlat ym. perhetapahtumat, voi viettää täällä ja jättää ammattilaisten huoleksi kaikki ruokiin ja juomiin liittyvät asiat. Henkilökunta on täälläkin ystävällistä ja palveluhenkistä!

Täältä löytyy myös päivän lehdet ja muuta luettavaa. Kirjoista löytyy mieleistänsä luettavaa kahvista, viinistä ym. Luonto ei voi kauniimmaksi tulla meri vieressä, kesällä terassin kupeessa tuksuu sireenit, upeat tammet ja aivan ihana kävelypromenadi kiermurtelee upeiden pitsihuviloiden ohi meren rantaa pitkin. Keväällä upe sini- ja valkovuokkomeri täyttää pitsihuviloiden edustat. Täällä voi "haaveilla huviloista, "kartanoista" ja pääsee aitoon vanhanajan kesäidylliin!

Kuvia hiukan tämän upean paikan tarjonnasta..






Nyt ei muuta, kun herättelemään niitä rakkaita ja viemään yhteiselle Sunnuntain kahvittelu/ruokailunautintoon!

Kaikille ihanille lukijoilleni jälleen mukavaa ja nautinnollista Sunnuntaita!!