Eläköön elämä

perjantai 17. kesäkuuta 2011

Perjantain huumaa...


Ihanaa jälleen täällä kesäinen perjantai ja viikonloppu täynnä odottavaa huumaa ; ))

Ensin laitan tulemaan viikonlopun ruokavinkin, nyt omasta reseptuurista ; )) Tai omasta keittokirjasta ; )



Sieni-omenasalaatti

1 litra sekalaisia salaatinlehtiä
nippu kevätsipulia
1 suuri omena tai 2 pientä
tilkka sitruunamehua
250 g sieniä (esim. osterivinokkaita, keltavahveroita tai herkkusieniä)
1 rkl oliiviöljyä
1/2 rkl sitruunamehua
1/2 rkl balsamiviinietikkaa
1/2  ruukullista kirveliä
1 rkl tuoretta salviasilppua
1 rkl tuoretta rakuunasilppua
suolaa ja pippuria
2 viipaletta leipää (gluteenitonta yht. n. 200 g)

Huuhtele ja valuta salaatinlehdet. Kuri ja viipaloi kevätsipuli. Pese omana ja poista siemenkota. Pilko hedelmäliha ja pane se sitruunamehulla maustettuun veteen odottamaan. Perkaa sienet ja paista ne öljyssä ruskeiksi. Lisää sitruunamehu ja etikka. Mausta sienet yrteillä ja mausteilla. Lisää salaatti ja sipulirenkaat ja omenapalat sienten joukkoon varovasti käännellen juuri ennnen tarjoilua. Asettele salaatti tarjolle lautasille keoiksi. Tarjoa lisukkeenä leipää. ; ))

Energiaa/annos 1944 kJ/465 kcl
Rasvasta 25%, proteiinista 13% ja hiilihydraateista 62% ; ) Blogaajan välttämättömiä tietoja oman ruokailun kannalata ; )) Ja myöntäkää vain useimmille meille ... ; ))

Lyyraturskaa, omenaa ja chiliä 2 annosta


300 g fileoitua lyyraturskaa tai jotain muuta kiinteää, valkoista kalaa
suolaa, pippuria
2 suurta punaista omenaa (yhteensä n. 250 g)
1 purjo tai 2 kevätsipulia
1 punainen chilipaprika
1 punainen paprika
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
hiukan ruohosipuli tai persiljasilppua
120 g basmatiriisiä

Mittaa riisi kiehuvaan veteen ja anna sen kiehua 8 min. Kaada ylimääräinen vesi heti pois ja anna riisin hautua kattilassa tarjoiluun asti.
Tarkista, ettei kalassa ole suuria ruotoja, ja hiero sen pintaan suolaa. Poista omenoista siemenkodat. Leikkaa omenat lohkoiksi. Leikkaa purjo tai kevätsipuli renkaiksi. Poista chilipaprikasta siemenet, ja leikkaa sekin renkaiksi. Poista paprikoista siemenet ja suikaloi hedelmäliha. Pikapaista purjoa, chilipaprikaa ja paprikaa öljyssä. Lisää omanalohkot. Mausta suolalla ja pippurilla. Mausta kala sitruunamehulla ja pippurilla ja paista sitä 225 asteisessa uunissa 8 minuuttia. Asettele lämpimät kasvikset kalan päälle. Tarjoa riisin kera.

Energiaa(annos 22 kJ/528 kcal
Rasvasta 16%, proteiinista 27% ja hiilihydraateista 57%

Nami, tulee nälkä ; ))

Valkkaria mauan mukaan ehdottomasti ; )) Energiaa n. 100 kcal/lasi (Pieni) ; )) Heh ; ))

Mansikkasorbetti


1 kg makeita ja tuoreita mansikoita
1/2 sitruunan ja 1/2 appelsiinin mehu
250 g sokeria
1 1/2 dl vettä

Soseuta mansikat. Lisää sitruunan ja appelsiinin mehu. Mittaa kattilaan sokeri ja vesi, keitä lientä n. 5 min. koko ajan sekoittaen. Anna sokeriliemen jähtyä. Sekoita sokeriliemeen soseutetut mansikat ja pane seos pakastimeen 3-4 tunniksi. Sekoita sorbettia pakastamisen aikana 2-3 kertaa, jotta siihen ei muodostuisi kiteitä. Tarjoa paloinna annosmaljoissa.

Energiaa/annos 771 kJ/184 kcal
Rasvoista 4 %, proteiineista 2 % ja hiilihydraateista 94 %

Näin tällä kerralla ruokailut kuntoon ; ))

Itselläni on kiireinen perjantai ; ) Joten en pääse kokkailemaan itse viikonloppuna ; ))

Tiedossa aikaisemmin mainitsemani "Grande Finale" ; ) Kuulette ja laitan joitakin kuvia tästä tulemaan, kunhan ehditään ; ))

Oikein ihanaa ja rauhoittavaa viikonvaihdetta teille ihanaiset lukijani!!