Eläköön elämä

keskiviikko 18. toukokuuta 2011

Turussa tapahtuu...

Tiistai-illan kävelylläni "bongasin" Turun "uuden kirjastosillan" ; )) No ei nyt sentään ja kyseessä ei ollut myöskään tulevan suunnitellun sillan prototyyppi...

Vaan Turussa pääsee viikonloppuna seikkailemaan ja "lentämään" Aurajoen ylitse! ; ))


Testaaja illan suussa kävelemässä turvavaljaiden avulla siltaa...


Kyseessä on Ystävyyden sillaksi nimetty rakennelma ja se on osa kulttuuripääkaupunkivuotta, sekä Turun Suomalais-Saksalaisen yhdistyksen 50-vuotisjuhlia. Sillan nimi juhlistaa Suomen ja Saksan välisiä hyvä suhteita. Myllysillan rakentamisen vuoksi suunniteltu veneily ei toteudu, joten silta on "korvaava tapahtuma" veneillylle.


Ystävyyden silta on 49 metriä pitkä ja se avataan yleisölle lauantaina 21. toukokuuta klo 13. Sillan ylitys molempiin suuntiin maksaa kolme euroa ja vitosella ylityksiä saa tehdä niin paljon, kun haluaa. Puolet tuotoista käytetään nuorisoprojekteihin. Silta on avoinna viikonloppuisin 21.5-22.5, 28.5-29.5 ja 2.6 klo 13-19 välisenä aikana. Silta puretaan kesäkuun alussa. Avajaisia vietetään torstaina 19.5 klo 15:30, jolloin koululaisryhmä ylittää sillan ystävyyden viestiä kantaen. Rettinginrinteen suunnasta joki ylitetään teräsvaijereista, lankuista ja liaanista rakennetusta sillasta ja Kauppiaskadun puolelta joki ylitetään teräsvaijerissa roikkuen ; ))

Sillan suunnittelusta on vastannut Flowpark Oy:n toimitusjohtaja Janne Kalhama. Flowpark sivut löytyvät osoitteesta http://www.flowpark.fi/

Tällaista siis luvassa täällä turussa!! Tervetuloa!!


Värejä...

Mistä vihreän sävystä pidät eniten? Näin alkukesän vaaleasta, keskikesän syvän vihreästä vai loppukesän keltaiseen sävyyn taittuvasta vihreästä?

Itse pidän suunnattoman paljon tämän alkukesän vaaleasta vihreydestä. Se on, kun "lupaus" uuden alusta... ; ) Antaa odottaa viipyillen, mitä "jänskää" tulossa... ; ))


Samaa voisi soveltaa muodin ihanaan värimaailmaan...



Keskikesän tummuutta...


Sama muodissa ; ))



Syyskesän vihreyttä ; ))



Näin mukavaa värileikkiä luonnon ja muodin kanssa tällä kertaa ; ))



Lopuksi hellittelyä vatsalle ja ihanan mintun makuiselle kakulle!!



pohja:
  • 250 g mintunmakuisia Domino-keksejä
  • 100 g voita
täyte:
  • 6 dl vispikermaa
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl sokeria
  • 3 rkl minttulikööriä
  • 8 liivatelehteä
  • 100 g minttusuklaata
koristelu:
  • valkoista ja tummaa suklaata
  • vihreää tomuväriä
  1. Murskaa keksit ja sulata rasva, sekoita ne keskenään sekaisin.
  2. Painele keksi-rasvaseos leivinpaperilla vuorattuun halkaisijaltaan 22 cm:n irtopohjavuoan pohjalle ja osin reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin.
  3. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
  4. Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto. Pilko minttusuklaa paloiksi.
  5. Kuumenna minttulikööri kupissa mikrossa ja liuota kylmästä vedestä puristetut liivatelehdet siihen.
  6. Kaada liivateliuos ohuena nauhana täytteeseen kokoajan sekoittaen, jos haluat täytteestä vihreämpää, sekoita siihen hieman vihreää elintarvikeväriä.
  7. Sekoita sokeri ja paloitellut minttusuklaat joukkoon ja kaada täyte pohjan päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan tai yön yli.
  8. Sulata tummaa ja valkoista suklaata. Värjää vaalea suklaa jauhemaisella tomuvärillä vihreäksi. Kaada tumma suklaa leivinpaperin päälle ja päälle vihreäksi värjätty suklaa. Nosta jääkaappiin hetkeksi jähmettymään. Vuole suklaasta leveällä veitsellä rullia ja koristele kakku.
  9. Ohje tällä kerralla on MT3 makuja.fi sivustolta haettu...
Mukavaa viikon jatkoa ; ))