Eläköön elämä

perjantai 3. kesäkuuta 2011

Entre

Tuttavallisemmin sisääntulo... Millainen sisääntulo sinun kotiovesi edustaa koristaa? Millaisen sisääntulon haluaissit kohdata mennessäsi vierailulle? Mitä sisääntulo tuo sinulle mieleen?

Ilahdun suunnattomasti mennessäni käymään kylässä tai paikoissa, joissa on "satsattu" sisääntuloihin ; ) Tuntuu jotenkin, että on tervetullut ja tämä "vaivannäkö" on tehty juuri kaikille sisäänastujille. Olen tärkeä!



Tämän "julkkistalon" puiden muotokieli jo kertoo, että tervetuloa ja nouse sisään ; ))



Kukat omien värimieltymysten mukaan tuo aina toivottua iloisuutta ja kutsuvuutta silmille. Valot tulevat tärkeimmiksi taas jälleen syksyllä.



Sisääntulon kutsuvuuden voi toki hoidella tekstilläkin ; )


Köynnösruusut ovat upeita, vaativat menestyäkseen hyvän hoidon ja tuen.


Kukkia voi istuttaa kerralla usean mallisia ja eri lajeja suuriin ruukkuihin. Oma mieltymys on symmetrinen, oven/ovien, molemmilla puolilla kukka-asetelmat.


Helpolla pääsee, kun istuttaa talvivihreät havupuut. Kesällä keventää perennoilla tai yksivuotisilla kukilla.


Tästä nyt ei sisääntulo voi parantua ; ) Toki portit kertovat, että ihan kaikki eivät ole tervetulleita ; ))


Verannalle voi istahtaa, jos isäntäväki ei ole ehtinyt kotiin ennen vieraita ; ) Kulhoon vielä kauden tarjottavia mansikoita, omenoita etc..


"Step by step" - halutessaan voi laittaa kukkaruukut joka portaalle ja talvella lyhtyjä..


Tyylikkään arvokkuuden saa säilytettyä yksinkertaisen ruukun valinnalla ja värimaailma kukkien osalta vaalea!


Sopii tämä "toispuoleisuuskin" kukkien asettelussa... Ja joskus vain on pakko jättää tilaa sisääntulijoillekin... Muuten joutuisivat loikkimaan kukkien ylitse ; )


Miten on sitten tämän söpön kanssa?


Mennään vieraisille ja kutsutaan omalla sisääntulolla tulijat nautiskelemaan lämpöisestä yhdessäolemisesta! Jälleen kerran oikein mukavaa ja aurinkoista viikonloppua kaikille! Valmistuville onnittelut ja juhlijoille juhlamieltä.

Perjantaiseen jo traditioksi tulleenseenkin tapaani ruokavihjeitä... ; ))

Grillivartaat broilerista löytyi tällä kerralla "tie sydämeen" sivustolta.



Kesän herkulliset vartaat valmistat maukkaasta broilerista, halloumista ja päärynästä, sekä miniluumutomaateista, joiden sisään on kätketty sinihomejuustoa. Dippaa vartaita makeaan chilikastikkeeseen ja tarjoa seuraksi raikkaita yrttejä ja makeita mansikoita.
1 pkt (n. 600 g) Kariniemen Kananpojan fileeviipaleet, mango-chili
1-2 päärynää
n. 100 g kirsikkatomaatteja
n. 2 rkl sinihomejuustoa
200 g halloumijuustoa
Paloittele pestyt päärynät sopiviksi suupaloiksi.
Leikkaa kirsikkatomaateista pienet siivut ja koverra siemenet pois. Täytä sinihomejuustolla. Leikkaa halloumi suupaloiksi.

Laita vedessä liotettuihin varrastikkuihin aineksia vuorotellen ja grillaa öljytyn grillin parilapannulla molemmin puolin.

Tarjoa seuraksi tuoretta basilikaa ja mansikoita, sekä uuden sadon perunoita ja makeaa chilikastiketta dippailuun.

Jälkkäriksi loihditaan uunijäätelöä ; )) Nami ; )


Nautiskele ihanalla uunijäätelöllä. Annoksen kruunaa marenki ja tuoreet marjat.
Pohja:
3 munaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 sitruunan kuori raastettuna
Marja-jäätelöseos
0,5 l marjoja (pakaste)
1 rkl sitruunamehua
0,5 l jäätelöä
Marenki
4 valkuaista
2,5 dl tomusokeria
Tee pohja. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Yhdistä jauhot keskenään ja ripottele vaahdon joukkoon samalla hellästi sekoittaen. Mausta taikina sitruunankuorella.
Kaada tasaiseksi sekoitettu taikina voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan. Paista pohjaa 200 asteisessa uunissa n. 10 minuuttia. Jäähdytä pohja ja irrota se vuosta.
Mausta pehmeän kohmeiset marjat sitruunamehulla ja kaada ne kakkupohjan päälle. Viipaloi jäätelöä marjojen päälle ja tee marenki.
Mittaa marenkiainekset kulhoon ja vatkaa kovaksi vaahdoksi. Vuoraa kakku marengilla. Älä jätä mihinkään aukkoja, sillä muuten jäätelö sulaa ja valuu paistoastiaan.
Paista uunijäätelöä 250 asteisessa uunissa 2-4 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin. Tarjoile välittömästi.

Aikuisille tarjottavaksi ihanan kirpeän kuplivaa valkoviiniä ja jälkkärin kanssa jälkkäriviiniä esimerkiksi ...



Nautinnollista ruokahetkeä ; ))