Eläköön elämä

perjantai 28. lokakuuta 2011

Viikonlopun "löhöilyä" ; )

Ihanaa viikonloppu on taas meillä!



Ja, mikä siitä tekee loistavan on se, että viikonloppuisin meillä on aikaa tehdä itsellemme mieluisia asioita.

Vielä ehtii haravoida ensilumen alta lehdet pois, vaihtaa autoon talvirenkaat, pestä ikkunat, koristella havuilla ja syysistutuksilla kotipihaa...



Käydä katsomassa syksyn uutuuselokuvia, näyttelyitä, teatteriesityksiä tai kuuntelemassa konsertteja...

Haahuilla kaupungilla ihailemassa viimeisiä puissa olevia lehtiä, poiketa vaivihkaa kotoisan kahvilan ovesta sisälle nuuhkimaan ihania leivonnaisia, ottaa ensimmäinen lämmintoti, käydä sovittelemassa ihanan pörröisiä neuleita ja lämpimiä jalkineita...






; ) Tai ihan vain nauttia vasta siivotun kodin lämmöstä! Kera lämpimien kotileivonnaisten ja kuuman  höyryävän kahvikupin ääressä. Lukien hyvää kirjaa tai selata viikon varrella mukaan tarttuneen lehden... ; ))






Tätä kaikkea voi olla sinun viikonloppusi, eikö olekin mukavaa, kun voi tehdä, mitä haluaa... ; ) ?

Tai sukella kylpyyn... ; )



Valitsetkin, mitä vain viikonlopullesi... Maistunee viikonlopun viettoon viinilasillisen kera taivaallisen ihana suolainen piirakka!

Ohje on netistä ja Apu-lehden sivulta...

Täyteläinen suppilovahveropiirakka

Laatinut: Marja Samuli
Valmistusaika: Aktiivinen 15 min Passiivinen 40 min
Taytelainen suppilovahveropiirakka

12 palaa

15 dl suppilovahveroita
30 g pekonia
2 kpl salottisipulia
3 kpl munaa
3 dl ruokakermaa
1/2 tl suolaa
1/4 tl valkopippuria
1/2 tl timjamia

Taikina
3 1/2 dl vehnäjauhoja
75 g leivontamargariinia (rasvaa 80 %)
1 kpl munaa
2 rkl vettä
Valmista taikina. Nypi jauho ja huoneenlämpöinen rasva sormin murumaiseksi seokseksi. Lisää kananmuna ja vesi. Sekoita, mutta älä vaivaa. Painele taikina voideltuun irtopohjavuokaan ja pane viileään.
Valmista täyte. Paista sieniä kuivalla pannulla, kunnes neste on haihtunut. Kuullota silputtu sipuli ja paista pilkottu pekoni rapeaksi.
Yhdistä keskenään kaikki täytteen ainekset. Kumoa täyte vuokaan ja paista 200 asteessa kypsäksi eli noin 40 minuuttia. Nauti lämpimänä raikkaan salaatin kanssa.

Ihanan lämminhengistä viikonloppua Sinulle! ; ))