Eläköön elämä

perjantai 10. helmikuuta 2012

"Miten hankin tietoa työpaikalla"

Otsikko on viimeisemmän Optio lehden siteeraus...



Joskus tunnelma on kuin PJ Harveyn kappaleesta Kamikaze: mihin piruun katsoin, kun kaikki nämä hevoset juoksivat sisään?



1 Käytäväkeskustele.

Älä jumita oman tietokoneesi eteen ja oman tiimisi seuraan. Puhu joka päivä edes viisi minuuttia jonkun sellaisen kanssa, joka ei ole lähin työkaverisi. Iltapäiväkahvien juominen toimiston eri kerroksissa voi olla mullistava retki tiedon valtatiellä. Vähintään opit tuttujen hissihahmojen nimet ja tittelit.



2 Verkostoidu tietolähteisiin.
Jokaisella työpaikalla on ihmisiä, jotka tietävät kaiken. Heidän kanssaan kannattaa olla väleissä. Älä silti tee kiinostuksestsi liian ilmiselvää. Selvitä, mitä tämä toimistojen tietäjä harrastaa ja vieritä keskustelu aluksi sen ympärille. Leivo tarkoituksenhakuiset urkintasi huomaamatta joukkoon.



3  Seuraa merkkejä.
Pomo marssii äänieristettyyn neuvottelukoppiin vuorotellen jokaisen kollegasi kanssa. Sinulle kutsua ei kuulu. Voit vetää johtopäätöksen, että jotain on tekeillä. Käy hyökkäykseen kahviautomaatilla: Onko totta, mitä kylillä puhutaan? Seuraa, kuinka punaisen sävyt vaihtuvat pomon poskilla.


Tässähän näitä työyhteisön tiedon hankinta vinkkejä sinulle.... Käytä harkiten ; )) Artikkeli sai ihanat naurahduksen ryöpytykset osakseen täällä päässä ; ))



Ihanaa viikonloppua ja rentouttavaa rauhallista oloa Sinulle!

KRAM!