Eläköön elämä

perjantai 30. maaliskuuta 2012

Perjantaitunnelmaa...

Pääsiäisenaika lähestyy, ja on mielestäni aika varautua pikkunoitien koputuksiin.. ; ) Varaamalla herkkuja ja pieniä pääsiäismunia varastoon. Oletko jo laittanut rairuohon tulemaan?

Oman ruohonkasvatuksen aloitin viikko sitten, ja nyt on pikkuruisissa aaltomaljoissa ihanat vihreät ruohot, ilahduttamassa ruokapöydällä...

Ihanaa aikaa tämä aika pääsiäisen ; )) Runosuoni heräilee... ; ))



Kortit, jos haluat muistaa pääsiäistervehdyksillä läheisiäsi? Kannattaa myös postitella pikkuhiljaa...



Palmusunnuntaille voit varailla jo lammasta/karitsaa tarjoiltavaksesi ; ) Muista ostaa myös minttuhyytelö . )

Tämä ihanainen, Valion ohjeella valmistettu, karitsa toimii varmasti ; ))



Valmistusaineet

1  kgkaritsan ulkofileitä
1  rklgourmet-suolahiutaleita
2  rklValio Laktoositon™ voita
3 - 4valkosipulin kynttä
1  varsituoretta timjamia

Pippurikastike

1 - 2 (150 g)salottisipulia ohuina viipaleina
1  rklValio Laktoositon™ voita
1  prk  (2 1/2 dl)Valio maustettua ruokakermaa Mustapekka®
2  varttatuoretta timjamia hienonnettuna

Ota fileet etukäteen huoneenlämpöön.
Puhdista fileet kalvoista. Hiero suola fileiden pintaan.
Sulata voi paistinpannulla. Lisää halkaistut valkosipulin kynnet ja timjami. Kuumenna pannu kuumaksi.
Lisää fileet pannulle 2 - 3 erässä. Ruskista niiden pinta. Siirrä liha uunipannulle leivinpaperille.
Nosta uuniin 150 asteeseen n. 10 minuutiksi (kypsyysaste medium). Ota uunista. Anna vetäytyä hetken foliolla peitettynä. Viipaloi fileet. Laita tarjolle.

Pippurikastike

Paista sipulit kevyesti voissa. Lisää ruokakerma ja timjami. Anna kiehua hetken, jolloin kastike saostuu hieman. Tarjoa karitsan kastikkeena.

Lisukkeeksi suosittelen..


Valmistusaineet

1  kgperunoita
2 - 3 rklValio Oivariini® juoksevaa
1  tlgourmet-suolahiutaleita , esim. Maldon

Pinnalle

3   (0,6 dl)murennettua kaura- tai hapankorppua
n. 1 1/2 dlValio pastajuusto raastetta

Valmistusohje

Kuori perunat tai halutessasi pese ne hyvin harjalla ja jätä kuorimatta.
Leikkaa perunat ohuehkoiksi (n. 7 mm:n) viipaleiksi. Laita viipaleet uunipellille leivinpaperille yhteen kerrokseen. Valuta viipaleille pullosta Oivariini ja ripottele suola.
Nosta uunin keskiosaan 200 asteeseen. Kypsennä 20 min.
Ota pelti uunista. Ripota perunoille kaurakorppu-juustoseos. Kypsennä vielä n. 10 min tai kunnes perunat ovat kypsiä ja ovat saaneet väriä.
Jälkiruuaksi ehdottomasti rahkaherkku... ; ))

Samoilta ihanilta Valion sivuilta!



Valmistusaineet

2  dlValio kuohukermaa
1 1/2  dlmämmiä
n. 1 dlappelsiinimarmeladia
1  prk  (200 g)Valio maustettua rahkaa sitruunaValitse tuote

Koristeluun

hedelmiä , esim. persikkaa, appelsiinia tai ananaskirsikoita

Vaahdota kerma. Notkista mämmi sekoittaen. Lisää kermavaahdon joukkoon.
Kokoa jälkiruokamaljat laittamalla kerroksittain mämmivaahtoa, marmeladia ja rahkaa.
Koristele rahkaherkkuannokset hedelmäpaloilla ja mintun tai sitruunamelissan lehdillä.

Näiden ihanien ja maistuvien ohjeiden myötä, Ihanat viikonvaihteen tunnelmat Sinulle rakaslukijani! ; ))

KRAM!