Eläköön elämä

torstai 5. toukokuuta 2011

Äitienpäiväksi ; )


Heippa kaikille miespuolisille lukijoilleni ; )) Tätä ei sitten kerrota äiti-ihmisille ; )) Yllätä lapsien kanssa äiti tänä äitienpäivänä aamubrunssilla/aamiaisella.



Täytetyt groisantit

pakastegroisantteja
Täyte
briejuustoa
tuoreita mansikoita
tuoretta basilikaa

Paista groisantit pakkauksen ohjeen mukaisesti. Anna jäähtyä. Leikkaa juusto ohuiksi viipaleiksi. Poista mansikoista karat ja viipaloi mansikat. Tee groisantteihin viilto sahateräveitsellä. Asettele täytteeksi muutama viipale mansikoita, juustoa ja basilikanlehtiä. Tarjoa heti!

Voit laittaa lautaselle myös salaattia. Perunasalaattia ja tuoresalaattia.



Mutakakkuleivokset
10 palaa

valmis mutakakkupohja pakastealtaasta
kuorrutus
1 prkmaustamatonta tuorejuustoa
1 dltomusokeria
sitruunan kuori
1 rklsitruunanmehua
koristeeksi
pähkinöitä
sitruunan kuorta

Ota kakku sulamaan n. 1 tuntia ennen, leikkaa kakku puolijäisenä viipaleiksi. Siirrä viipaleet vadille. Valmista kuorrutus. Notkista tuorejuusto sähkövatkaimella. Lisää sokeri ja vatkaa tasaiseksi. Pese sitruuna huollellisesti kuumalla vedellä ja kuivaa hyvin. Raasta kuori hienoksi ja purista sitruunan mehu. Lisää ne kulhoon ja sekoita. Nosta kuorrutusta viipaleille. Koristele pähkinöillä ja sitruunan kuorella. Säilytä viileässä. Voit laittaa muutaman mansikan ja suklaapalan koristeeksi myös, jos haluaa...


Vaihtoehtoinen kakku raikkaammasta pitävälle ; ))



Sitruunainen mansikka-Britakakku

20-25 palaa

125,g margariinia
1 dl sokeria
3 kananmunaa
1 1/2 dl erikoisvehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl ruokakermaa

Leivinpaperin voiteluun
1 rkl margariinia
Marenki
3 kananmunanvalkuaista
1 1/2 dl sokeria
1 ps 70g mantelinlastuja
Sitruunakiisseli
1 dl sitruunanmehua
1
2 1/2 dl vettä
2 dl sokeria
4 kananmunankeltuaista
4 rkl maissitärkkelystä Maizena
2 rkl
pehmeää voita
Lisäksi
1 l tuoreita mansikoita

Valmista kakkupohja. Erottele huoneenlämpöiset kananmunankeltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää keltuaiset koko ajan sekoittaen. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Lisää ne taikinaan vuorotellen kerman kanssa. Sekoita tasaiseksi. Vuoraa pelti leivinpaperilla ja voitele paperi margariinilla.. Levitä taikina pellille, n 20 cmX30cm kokoiseksi levyksi.
Valmista marenki. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen. Levitä marengi taikinan päälle. Pintaan saa jäädä kuvioita. Ripottele päälle mantelilastut. Paista kakkupohja 175 asteisessa uunissa keskitasolla n. 25 min tai kunnes marenki on saanut kauniin värin. Anna jäähtyä.
Valmista kiisseli. Mittaa kattilaan kiisselin ainekset, voita lukuun ottamatta. Kuumenna keskilämmöllä koko ajan vatkaimella sekoittaen. Kypsennä kiisseliä saostumisen jälkeen vielä muutama minuutti miedolla lämmöllä. Lisää kiisseliin pehmeä voi ja sekoita tasaiseksi. Siirrä kiisseli jäähtymään ja ripottele päälle sokeria estämään kuorrettumista. Voit valmistaa kiisselin edellisenä päivänä ja säilyttää sen jääkaapissa. Leikkaa kakkulevy kahtia ja nosta toinen puolikas marenkikerros ylöspäin kakkuvadille. Levitä päälle kiisseli ja viipaloidut mansikat. Nosta toinen kakkupuolikas päälle kanneksi, marenkipinta ylöspäin. Tarjoa heti!



Tarjoille shampanjan tai kuohuviinin kera ja vaaleanpunaisen pionin kanssa ; ))

Äidille lahjavinkkinä on aina ihanat kylpylä- tai kauneushoidot. "Timantit ovat naisen ystäviä"...




Oikein mukavia suunnitteluhetkiä äitien yllättämiseksi ; ))