Eläköön elämä

sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Sunnuntain ja pelin iloksi ; )

Euroviisuiluit menivät ja todella jännittävä kamppaillut Suomi - Ruotsi MM-peli tulossa!

Hienosti Suomen edustaja esiintyi ja todella hienosti on Suomi pelaillut!! Voidaan olla ylpeitä suomalaisuudestamme ja osaamisestamme!





Tässä resepti pelinautintoa nostattamaan...



Moni pitää lihapullia hyvänä arkiruokana, mutta pienellä vaivannäöllä niistä saa loihdittua ravintolatason aterian. Köyhät ritarit -tähti Henri Alén paljastaa AVAn lukijoille oman reseptinsä.
  • 400 g spagettia tai tuorepastaa (Giovanni Rana tuorepasta)
  • Lihapullat:
  • 400 g sika-nauta jauhelihaa
  • 4 siivua pekonia
  • 3 rkl raastettua parmesaania
  • 1 muna
  • 3 siivua vaalean leivän sisusta
  • 0,5 dl lihalientä
  • 1 pieni sipuli
  • suolaa ja mustapippuria
  • tilkka oliiviöljyä (Lanfranchi)
  • Kastike:
  • 2 pientä sipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 dl punaviiniä
  • 2 prk tomaattimurskaa
  • tuoretta oreganoa ja basilikaa
  • suolaa ja mustapippuria
  • parmesanjuustoa päälle
Revi leivän sisus ja laita se kulhoon lihaliemen ja jauhelihan kanssa. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota se öljyssä pannulla ja lisää mukaan massaan.
Lisää myös muna ja hienonnettu pekoni sekä parmesaani. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita hyvin käsin tai yleiskoneessa ja muotoile leivinpaperille lihapulliksi.
Paista pullat uunissa noin 8-10 minuuttia 190-asteessa
Kastike: Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota niitä pitkään oliiviöljyssä kunnes ne pehmenevät. Lisää mukaan punaviini ja tomaattimurska.
Anna hautua vähintään 35 minuuttia miedolla lämmöllä. Lopussa lisää mukaan lihapullat, hienonnetut yrtit sekä suolaa ja mustapippuria. Pidä lämpimänä.
Keitä pasta suolatussa vedessä al-dente kypsäksi ja valuta hyvin. Aseta isoon tarjoiluastiaan ja kaada kastike sekä pullat pastan päälle. Raasta päälle vielä parmesanjuustoa.



Nautinnollista Sunnuntaita ja rentoutukaa pelin seurassa!!