Eläköön elämä

torstai 27. lokakuuta 2011

"Torstai toivoa täynnä..." ; )

Miten nämä viikot voivat "juosta" näin huipakkaa vauhtia ; ))

Viikonloppuna on jälleen "syksyn odotetuin" tapahtuma käynnistymässä hesan suunnalla. Viini Ruoka & Hyvä Elämä... ; ))

Hyvään elämään, kun kuuluu viini ja ruoka ; ))

Lauantain ohjelmaa...

Lauantai 29.10.
10:30
Kokkaushetki Anu Anttilan ja lasten kanssa
Kokkailua yleisöstä valittujen lasten kanssa. Anun uusi satukirjakuvituksilla maustettu keittokirja on Nom nom. Esitys tulkataan viittomakielelle. Suomen Lastenkirjakauppa, Saarni-kirjat
11:30
Viini-lehti - PastaklassikotViini-lehden kokki Arto Rastaan ohjeilla loihdit italialaisia makuja kotikeittiöösi. Viini-lehti
12:30
Akseli Herlevi
Top Chef – Täydellä sydämellä

Top Chef -voittaja Akseli Herlevin keittokirjaan on koottu hänen kilpailussa toteuttamansa ruokalajit sekä muita reseptejä hänen uransa varrelta. Tammi
13:30
Michael Björklund
Lähiruokaa

Uudessa kirjassaan ahvenanmaalainen Björklund tekee makumatkan Pohjolaan, läpi vuodenaikojen ja alueen raaka-aineiden. Haastattelijana Kenneth Nars.
14:30
Saku Tuominen
Basta!

Kirja käy läpi koko italialaisen ruoan ABC:n ja sisältää yli sata yksinkertaista reseptiä. Tammi
15:30
Ruokala.net
Tule katsomaan Iltasanomien suositun ruokala.net-palvelun kokin Sanna Mansikkamäen vinkkejä kotikeittiöön.
16:30
Miika Pölkki, Heikki Valkama
Sushikirja – perijapanilaisesta supisuomalaiseen

Kirja esittelee sushin historiaa ja siihen liittyvää kulttuuria sekä perinteitä kunnioittavia suomalaisiakin sushireseptejä. Teos

Muuten voit käydä katsomassa ohjelmaa tarkemmin http://webdev.viinilehti.fi/KenticoCMS/Tapahtumat/Messut/Viini,-ruoka-ja-hyva-elama/Naytoskeittio-ohjelma.aspx

Viineissä on maistettavissa bio-ja luomuviinit...

Referaattia tapahtumasta... ; ))
Bio- ja luomuviinit teemana Viini, ruoka & hyvä elämä –tapahtumassaViidettä kertaa Helsingin Messukeskuksessa järjestettävä Viini, ruoka & hyvä elämä –tapahtuma kokoaa yhteen ennätykselliset toistasataa näytteilleasettajaa, reilun seitsemän tuhannen neliön alueella. Viime syksynä Messukeskuksessa vieraili vastaavana ajankohtana yli 83.000 kävijää.
Tapahtuman viinialueella teemana ovat suureen suosioon nousseet bio- ja luomuviinit, joiden valikoima sekä Alkossa että ravintoloissa kasvaa koko ajan. Alkossa myytävien bio- ja luomuviinien kulutus on lähes nelinkertaistunut muutamassa vuodessa. Tällä hetkellä eurooppalaiset tuottajat hallitsevat näiden viinien valikoimaa ja luovat täten kilpailuetua taistelussa Uuden Maailman viiniherruutta vastaan.
"Viinin pääsy ravintola Savoyn viinilistalle ei helpotu, vaikka viini olisi luonnonmukaisesti tai biodynaamisesti tuotettu. Olen kuitenkin huomannut että luonnonmukaisin menetelmin valmistetut viinit peilaavat usein paremmin alkuperäalueen erityisolosuhteita, ovat tasapainoisia ja helppoja yhdistää herkkiin skandinaavisiin makuihin. Luonnonmukaisuus ei ole viinin itseisarvo, vaan työkalu laadukkaan viinin synnyttämiseen." ravintola Savoyn sommelier Antti Uusitalo sanoo.
Viinialueella maisteltavana satoja viinejä ympäri maailman. Teema-alueina mm. tyylikäs Californian lounge ja Etelä-Afrikan viinejä tarjoillaan hauskasti viiniautosta.
Monipuolisen näytöskeittiö- ja luento-ohjelman lisäksi Viini, ruoka & hyvä elämä –tapahtumassa herkullinen Chocolate&Dreams –alue sekä kahvin tuoksua ja makuja Coffee&Beans –alueella.
Aki Wahlmanin johdolla tapahtumassa Suomen suurin sushikoulu.
Sushikoulussa sushikokki opettaa miten valmistetaan klassiset sushit. Koulutuksen hinta on 20 eur/ hlö. Erilliseen 15 euron lisähintaan saat sushi mealkit boxin, jossa on mukana täydellinen starttipaketti sushin valmistamiseen 4:lle sekä laadukas sushiveitsi.

Luennoille osallistuminen on mennyt umpeen 20.10 mutta onhan tuolla paljon muutakin "ohjelmaa" katsottavana ; )) Ja tärkein on toki tuo maistaminen ... ; ))


Mukavia "viinisuunnitelmia" ja aurinkoista torstaita!