Eläköön elämä

perjantai 26. elokuuta 2011

Viikonlopun herkuttelua... ; ))

Näin Venetsialaisten viikonlopun kunniaksi tarjoillaan loimulohta! Oma ehdoton suosikkini ; ) Joko pippurisena tai naturellina...





Loimulohi
Ruodottomaksi fileoituja
lohifileitä
karkeaa merisuolaa
rypsiöljyä, valkosipulimurskaa, hienonnettua tilliä
(käsittelemätöntä lautaa ja teräviä puutikkuja)
1. Suolaa kalafileet 2-3 tuntia ennen nuotiolle laittoa melko reippaalla kädellä.
2. Pyyhi suola pois ja huuhtele fileet kevyesti vedellä. Tee lautoihin piikillä reikiä puunauloja varten, jotta saat kalafileet naulatuksi ylhäältä ja alhaalta kiinni puuhun. Sekoita valkosipulia ja tilliä rypsiöljyyn ja voitele kalan pinta seoksella.
3. Tue laudat vaikka isolla kivellä pystyyn nuotion ääreen niin, että ne ovat hieman taaksepäin vinossa ja kalan pyrstöpuoli osoittaa alaspäin. Laudan alareunan etäisyys nuotioon on 30-50 senttiä sään tuulisuuden mukaan. Oikean etäisyyden löydät painamalla kätesi kalaa vasten: jos et pysty pitämään kättäsi siinä viittä sekuntia kauempaa, lauta on liian lähellä, jos taas pystyt pitämään kättäsi paikoillaan 20 sekuntia, etäisyys on liian pitkä. Kun kestät kymmenisen sekuntia, etäisyys on oikea. Paistoaika riippuu tuulesta ja kalan koosta, lohifilee kypsyy 1-2 tunnissa. Tarjoa heti.

Oman loimuloheni toki "pyydän" kaupan kalatiskiltä ; ( siten harmi, koska juuri loimutettua ei voita mikään ; ))

Millaisena itse pidät nauttia loimulohen? Vai oletko kalan ystävä ollenkaan? ; ))

Loimuloheni tykkään nauttia salaatin kera tai uunijuuresten kera... Hmmm ja hyvää punaista viiniä ; ) Syystä, että pidän kovasti punaisesta viinistä...

Ei niin kalan ystäville, löytynee näin metsästyskauden ollessa käynnissä, lihaisempaa vaihtoehtoa.

Kotikokki.net-sivulta bongasin seuraavan teeri-stroganofin ohjeen... ; )  Ruokaohjeet näyttävät olevan sivustolla nyt rintarinnan... Harmi... Vasemmalla on tuo stroganofin ohje ja oikealla on pekoniohje... Toivottavasti saat selvän?



Esivalmistelut ja maustumisaika: n. 3h
1 kpl
teeri
1 prk
Valion Fraiche 5 % Hyla
1-2 kpl
suolakurkkuja
1 rkl
öljyä paistamiseen
pippurisekoitusta
suolaa
1-2 kpl
valkosipulin kynsiä
Valmistusaika 1 tunti

Ohjeet

Pääruoat - 4 annosta
[ol][li]Paloittele hyvin riiputettu ja nyljetty teeri sopivan kokoisiksi paloiksi. Mausta suolalla ja pippurilla, ja anna maustua parista tunnista pariin päivään jääkaapissa. [/li][li]Kuori valkosipulit, muserra/paloittele ja paista niitä hetki öljyssä ennen kuin lisäät teeren palat. Paista kypsäksi.[/li][li]Leikkaa suolakurkut pieniksi paloiksi ja lisää pannulle yhdessä fraichen kanssa.[/li][li]Keitä miedolla lämmöllä kannen alla n. 30-40 min. kunnes fraichesta on ylimääräinen neste haihtunut ja se on "tiivistynyt". Tarkista maku ja lisää mausteita tarpeen mukaan. Tarjoa salaatin ja perunamuussin tai keitettyjen perunoiden kera. (Muistakaa varoa hauleja, koska niitä ei ruokaa tehdessä kaikkia huomaa!)[/li][/ol]











Tuo kuva on teeripaistos pekonilla ohjeesta...



TEERIPAISTIA PEKONILLA-----
Tämän reseptin tarjoaa: Metsastysinfo.com:in tiimi

3 hengelle

  • 2 rkl rosmariinia
  • 1 rkl grillimaustetta
  • 2 rkl merisuolaa
  • 1 pkt amerikan pekonia
  • voita
  • 2 sipulia
  • 2-3 porkkanaa
  • 2-3 teertä
  • 1 prk kermaa
  • 2 laakerinlehteä
  • 5 perunaa
  • 1 l vettä

Lisää veteen merisuolaa ja kiehauta. Keitä teertä vedessä n. 30 minuuttia, siivilöi liemi ja anna teeren jäähtyä. Lämmitä valurautapannu, lisää voi ja paista teeri joka puolelta ruskeaksi.

Siirrä teeret isoon kannelliseen uunivuokaan. Hiero lihaan grillimaustetta ja merisuolaa, kääri pekoniin ja lisää vuokaan porkkananpalat ja perunat sekä keitinliemi ja laakerinlehdet. Hauduta teeriä uunissa 200 asteessa n. 30 minuuttia, pienennä lämpö 150 asteeseen ja jatka 3 tuntia. Lisää lopuksi kerma ja anna hautua.
 


Tarjoille perunoiden ja parsan kera... Ja hyvää punaista viiniä ; ))



Alkon sivuilta löysin yhden suosituksen, jota suosittelen sinulle nautittavaksesi ; )) Ole hyvä...

PUNAVIINITYHDYSVALLAT, Kalifornia, Central Coast


14,98 €
Fog Head Pinot Noir



0,75 l
439657  19,84 €/l

Nauta Riista Riistalinnut Juustot

Delicato Family Vineyards, AVA Monterey, California

 PINOT NOIR (84 %), PETIT SIRAH (11 %), MERLOT (3 %), SYRAH (2 %)2009

Keskitäyteläinen, keskitanniininen, kypsän kirsikkainen, kevyen mausteinen, tamminen


Niin ja jälkiruoka pitää olla viikonloppuna!

Minttu-mansikkarahka Hmmmm, nami, nami ; ))






Valmistusaineet

5  dlmansikoita
2 - 3 rklsokeria
1 - 2 rkltuoretta minttua
1  prk  (2,5 dl)Valio vaahtoutuvaa mansikkakermaa
1  prk  (200 g)Valio maustettua rahkaa sitruuna


Koristeeksi


6  kplsuklaakeksejä esim. Suklaalehti


Nyt myös pukeudutaan tämän ruokailun kunniaksi asianmukaisiin vaatteisiin... Kuvakavalkadista näyttää tulevan oikein kuvatykitys... ; ))

Lämpöistä muotia tarjoilen, koska on Venetsialaiset ja ollaan ulkona illalla ja yöllä... ; )) Myöskin loimulohen valmistaminen ulkosalla vaatinee asianmukaisen lämpöisen vaatetuksen...









Upean ihanaa viikonloppua ; ))