Eläköön elämä

lauantai 16. heinäkuuta 2011

Hyväntekeväisyyttä


Luin hiljan jutun innokkaasta avustusjärjestöstä ja joukosta vapaaehtoisia - tuloksena monta tyytyväistä työnhakijaa! Pariisissa on hiljattain avattu sosiaalinen kampaamo-kauneushoitola, joka auttaa työttömiä, kodittomia ja köyhiä naisia takaisin työelämään.

Kolmella eurolla saa itsensä esimerkiksi työhaastattelu kuntoon. Hiusten leikkauksen ja meikin lisäksi asiakas saa lainata vaatteet asusteineen. "Salon Josephinessa" työskentelee sosiaalityöntekijä, joka ammattiavun ohessa selvittää, onko kyseessä oikeasti palvelun tarvitsija.
"Kun vaikeuksissa oleva nainen lakkaa pitämästä huolta itsestään, käynnistyy noidankehä. Hoitamaton ulkoasu on este ammatillisesti, ja myös sosiaaliset kontaktit katkeavat",  kertoo jutussa haastateltu hoitolan perustaja Lucia Irac.

Mukana toimintaan tuo pariisin muotipiireistä oman osansa Medhi Gonzalez, joka näki tv-uutisissa pätkän "Salon Josephinen" avajaisista. Medhi ryhtyi välittömästi yhdeksi Josephinen viidestätoista vapaaehtoistyöntekijästä. Vapaaehtoistyöntekijät työskentelevät yleensä kukin päivän viikossa. Palkattuina on sosiaalityöntekijä, kampaaja ja kosmetologi. Pariisin kaupunki on antanut tilat käyttöön ilmaiseksi. Vaatemerkki Caroll puolestaan lahjoitti asiakkaille lainattavat trendikkäät jakkupuvut. Valtaosa hoitolan asiakkaista tulee avustusjärjestöjen lähettäminä. Josephinessa on huomattu, että syrjäytyneiden joukossa on huolestuttavan paljon vammaisia!

Upeaa työtä! Voisiko meidän suomen maassamme "jalostaa" tätä ideaa. Meillä on nyt jo helsingin seudulla kampaajia ja kosmetologeja, jotka tekevät hiukan vastaavanlaista hyväntekeväisyyttä meikkaamalla ja laittamalla syrjäytyneiden ihmisten hiuksia ja kasvoja. Ymmärtääkseni on kyseessä se, että syrjäytyneille annetaan mahdolisuus nauttia itsensä laittamisesta... Tämän voisi todellakin viedä askeleen eteenpäin ja auttaa vielä syrjäytyneitä saamaan työpaikka! Näin apu hyödyntäisi pidemmälle ihmisiä!

Jokaisella meillä on tarve tulla hyväksytyksi. Jos menetämme oman tarpeen, tunteen olla hyväksytty on syrjäyminen vielä lähempänä. Työ auttaa omalta osaltaan hyväksymisen tunteen lisääjänä. Jos pystymme auttamaan ihmisiä työnsaanissa ja saamaan itselleen hyväksytyksi tulemisen tunteen - voiko olla hyväntekeväisyydellä parempi saavutus?

Annetaan iloa ihmisten kasvoille!



Jos kauneus- ja muotibisnes voivat olla auttamassa näin - niin, eikä ole hieno oivallus?


Pidetään huolta toisistamme ja itsestämme!


Autetaan ihmisiä, läheisiämme voimaan hyvin!



Oikein lämmintä mieltä päivääsi ; ))