Eläköön elämä

lauantai 1. kesäkuuta 2013

Gaudeamus Ikitur!

Juhlanaika!!!

Lämpöiset ja rakkaimmat onnittelut kaikille valmistuneille!!! Lämpöiset Rakkaat Onnitteluni - omille Rakkaille valmistuville nuorilleni!!! ; )

Tänään on Sinun suuri päivä - Nauti tästä ja kaikkea hyvää tulevaisuudellesi!!!




Koulujen päättymiseen ja kesän alkamiseen liittyy läheisesti ruotsalaista alkuperää oleva, satoja vuosia vanha virsi Jo joutui armas aika.
Virren säveltäjää ei tunneta, mutta sen katsotaan sävelletyn 1600-luvun viimeisinä vuosina Ruotsissa. Alkuperäiset sanat ovat ilmeisesti Israel Kolmodinin tekemät vuodelta 1694. Suomalaiset sanat ovat noin vuodelta 1700.
Suvivirressä on kuusi säkeistöä, mutta päättäjäisjuhlissa lauletaan yleensä vain kolme ensimmäistä: "Jo joutui armas aika..", "Taas niityt vihannoivat" ja "Taas linnut laulujansa.." -säkeillä alkavat säkeistöt.
Päättäjäisjuhlien lisäksi Suvivirsi on yleinen häävirsi. Virren numero on nykyisessä virsikirjassa 571, ja se kuuluu Elämä jumalan maailmassa - Vuodenajat -osioon. Suvivirsi on kiinteimpiä siteitä Suomen ja Ruotsin valtakuntien välisessä yhteisessä historiassa.











Katukuva täyttyy näin kesäkuun ensimmäisenä päivänä, niin kauniisti pukeutuvista ihmisistä. Ihanista tulevaisuuden toivoisista unelmista ja riemusta! Ollaan mukana luomassa, näille nuorille valmistuville, uskoa tulevaisuudesta!

- JÄTTESTOR KRAM OCH PUSS -