Eläköön elämä

perjantai 5. elokuuta 2011

Hui hulinaa ; ))

Miten onkaan tämä "kiire" yllättänyt minut nyt jo ??

Tässä kuitenkin laitan viikonlopun kunniaksi tulemaan hyvän ruokavinkin, jota tein viikolla itse.

Kanttarellirisotto ; ))





3 dl
risottoriisiä
 
0.75 dl
oliiviöljyä
 
3
salottisipulia
 
3
valkosipulinkynttä
 
1 l
kasvislientä
 
0,75 dl
kuivattuja kanttarelleja tai
 
1 l
tuoreita kanttarelleja
 
3 dl
kuivaa valkoviiniä
 
mustapippuria myllystä
 
tuoretta timjamia
 
1 dl
parmasaniraastetta
 

Ohjeet

Pääruoat - 5 annosta
1. Minä käytin kuivattuja kanttarelleja. Jauha sienet ne morttelissa jauheeksi.
2. Kuullota öljyssä silputut sipulit ja valkosipulit. Lisää joukkoon riisi. Lisää seuraavaksi sienimurska tai pilkotut tuoreet sienet. Sekoittele hetki.
3. Lisää joukkoon vähitellen kasvisliemi siten, että edellinen loraus on imeytynyt seokseen.
4. Lisää lopuksi valkoviini ja timjami ja ihan viimeiseksi ennen tarjoilua parmesaaniraaste. Risoton tulee olla kermaisen pehmeää ja sopivan kosteaa, ei missään nimessä liian kuivaa.
5. Tarjoa lisukkeena tai pääruokana sellaisenaan.




Lisukkeenna tarjoilin kasvispyöryköitä...



Ainekset

  • 3-4 300 gporkkanaa
  • 3-4 400 gjauhoista perunaa
  • 1 200gpalsternakka
  • 1 pssipulikeittoainesta
  • 1 dlkorppujauhoja
  • 1 dlkuohukermaa
  • 1/2 dlvettä
  • 2 kplkananmunaa
  • 2 dlseesaminsiemeniä

Valmistusohjeet

1
Kuori ja leikkaa perunat reiluiksi paloiksi. Kuori ja leikkaa porkkanat ja palsternakka pieniksi kuutioiksi. Keitä kasviksia vähässä vedessä noin 15 minuuttia. Kaada vesi pois ja murskaa kasvikset perunasurvimella karkeaksi soseeksi. Anna jäähtyä.
Sekoita kulhossa sipulikeittoaines, korppujauho, kerma, vesi ja munat. Anna nesteen imeytyä 10 min. Sekoita seos kasvissoseen joukkoon. 
Ota taikinasta nokareita kahdella lusikalla. Kaada seesaminsiemeniä ohut kerros kerrallaan lautaselle ja kieritä pyörykät siemenissä lusikoiden avulla. 
Paista pyöryköitä 225-asteisen uunin toiseksi ylimmällä tasolla 10-15 minuuttia. Tarjoa esimerkiksi keitetyn couscousin ja omenachutneyn kanssa.

Ja fetasalaattia ; ))


  1. Suikaloi salaatit laakean tarjoiluvadin pohjalle.
  2. Asettele kaikki ainekset salaatin päälle omiksi ryhmikseen. Leikkaa tomaatit kuutioiksi tai lohkoiksi ja poista samalla kantaosa. Leikkaa punasipuli neljään osaan ja lohkot mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. Lohko kurkku ja kuutioi feta. Lisää oliiveja.
  3. Paprikat voit ennen paloittelua kuoria: leikkaa paprika halki, poista siemenet ja kuumenna puolikkaat uunin yläosassa lähellä kuumaa grilliä. Kun pinta lähes kärventyy, kuoret on helppo vetäistä irti. Leikkaa kuoritut puolikkaat pieniksi kuutioiksi.
  4. Sekoita kastike. Tarjoa se erikseen tai valuta osa kastikkeesta salaatin päälle. Lisää tuoreita mausteyrttejä, kuten ruohosipulia, basilikaa tai maasta ensimmäiseksi työntyviä mintun ja sitruunamelissan lehtiä.
  • Salaattiin voit lisätä tuoreita pinaatinlehtiä, varrellista kaprista tai paahdettuja pinjamännyn siemeniä.
MääräAines
 sidesalaattia, tammenlehtisalaattia, jäävuorisalaattia
 (tuoretta pinaattia)
3tomaattia
1punasipuli
1tuore kurkku
 mustia ja vihreitä oliiveja
noin 200 gfetajuustoa
1punainen paprika
kastike:
2 rklviinietikkaa
6 rklkylmäpuristettua rypsi- tai oliiviöljyä
1valkosipulinkynsi
 mustapippuria
 suolaa
 tuoreita mausteyrttejä















































Jälkkäriksi tarjoilin jäätelöä suklaakastikkeella, eli hyvää ja yksinkertaista, nopeaa kesäruokaa ; )) Ja erinomaisen hyvää ; ))

Oikein ihanaa viikonloppua sinulle ; ))