Tässä kuitenkin laitan viikonlopun kunniaksi tulemaan hyvän ruokavinkin, jota tein viikolla itse.
Kanttarellirisotto ; ))
3 dl | risottoriisiä | |
0.75 dl | oliiviöljyä | |
3 | salottisipulia | |
3 | valkosipulinkynttä | |
1 l | kasvislientä | |
0,75 dl | kuivattuja kanttarelleja tai | |
1 l | tuoreita kanttarelleja | |
3 dl | kuivaa valkoviiniä | |
mustapippuria myllystä | ||
tuoretta timjamia | ||
1 dl | parmasaniraastetta | |
Ohjeet
Pääruoat - 5 annosta
1. Minä käytin kuivattuja kanttarelleja. Jauha sienet ne morttelissa jauheeksi.
2. Kuullota öljyssä silputut sipulit ja valkosipulit. Lisää joukkoon riisi. Lisää seuraavaksi sienimurska tai pilkotut tuoreet sienet. Sekoittele hetki.
3. Lisää joukkoon vähitellen kasvisliemi siten, että edellinen loraus on imeytynyt seokseen.
4. Lisää lopuksi valkoviini ja timjami ja ihan viimeiseksi ennen tarjoilua parmesaaniraaste. Risoton tulee olla kermaisen pehmeää ja sopivan kosteaa, ei missään nimessä liian kuivaa.
5. Tarjoa lisukkeena tai pääruokana sellaisenaan.
Lisukkeenna tarjoilin kasvispyöryköitä...
- porkkanaa
- jauhoista perunaa
- palsternakka
- sipulikeittoainesta
- korppujauhoja
- kuohukermaa
- vettä
- kananmunaa
- seesaminsiemeniä
- Suikaloi salaatit laakean tarjoiluvadin pohjalle.
- Asettele kaikki ainekset salaatin päälle omiksi ryhmikseen. Leikkaa tomaatit kuutioiksi tai lohkoiksi ja poista samalla kantaosa. Leikkaa punasipuli neljään osaan ja lohkot mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. Lohko kurkku ja kuutioi feta. Lisää oliiveja.
- Paprikat voit ennen paloittelua kuoria: leikkaa paprika halki, poista siemenet ja kuumenna puolikkaat uunin yläosassa lähellä kuumaa grilliä. Kun pinta lähes kärventyy, kuoret on helppo vetäistä irti. Leikkaa kuoritut puolikkaat pieniksi kuutioiksi.
- Sekoita kastike. Tarjoa se erikseen tai valuta osa kastikkeesta salaatin päälle. Lisää tuoreita mausteyrttejä, kuten ruohosipulia, basilikaa tai maasta ensimmäiseksi työntyviä mintun ja sitruunamelissan lehtiä.
- Salaattiin voit lisätä tuoreita pinaatinlehtiä, varrellista kaprista tai paahdettuja pinjamännyn siemeniä.
Määrä | Aines |
---|---|
sidesalaattia, tammenlehtisalaattia, jäävuorisalaattia | |
(tuoretta pinaattia) | |
3 | tomaattia |
1 | punasipuli |
1 | tuore kurkku |
mustia ja vihreitä oliiveja | |
noin 200 g | fetajuustoa |
1 | punainen paprika |
kastike: | |
2 rkl | viinietikkaa |
6 rkl | kylmäpuristettua rypsi- tai oliiviöljyä |
1 | valkosipulinkynsi |
mustapippuria | |
suolaa | |
tuoreita mausteyrttejä |
Jälkkäriksi tarjoilin jäätelöä suklaakastikkeella, eli hyvää ja yksinkertaista, nopeaa kesäruokaa ; )) Ja erinomaisen hyvää ; ))
Oikein ihanaa viikonloppua sinulle ; ))