Eläköön elämä

perjantai 30. syyskuuta 2011

Viikonvaihteen "ruokailoittelua"

Reseptejä syysnautintoihin olen pohtinut, kun on tulossa vieraita viikonlopuksi ja haluan tarjota "tavallisuudesta" poikkeavampaa tarjoiltavaa tällä kerralla ; ))

Ja se on.... ; ) Olen ajatellut valmistaa kanaa, terttutomaatteja, porkkanalisukkeella ja riisiä. Salaattia ja viiniä tottakai ; )) Tästä menusta myöhemmin teille kuvia... Jälkkäriksi ajattelin leipoa mustikka- marenkitorttua... Nami ; ))

Omien tarjoiltavien reseptit laitan mukaan kuvien kera myöhemmin... -  ja nyt joitakin "netistä" poimittuja reseptejä, joita en ole vielä itse kokeillut. Tämä seuraava resepti on sellainen, joka pitänee valmistaa lähitulevaisuudessa... Niin hyvältä näyttää ja kuulostaa ; ))

Ohjeen "nappasin" omalta "blogilistaltani" jota tulee luettua... ; )  Käy kurkkaamassa paremmin täältä...



 My Yellow Sandbox




Ingredients:


  • Stuffing mix and butter
  • Rice
  • 3-4 chicken breasts
  • 2 cans Cream of Broccoli Cheese
  • 1 thing of Broccoli.  Are they called heads?!
  • Monterey Jack Cheese

Start by boiling 3-4 chicken breasts.  Feel free to add some chicken broth in the water to make it taste saltier

Get your broccoli cut up and steaming.  Don't steam it too long because it's still going to cook in the oven.  You don't want mushy broccoli!


Start your rice



Dump your stuffing mix into a bowl and add some melted butter.  Like, 1/4 cup butter


Mix the butter and the stuffing together and set aside

Get out some milk, a can or 2 of Broccoli Cheese soup, a mixing bowl and an oblong baking dish

Open the cans of broccoli cheese soup and pour in your bowl.  Start with one can, see how far it gets you.  You can always add more.  Next, add some milk.  You want the mixture to be a little bit runny.
 

Now spread some of that mixture on the bottom of your baking dish and set the sauce aside


Cut up your chicken and add it to the top of your broccoli cheese soup mixture


Add your steamed broccoli


Pour the rest of your broccoli cheese soup mixture over the top of the broccoli and chicken


I usually sprinkle shredded Monterey Jack cheese on top of the Chicken Divan before I add the stuffing. It's preference though, good with or without it!  My family loves it, I just forgot to add it!


Bake in your oven at 350 until it's warm and bubbly.  Remember, everything is already cooked.  You've just got to brown the stuffing and get the cheese melted! 

Serve on top of rice!


Now that picture doesn't do the dish justice.  Mostly because I'm not a photographer and so the colors look a little weird!  This is soooo yummy though and a great way to get those kiddos to eat their broccoli!

ENJOY!  If you make it I'd love to know how you liked it!


Jälkiruoka voisi "syntyä" seuraavanlaisesti...






Uuniomenat


Valmistumisaika n. 30-40 min.



  1. Pese omenat ja poista siemenkota omenaporalla. Mausta sokeri kanelilla. Nosta omenat uuninkestävään vuokaan. Tiputa omenan koloon rusinoita tai kuivattuja puolukoita tai mustikoita. Lisää teelusikallinen kanelisokeria ja täytä kolo rusinoilla tai marjoilla.
  2. Valuta omenille vaaleaa siirappia ja lisää astiaan vähän vettä. Paista omenoita uunissa noin 175 asteen lämmössä noin 45 minuuttia tai kunnes omenat ovat pehmenneet herkullisen näköisiksi. Valele omenoita usein kypsymisen aikana. Kypsät omenat alkavat halkeilla. Kypsennysaika ja lopputulos riippuvat omenalajikeesta. Happamet omenat soseutuvat herkästi kokonaan ja alun perin makeat omenat pehmenevät, mutta eivät soseudu.
  3. Tarjoa lämpimät omenat vaniljakastikkeen, jäätelön tai kinuskikastikkeen kanssa.




Lämpöiset "syyshalit" viikonlopullesi! ; ))

MääräAines
6raikasta omenaa
1/2 dlsokeria
1 tlkanelia
1 dlrusinoita tai kuivatuja puolukoita tai mustikoita
valeluun:
 vaaleaa siirappia
1 dlvettä