Eläköön elämä

perjantai 18. marraskuuta 2011

"Joulun avajaiset"!

Tulevana viikonloppuna "saamme nauttia" monen kaupallisen Joulun tarjoajan "Joulun avajaisista" ; ))



Toki tämä on "kaupalliselta" näkökannalta "avattu" Joulu. Meille jokaiselle Joulu avautuu oman "aikataulumme" mukaan... Jokaisen läheispiirissä on varmasti ihmisiä, joilla on jo tehtynä joululahjaostokset ja myös toisen "ääripään" edustajia, joilla ei ole "hajuakaan" edes Joulun lähestymisestä. Joulu vain on "yks, kaks" tässä ja lahjat pitää löytää mahdollisemman nopsaan. Silloin "rynnätään" suin päin kohti "ostosparatiiseja", jotka ovat tuolloin muuttuneet kaikea muuksi, kuin "paratiisiksi".. Silloin ostoskeskukset pursuilevat samanlaisia "kohtalonystäviä", kuin sinäkin. Hermot menevät ja sielä "tapellaan" repien jaloista siitä viimeisestä "Mollamaijasta".


Onneksi tämän päivän "myöhään heränneelle" joululahjaostoksien tekijälle on tarjolla mahdollisuus ostaa netistä... Mutta kovin myöhäiseen ei voi jättää tilauksen tekemistä... Suosittelenkin netin kautta lahjansa hankkivalle tekemään ostokset jo nyt, tulevana viikonloppuna. Tällöin lahjat ovat ajoissa perillä, mahdollinen vaihtaminen onnistuu, vielä ennen joulua ja lahjat ehtii kääriä kauniiden papereiden "hyväilyyn"... ; ))

Todella simppeliä ; ))

Kuitenkin ennen Joulua nautimme pikkujouluista! Ja sen voi aloitella miettimällä tarjoiluja...

Tässä on jokunen "vinkki" pikkujoulutarjoiluun... ; )

Kotiliden sivuilta löytyi seuraavia ohjeita...

Caesar salaatti



  1. Irrota salaatinlehdet toisistaan, huuhdo, anna kuivahtaa ja revi tai leikkaa suurehkoiksi paloiksi.
  2. Kuutioi leipäviipaleet ja paahda pannulla tai uunissa rapeapintaisiksi.
  3. Suikaloi broilerifileet ja kypsennä ne pannulla niukassa rasvassa molemmin puolin kauniin vaaleiksi ja sisältä kypsiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Hienonna kastiketta varten valkosipulinkynsi. Riko kananmunasta keltuainen kulhoon. Lisää valkosipulisilppu, tilkka punaviinietikkaa tai vasta puristettua sitruunan mehua, mustapippuria myllystä ja terästykseksi sinappia tai muutama tippa Worcestershire- kastiketta. Vatkaa keltuainen sauvavatkaimella ja lisää vähitellen öljyä, kunnes kastike on kuohkeaa ja kiinteää. Tarkista maku ja lisää joukkoon raastettua parmesanjuustoa.
  5. Sekoita kastike salaatinlehtien joukkoon tai tarjoa erikseen. Lisää paahdetut leipäpalat tai -kuutiot ja vuole parmesanjuustosta lastuja salaatin päälle.




Lohirullat




  • Sivele leipäviipaleet tuorejuustolla. Peitä leipä lohiviipaleilla. Asettele leivän keskelle avokadosuikaleita. Kierrä leipä kääröksi ja leikkaa paloiksi.
MääräAines
 ohutrieskaviipaleita
 (Cantadou)
 graavisuolattua lohta
 avokadoa






















Paras sienipiirakka




  1. Sekoita perunahiutaleet, lämmin vesi, sulatettu rasva ja vehnäjauhot keskenään. Jos haluat, lisää ripaus suolaa. Laita taikina hetkeksi jääkaappiin ja levitä jauhotetuin käsin voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
  2. Kuullota pannulla hienonnettu sipuli, silputut sienet ja kuutioitu pekoni. Levitä vähän jäähtynyt täyte piirakkapohjalle. Ripottele päälle raastettu juusto. Sekoita kananmunat ja kerma ja pyöräytä pippurimyllystä mustapippuria mausteeksi. Kaada munamaito sienipiirakan päälle.
  3. Paista piirakkaa uunin keskitason alapuolella ensin 200 asteessa, pienennä lämpöä tarvittaessa 175 asteeseen. Piirakka kypsyy noin 40 minuutissa.
  • Ohje Irma Kantele, Helsinki
MääräAines
2 dlperunahiutaleita
1,5 dllämmintä vettä
100 gmargariinia sulatettuna
2 dlvehnäjauhoja
 (suolaa)
täyte:
1sipuli
2,5 dlsilputtuja sieniä (tatteja, kantarelleja, suolattuja rouskuja, suppilovahveroita, herkkusieniä)
100 gpekonia
100 gemmental-juustoa
2 dlkermaa
2kananmunaa
 mustapippuria

Tarjoille lisäksi perinteisiä pipareita, joulutorttuja ja luumurahkaa jälkiruuaksi!
"Äläkä masennu, jos Joulu ei vain ole sinun juttusi - et ole varmaankaan yksin ; ))

Oikein ihanaa ja rentouttavaa viikonlopua Sinulle!

KRAM!
MääräAines
2 ruukkuaroomansalaattia
4 viipalettapaahtoleipää
2-3broilerin rintafileetä
 parmesaania ohuina lastuina
kastike:
1valkosipulinkynsi
1munankeltuainen
2 tlpunaviinietikkaa tai sitruunan mehua
 mustapippuria
 Dijonin sinappia tai Worcestershirekastiketta
1/2 - 3/4 dloliiviöljyä
2 rklparmesaania raastettuna