Eläköön elämä

maanantai 11. huhtikuuta 2011

Alkuviikoksi puutarha-asiaa... ja puutarhamuotia

Mielestäni on nyt oikein sopiva aika lähteä tunnelmoimaan puutarhaan liittyvillä asioilla! Siihen kuuluu toki perinteistä taimien istuttamista, oksien leikkaamista omanapuista, varomista kävelyä märän nurmikon päällä ja haravointia pitäisi välttää. Ajattelin mennä ajatuksissa pidemmälle puutarhaan liittyvissä fiilistelyissä.

Puutarhaa on toki mukava mennä kuopsuttelemaan niiden "vanhojen" vaateparsien kanssa. Jos kuitenkin tänä keväännä tekisi tähän poikkeuksen ja laittaisi ylleen hiukan fiinimpää ja antaisi ajatusten vilistellä vaikka Italialaiseen sävyyn tänä keväännä.. Sinne asti jouduin "nettimatkaillussani" tekemään vierailun etsiessäni jotakin mukavaa päälle laitettavaa ja tyylikkäämpiä kuvia liittyen puutarhaan. Tämä toki sopii hyvin Italia on todellakin yksi lempimaistani! Otetaan näistä jotakin mukavaa itsellemme ja toteutetaan unelmiamme omissa puutarhoissamme ja puutarhamuodissamme ; )

Puutarhaan jotenkin liittyy läheisesti bicnic ja siihen laitan mukavan kuvan mm. Hennesin tämän kevään aivan ihanasta "korilaukusta"... Siihen voi sujauttaa sopivasti bicnicille tarvitseman kuohuvan ja batongin... Muut isommat kulkevat erillisessä isommassa bicnickorissa, jota sitten kantaakin muu bicnicseurue ; )



Mukavia ajatuksia tulevasta bicnicistä (Vapusta) Maanataipäivälle ; ) Oikein mukavaa alkuviikkoa kaikille, ei unohdeta tästä päivästäkään tehdä yhtä 7-päiväisestä viikonlopusta!


Näinkin pirteänä voit tänä keväänä mennä puutarhaa hoitamaan!


Parisuhdeterapiaa......


Puutarha parhaimmillaan. Miten ihana on istua puun katveeseen aikaisin aamulla ja nauttia tuoksuvasta, höyryävästä aamukahvista... - ... kaikessa rauhassa ; )



Puutarhaa voi hoidella "perinteisemmässä" puutarhahaalarissa".


Puutarhan kuntoonsaattamisen jälkeen voi ottaa bicnickorin mukaan ja lähteä miettimään mukavaa bicnickorin sisusta, -paikkaa ja -seuraa.

Bicnickori Italialaisittain. Voi oikein aistia tästä kuvasta tunnelman ja viinin maun... Hmmmm.


Mielestäni hyvään bicnictunnelmaan kuuluu ihanat ystävät ja tunnelmaa nostattaa rento musisointi, yhteiset tavoittelut sävelistä... Siis parhaimmillaan näin ; )






Sateen sattuessa ei haittaa, kun voi mennä bicnicille sisätiloihin.
Nämä erilaiset kesäpihat, bercolat ym. ovat aivan ihania kesäpihojen sulostuttajia, ainakin meidän ihanassa kotimaassamme tulevat tarpeeseenkin.


Tänä keväännä voit tuoda puutarhan sisälle tapettien kera. Pääsee hoitamisessa vähemmällä..


Kesäisemmin voi kattaa jo näyttävästi ulkosalle. Vinkiksi kevät- ja kesäjuhlia suunnitteleville.. Niitä on itsellänikin tänä keväännä ja kesällä mukavasti odotettavissa. Erilaiset yhteisethetket on mukava viettää aikaa ja vaihtaa kuulumisia iloisen puheensorinan ja hyvienmakupalojen siivittäessä.. 


 Pidän kovasti tekstiilien viemisestä ulkotiloihin. Miten kukin sen haluaa toteuttaa mahdollisuuksien mukaan valinta vaihtoehtoja on laidasta laitaan. Yksi on toki perinteiset tuolien päälliset, peitot ja liinat. Lisätä voi elementtejä riputettavilla verhoilla suojaamaan liialta paahteelta, hyönteisiltä... Tämä viereinen kuva on itselleni muistutus tulevista beigen, hiekan ja vaaleiden värien esiinmarssista keväällä ja kesällä. Tässä yhdistyy röyhelöt, pitsit tyylikkäästi.. Paluuta jotenkin ihanaan vanhanajan tunnelmaan..


Ruusuja ei voita mikään, ne pitää olla ehdottomasti valkoisia ja niitä pitää olla runsaasti!

Yksi lempikukistani on vaaleanpunainen Pioni! Varmaan niin monen muunkin?


 Tähän on ihana päättää tunnelmointi puutarhoista ja bicniceistä... Ja keskittyä välillä tunnelmoimaan vaikka bluesin rytmeissä ihanasta työpäivästä. Totta, että ei kaikki työpäivät voi olla aina ihania, mutta vaikutetaan siihen itse ja tehdään siitä ihana!