Eläköön elämä

keskiviikko 15. helmikuuta 2012

"Lumouksia"


Macarons leivoskeksit ovat suloisuudessaan syötävän hyviä : ))


Näitä "palleroisia" katsoessaankin tulee aivan mieletön halu maistella ihanuuksia , ))

 Tämän ohjeen näihin ihanuuksiin kopsasin täältä ...  Joka oli ohjeen poiminut ruotsalaisen blogista täältä ; ))   

Call me cupcake http://ewelynin.vuodatus.net/blog/2816443/macarons-helppo-ohje-/

Macarons
100g mantelijauhetta
110g kananmunan valkuaista (n. 3 kpl)
200g tomusokeria
4 rkl sokeria
väriainetta ja makuaineita tarvittaessa (vaniljasokeri, erilaiset aromit)
Sekoita keskenään mantelijauhe sekä tomusokeri.  Vatkaa sähkövatkaimella valkuaisia kunnes ne alkavat vaahtoutua. Lisää sitten sokeri ruokalusikallinen kerrallaan. Vatkaa kunnes vaahto on paksua, kiinteää ja kiiltävää. (itse lisään tässä vaiheessa mahdollisen väriaineenSekoita manteli+tomusokeriseos nuolijalla valkuaisvaahdon joukkoon. Taikina ei saisi olla liian kovaa, muttei myöskään liian löysää. Voit kokeilla koostumusta laittamalla pienen nokareen leivinpaperille, tuloksena pitäisi olla tasainen pinta eikä siihen saisi jäädä huippuja. Jos jää, on taikina liian paksua ja sitä tulisi vielä hetki sekoitella.
Laita taikina pursotinpussiin jossa on iso pyöreäpäinen tylla. Pursota halkaisialtaan noin 2cm kokoisia nappeja leivinpaperilla vuoratulle pellille. Kopauta peltiä pari kertaa pöytää vasten, ja anna sen jälkeen niiden levätä noin tunnin verran.
Lämmitä uuni 150 asteeseen, ja paista macaronseja keskitasolla noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä ja täytä oman makusi mukaan =) Kuoret käy hyvin pakastaa ja täyttää myöhemminkin.

Herkuttelevaa keskiviikkoa ; ))

KRAM!