Eläköön elämä

tiistai 5. heinäkuuta 2011

Mukavaa tiistaipäivän alkua ; ))

Miten olet ajatellut viettää päivää tänään? Töissä ollessa muista, että otat töistä tullessa irti kesäpäivästä sen, mitä saat!! Pitkät vaaleat illat ja kaunis ihanan lämpöinen kesäpäivä. Picnickori matkaan, peitto, viileää juomaa, kirja ja mukavaa seuraa. Lapset kainaloon ja suunta rannalle, metsäretkelle tai takapihalle...




Yllätä puolisosi, ystäväsi tai seuralaisesi iloisesti. Hae hänet töistä ja vie nauttimaan bicnickorin sisällöstä mielipaikkaasi... Voisiko olla mukavampaa muistoa talvella ja jää hyvä mieli pitkäksi aikaa ; )) Eikö?


Oman kodin takapihakin on joskus parempi, kun pitkälle tehty retki...


Jos olet lomalla (tai käyt mökiltä töissä) ja sattumoisin laiturinnokkaan mahdollisuus tehdä bicnic... niin toteuttamaan tämä unelma...


Kaupungista löytyy sen verran meren/järven kaisteletta, että polje sinne retkikori seurana.


Ja hyvä seura... Kohottaa tunnelmaa... ; ))


Itse yritän päästä toteuttamaan tämän viikon lopulla bicnicin tapaista matkailua ; ))

Bicnickoriin eväsehdotuksia Yhteishyvän sivuilta "kopsattuna"... Niin, kun olen varmaan jo maininnutkin, että pidän näistä kauppojen ohjeista.  Niiden avulla monesti hoituu ostoslistakin kaupassa ollessa, näkee vaadittavat tarveaineet kätevästi, valmistukseen käytetyn ajan ja monesti valmiiksi lasketutu ravintoarvot ; ))

Raikas raparperijuoma

 

 
 
a_raikasraparperijuoma.jpg
Pese ja kuori raparperit ohuesti. Pilko ne paloiksi ja nosta kattilaan sitruunamehun, veden ja sokerin kanssa. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Siivilöi juoma puhtaaseen astiaan ja jäähdytä. Laimenna juoma ennen tarjoilua kivennäisvedellä. Sekoita 1 osa raparperijuomaa ja 2 osaa kivennäisvettä. Tarjoile valmis juoma viilennettynä jääpalojen ja sitruuna- tai limettiviipaleiden kanssa.


Kevyt broilerisalaatti

 

 
 
i_kevyt_broilerisalaatti_tv.jpg

4 annosta

Paista broilerinrintafileet pannulla miedolla lämmöllä kypsiksi. Paketoi fileet folioon ja anna fileiden vetäytyä hetken aikaa. Huuhtele salaatinlehdet ja asettele ne tarjoiluastiaan. Leikkaa retiisit ja sipulit viipaleiksi, kurkku ja tomaatit lohkoiksi. Valmista salaatinkastike sekoittamalla keskenään öljy, viinietikka, sinappi ja mausteet. Asettele muut ainekset salaattien päälle ja mausta kastikkeella. Leikkaa broilerinfileet viipaleiksi ja nosta ne salaatin pinnalle tarjolle.


Bicnicleivät




Leikkaa sämpylöistä pois kansi ja koverra sisus pois niin, että reunoihin jää ohut leipäkerros. Pese vihannekset. Halkaise paprika ja poista siemenet ja kanta. Leikkaa kesäkurpitsa pitkittäin ohuiksi viipaleiksi. Asettele paprikanpuolikkaat ja kesäkurpitsan viipaleet lomittain uunivuokaan. Valuta niiden pinnalle hieman öljyä sekä ripottele päälle suolaa ja pippuria.
Grillaa vihanneksia uunivastusten alla, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Käännä kesäkurpitsaviipaleet kertaalleen.
Leikkaa vuohenjuusto viipaleiksi. Täytä leivät vuorotellen lämpimillä vihanneksilla ja juustoviipaleilla. Kääri leivät voipaperiin ja pakkaa mukaan piknikkikoriin.


Tulinen tomaattipasta

 

 
 
i_tulinen_tomaattipasta_tv.jpg

4 annosta

Keitä makaronit lähes kypsiksi. Valmista sillä aikaa kastike. Kuumenna kattilassa pastakastike ja lisää siihen ohuiksi viipaloidut varsisellerit sekä mauste. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Valuta makaroneista vesi pois huolellisesti. Sekoita kulhossa makaronit ja pastakastike sekaisin. Jäähdytä ja pakkaa kannelliseen rasiaan.

Pähkinäsuklaaleipä

 
 
 
pahkinasuklaaleipa_0604.jpg