Eläköön elämä

perjantai 27. toukokuuta 2011

Ajankohtaista ruokaa...


Tähän ajankohtaan sopivia ruokalajeja ovat parsa (edelleenkin), korvasienet ja raparperi! Viikonlopun ruokavinkit voi koota sesonkiin sopien.

Parsaa salaattiin ; ) mukaan katkarapuja, pinjansiemeniä, mansikoita ja kananmunan lohkoja koristeeksi päälle. Pohjana esimerkiksi kauppojen valmiita salaattimixejä... Tämän voi tarjoilla joko alkuruokana tai lisukkeena.

Pääruokana tarjoan kaksi vaihtoehtoa kala tai liha.

Kalana käy lohi tai nieriä korvasienikastikkeella. Korvasienet vaativat vain hyvän kahdenkertaisen keittämisen ennen valmistamista kastikkeeksi!

Kata sään salliessa ruokatarjoilu ulos ja nauti viikonlopustasi!!




Raaka-aineet

1 l
korvasieniä
 
1 rkl
vehnäjauhoja
 
2 dl
vettä
 
2-3 dl
kuohukermaa
 
mustapippuria myllystä
 
suolaa
 
Valmistusaika 30 min

Ohjeet

Kastikkeet ja marinaadit - 4 annosta
Silppua esikäsitellyt ( ohje linkitettynä) korvasienet, pienet voit jättää kokonaisiksi. Paista voissa kunes neste on haihtunut. Ripoittele päälle vehnäjauhot hyvin sekoittaen. Lisää myös vesi hyvin sekoittaen. Anna kiehua ja saostua. Lisää kerma ja mausta.




Korvasienien esikäsittelyohje

KEITTO-OHJE
 
1 osa
sieniä
 
3 osaa
vettä
 
Ohje on Kotikokki net sivulta....
Valmistusaika 30 min

Ohjeet

Lisukkeet - 1 annosta
Ilman oikeaa käsittelyä on tämä herkku tappavan myrkyllinen !
Puhdista sienistä roskat ja hiekka. Keitä runsaassa vedessä kahteen kertaan, (mielummin kolmeen ), vähintään 5 minuuttia kerrallaan ja huuhdo kylmällä vedellä molempien keittokertijen jälkeen. Kuivatut korvasienet liotetaan 2 tuntia ennen keittoa ! Keitettäessä on huolehdittava hyvästä tuuletuksesta !



Kalan tai lihan paistat oman hyvän reseptisi mukaan joko medium tai medium - / +
Itse teen joka kesä raparperipiirakan oman "salaisen" reseptin" mukaan ja tarjoan sen vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kera.... Nami ; )) Sen verran "raotan salaisen piirakan ohjettani", että pohjaan tulee makua antamaan kardemumma ja raparperien päälle kaadettavaan seokseen makua antaa fariinisokeri ; ))  Salatiedettä siis ; ))







Tämän ohjeen olen napannut netistä ; )


Ohje on Kotilieden sivustolta.
  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää muna ja vesi sekä jauhot, joihin on sekoitettu vaniljasokeri tai kardemumma ja leivinjauhe.
  2. Leivitä taikina 26-senttisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Kaada raparperipalat vuokaan. Mausta sokerilla. Sekoita munat ja vaniljasokeri tuorejuustoon tai ranskankermaan. Kaada seos vuokaan ja kypsennä piirakka 200-asteisen uunin alaosassa noin 30 minuuttia.




MääräAines
150 gvoita tai margariinia
1,5 dlsokeria
1 kplmuna
0,5 dlvettä
3 dlvehnäjauhoja
2 tlvaniljasokeria tai kardemummaa
1 tlleivinjauhetta
täyte:
5 dlraparperipaloja
0,5 dlsokeria
2 kplmunaa
200 gvaniljanmakuista tuorejuustoa tai ranskankermaa
 (1 tl vaniljasokeria)



Juomat viileään ja valmistamaan sillä aikaa ruokia ; ))



Skål!