Eläköön elämä

maanantai 4. huhtikuuta 2011

Ajatuksia kohti Pääsiäistä




Alkuviikon ajatuksia voisi viedä lähestyvään Pääsiäiseen. Ostoslistalle kannattaa laittaa Palmusunnuntain pikkunoitia varten, hyvissä ajoin pikkunaposteltavat. Pääsiäisruohon siemenet, multa, tiput ruohoon ym.koristukset kannattaa hankkia myös ajoissa. Muuten voi käydä niin, että huomaa viikkoa ennen Pääsiäistä siemenien puuttuvan ja ruoho ei oikein ehdi kasvaa tarpeeksi näyttäväksi. Monet käyttävät mielellään rairuohonsiementen tilalla ohran tai muun viljakasvin siemeniä. Oli miten hyvänsä kannattaa varata tarvittavat "tilpehöörit" ajoissa.

Tärkeimpiä asioita jälleen kerran mielestäni on Pääsiäisen ympärillä ruoka. Jokaisella meistä on näistäkin hyvin vahvat mieliteot, mitä Pääsiäistarjottavaa minäkin päivänä tarjoillaan. Suosin itse lohta, lammasta, jotakin keltaista esim. sitruunapiirasta, pashaa ja kanamunat kuuluvat ehdottomasti Pääsiäisen aamiaispöytään!

Koristukset omaan makuuni on lähinnä kukissa eritoten tulppaaneissa, monivärinen näyttävä tulppaanikimppu pöydälle rairuohoasetelman kanssa. Virpomisvitsoja odottelen pikkunoitien tuovan maljakkoon. Ulko-oveen vaihdan yksinkertaisen "risuköynöksen" keltaisilla höyhenillä koristellen. Ulos olen laittanut jo joitakin viikkoja sitten narsissit ja helmililjat. Tänä vuonna sain idean laittaa helmilijan lasikuvun alle, meriheinää ympärille. On muuten todella mukavan näköinen.

Laitan oheen kuvia ideoista joita voi toteutella oman maun mukaan. Mukana lammasruokaideoita, jälkkäreitä ja kukkia unohtamatta. ; ))








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti