Eläköön elämä

torstai 3. marraskuuta 2011

"Työelämän mälsät vuodet"

Otsikko on viime viikon Me Naisten "Rahapalat" sivulta...  Sen verran "hauskanen" on tuo, että halusin sen luettavaksesi ; ))  Lukeminen kirvoitti ainakin täällä rehevät naurut ; )) !!!



Kun talousuutisia seuraa, alkaa epäillä käykö Suomessa enää kukaan töissä. Niin lohduttomalta näyttää etenkin naisten taival koulun jälkeen...

20-vuotiaana: Voi, voi. Kun meillä on nyt tämä nuorisotyöttömyys. Että jos jotain harjoittelupaikkaa löytyisi. (Ilmaiseksi)...



30-vuotiaana: Näitä pätkätöitä nyt olisi. Vai onko rouvalla suunnitelmia perhettä perustaa? Se on kyllä mutkikkaampi juttu sitten.




40-vuotiaana: Ei mutta, nainen parhaassa työiässä! Harmi vaan, että palkkakehityksesi on tästä eteenpäin yhtä vaakasuoraa viivaa.



52-vuotiaana: Sorry. Tuoreen tutkimuksen mukaan olet työelämän raakki, jonka "parasta ennen" -päiväys on mennyt. Jos haaveilet alan vaihdosta tai olet joutunut työttömäksi, alapa suunnitella eläkepäiviä saman tien.



63-vuotiaana: Hei, hei! Ei täältä mihinkään lähdetä. Jos olet onnistunut sinnittelemään viralliseen eläkeikään asti töissä. Jaksat yhtä hyvin 68-vuotiaakasi! Jonkunhan tämä kaikki pitää maksaa!!



Vai olisiko tilanne sittenkin valoisampi?


Vertailun vuoksi työttömät naiset samoista ikäluokista:

20 v, 10 %
30 v, 5,8 %
40 v, 5,4 %
52 v, 5,3 %


Vauhtiin päässeet naiset jatkavat töissä vaikka pääsisivät eläkkeelle: 63-vuotiaista töissä käy 30 % ja 64-vuotiaistakin vielä 17%!!




Niin sillai... Ollaan ylpeitä naiseudestamme ja "tilastot on vain tilastoja" ; ))

Oikein ihanan nauravaista päivää Sinulle! ; )

KRAM!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti